9 Aralık 2017 Cumartesi

Galatasaray 4-2 Akhisarspor, kır zincirleri


Galatasaray'ın ilk yarıdaki sorunu temposu veya coşkusu değildi. Topa sahibiz, pas yapıyoruz, oyunu rakip yarı sahaya da yıkmışız ama organizasyon yok. Bitirme noktasında yokuz yani, büyük bir karmaşa izledik. Belhanda ve Feghouli'nin önemi burada ortaya çıkmalı, takımı yönlendirecek olan bu isimler. Özellikle Belhanda, bitirmek varken ısrarla pası düşünmesi. Badou Ndiaye'nin savunma anlamında temposunu beğensem de ilk yarıda yine orta saha çizgisinin gerisinde izledik, hepsi birleşince hücum için konuşacak bir şey kalmıyor.

Sürekli yazdığımız konular, tekrara düşmek anlamına geliyor. Badou Ndiaye hücuma daha yakın oynamalı işte, en azından hücuma daha sık çıkmalı. Gomis'in etrafında daha fazla futbolcumuz olsun, Fernando biraz daha hücumu forse etsin, gole uzak da vurabiliyor işte. Belhanda da rakip ceza sahasına girip, pas yapmaktan ziyade biraz bitirmeyi düşününce golle buluşuyor. Feghouli'nin de kalitesini gördük, bu adamın lige damga vurması gerekiyor.

Maça başlayan 11'de bir sıkıntı görmedim, Garry Rodrigues'un yokluğunu da anlamaya çalıştım ama oynaması gerekiyor. Baskının, mücadelenin ve temponun önemli unsurlarından, 2. yarıdaki coşkuda payı büyük. Mariano / Denayer değişikliği doğruydu, oraya Garry Rodrigues'i almak biraz riskli hareketti ama alınmayacak karar değil tabii. Tudor'un değişiklikleri cesurdu, kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünerek hareket ettiğinde Galatasaray'ı kendine getirdi.

2. yarıda 3'lüye dönmesi gibi, ilk etapta direkt olarak Fernando'yu stoperlerin arasına attı ama Fernando ileriyi zorlamaya devam etti. Badou Ndiaye'yi daha özgür kıldı devamında, Belhanda ve Feghouli da Badou Ndiaye'yle aynı çizgiye geldiğinde hücum noktasında patlayıcı bir güç oldu. 51. dakikada 2-2'yi bulduk, 2-1 sonrası da o coşkuyu gören herkesin maçı çevirmemiz noktasında kuşkusu yoktu. Doğru olan durmamaktı ve Galatasaray da son ana kadar durmadı, zorladı. Geri dönüşlerin hastasıyız işte, öz güven kazandıran bir maçtı bu.

Eren Derdiyok'u oyuna alırken Linnes'i çıkarmanın da doğru hareket olduğunu düşünüyorum. Yasin Öztekin'i solda tek kullanarak geri çekilmeyeceğinin mesajını vermekti, basit olan hücumdan bir ismi çıkarmaktı. 2-2'ydi maç ve geri döndük, en azından yenilmeyelim mantığından uzak hareket ettik. Cesur olmalı, daha önemlisi ise verilen kararların arkasında durmalı. Tudor bunu Bursaspor maçında da yapmıştı ve o geri dönüşün imzası da onun, Akhisarspor karşısında olduğu gibi.

Bir Muslera sorunu var, çok formsuz. Daha kötüsü ise formsuz olduğunun farkında olmaması ve öz güvenli hareket etmeye devam etmesi. Formsuz, bunu kabul edelim önce. Toparlayacağına kabulüm ama bu sorunu kabul etmemiz gerekiyor. Rakip 10 kişi kaldı, ardından olmadık bir golle 2-0'ı buldular. Muslera'nın orada işi olmamalı, maalesef formsuz olduğunun farkında değil ve bu anlamda taraftarın da güveni kırıldı. Muslera en büyük kozumuzdu, şu an Galatasaray kalesine gelen her topa tehlike gözüyle bakıyoruz.

Maicon da dağıldı biraz, 2. yarıya onunla başlamamak doğru karardı. Denayer ve Serdar Aziz gibi isimleri bugün beğendim, önde baskıları, geride güven vermeleri gelen galibiyetin anahtarlarından. 3'de 3 diyordum, bu ilk ayak oldu ve geri dönüşün sağlayacağı bir öz güven olacak. Tudor'dan yana hala umutsuzum ama bu geri dönüş onun eseri, hakkını veririm. Cesur hareket etti, kaybedecek bir şeyi yokmuş gibi ve böyle devam etmeli. Verilen kararların arkasında durmalı, daha önemlisi bazı isimleri dizginlememeli. Badou Ndiaye ve Belhanda işte, dizginleme, sal..

16 yorum:

  1. linnes yetersiz bir oyuncu ki bu maç gerçekten kötüydü,mariano da oynamayacak durumda ise(ki inşallah önemli birşeyi yoktur) kenarlar da yasin ve garry oynamalı,orta da fernando,belhanda önde ndiaye feghouli önlerin de mecbur eren yada fb nin yaptığı gibi forvetsiz oynayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'i ısrarla yazıyorum, Lato'dan çok bir farkını göremiyorum.

      Sil
  2. Şu iki hafta Muslera yedek olmalı Carrasso oynamalı arada Sivas Belediye maçı da var. 3 maç üstüste oynarsa formda tutar Carrasso.

    Denayer'in en iyi oynayacağı yer sağ bek.

    Okan Buruk Tudor çok daha fazla Galatasaraylıdır 92 de A takıma çıktı evet Tudor çok klas bir adam? alanya maçı sonrası vucut dili külhanbeyi tavırları medeni miydi?

    Hala hucumda sorunlar buyuk Malatya deplasmanı her deplasman gibi zor geçecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe'den pay biçin. Volkan Demirel kötü başladı sezona, Kameni'ye dönüldü, devamında forma Volkan Demirel'e geldiğinde mevcut yükselişlerinde payı büyük oldu. Aynısı olabilir, neden olmasın.

      Sil
  3. muslera ya tatile çıksın ya özel hoca falan tutsun. böyle gitmez bu abi..
    serdar aziz harikaydı. nazar değmesin amin.
    ndiaye resital verdi. cidden hapisten çıkmış gibi özgürdü.
    belhanda şaşırttı! altıpastan kaleye vurdu!
    eren ile malatya'da nasıl gol atarız bilmem..
    garry kötüydü bence..

    YanıtlaSil
  4. Maçtan önce yorumlarda yazmıştım.Fernando hücumu forse edebildiği sürece takım olarak rakip yarısaha da baskı kurabiliyoruz.Şampiyonluk şansımızı fernando ve ndiaye nin hücuma verdiği katkı belirleyecek! Oyunun en kritik anı ilk golu attığımız dakikaydı zaten, çok erken golü bulunca maçın döneceği belli oldu.Tudor devre arasında yapabileceği en akıllıca hareketi yaptı maicon- rodrigez değişikliğiyle! Bugün Tudor'luk bir durum yoktu yapması gereken hamleleri yaptı gerisini de oyuncular halletti zaten, ama yine de tudor la olmayacağını düşünüyorum orası ayrı bir konu! Belhanda 2. Yarı resmen direkten döndü! İlk yarı kullandığı o rezil serbest vuruştan sonra ıslıklar başlamıştı 2. Yarı 60 a kadar golü bulmasak belhandayı gömeceklerdi ama allahın sevdiği kuluymuş iyi toparladı! Hakem ilk golde faulü vermeyip görmediği pozisyonda yasin e yapılan harekete kırmızı çıkardı ki bence pozisyon da hiçbirşey yoktu! Türk hakemliğinin en büyük problemi bu işte eyyam! Son olarak okan buruk 'un yaptığı terbiyesizliğe bir kaç şey söylemek gerek!! Bu insanlar futbol oynadıkları için kendilerini çok zeki zannediyorlar sanırım! Orada takımı baskı yemiş 4. Hakeme kaf söyleyip atılıyor o dk dan sonra yaptıpı sadece vakit geçirmek! 5 dk sahadan çıkmadı terbiyesiz herif! Tudor hadi çık vaktimizi çalma deyip kolundan tuttu diye maç sonu adama bir sürü hakaret etti bir de!! Bizim medyamız kesinlikle ırkçı bu akşam bunu bir kez daha anladım! Tudor un teknik direktörlüğünü tartışırım ama sonuçta sen kimsin Okan buruk galatasaray teknik direktörüne yetersiz diyebilirsin diye sorarlar adama! Ama sormuyorlar çünkü yabancı teknik direktöre karşı ırkçılık var bizim medyamızda! Okan buruk ta kendine gelsin emre ile beraber inter e imza atıp 5. Kez şampiyon olacakken ankaragücü maçında kırmızı kart görerek bu takıma ihanet ettiğini unutmadık! Ya da türkiye ye döndüğünde bize değil BJK ya gidip tutunamadıpında biz gene bu adama kucak açtık gelmiş bizim stadımızda terbiyesizlik yapıyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizginlememek gerekiyor bunun için, stoperlerin arasına girmesin Fernando, Badou Ndiaye için de hücum anlamında daha fazla özgürlük oluşturulsun.

      Sil
  5. Ne zaman kolay gol yememek cok onemli diye yazsam sagolsunlar her hafta naziresini yapiyor futbolcular..Gecen hafta belirtmistim muslera iki mac dinlenmeli diye artiriyorum üç mac...Niyeti baskaysa o farkli..Tudorun elinde kitap var dogru ama ilk sayfadan sonrasini okumamis sanirim,bir insanin Okan gibi kendi halinde biri ile nasil bir derdi olabilir ki anlamak zor, tavsiyem Malatyayi hafife almasin Basaksehire iyi direndiler Gomis te yok, bizim millet kitap okumaktan pek hazzetmez ama defter dürmekte ustadir unutmasin...normalde feghulinin tek basina alacagi mac son uc mac o da sahada kimlik bunalimina sokulmaz ise tabi...yani bu tablodan saglikli bir yoruma gitmek cok zor,en basit akhisar macinin ilk yarisinda olanlara bakin, piyasa diliyle GS su an acayip volatil durumda..kestirmek zor...Allah yardimcimiz olsun..tüpçünün şerrinden korusun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera felaket durumda, kötü olan da bunu kabul etmemesi..

      Sil
  6. Tudor bugun dogru kararlar verdi. Ama Muslera'nin dinlendirilmesi gerekiyor. Carrasso gibi her takimda rahatlikla birinci kaleci olacak bir yedegimiz varken kulanmamiz gerekiyor. Bir de Badou'nun ikinci yaridaki Belhanda'yla yer degismesini gørdunuz mu? Gomis kirmizi karti yiyene kadar Badou 10 numara gibi oynuyordu.goller de zaten onun dikine oyunuyla geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera konusunda katılıyorum. Badou / Belhanda için de yazdığım gibi, doğru şablon bu.

      Sil
  7. Sorun aslında orta sahamızda. Fernando'nun defansa sıkışıp kalması, Ndiaye'nin ise hucümda yer almaması bizi sayısal olarak eksik bırakıyor. Yoksa Feghouli, Belhanda, Gomis , Garry gibi hucümcuları bünyesinde bulunduran takım nasıl ofansif oynayamaz. Bunun nedeni Tudor Efendi'nin Fernando'nun köküne kadar Ndiaye'nin ise üç diş el frenlerini çekmesinden kaynaklanıyor. İşimiz Mariano'nun ekstra bindirmelerine kalıyor ki bir hücum planımızın olduğu konusunda derin şüphelerim var. Galatasaray'ın fıtratı hücumdur. Tudor'u dengeli oynamak bahanesiyle korkak futbolu yüzünden eleştiriyoruz. iki defansif bir ofansif orta saha ile -ki Belhanda da çok geri geliyor- nasıl hücum edilecek?- Bu takımda MC dediğimiz box to box görevi Ndiaye yapmalıdır, yapabilir hatta yaptırılmalıdır. Unutmadan Maicon'un uzun pas atma hastalığından da kurtulması gerekir. Çıkamadığımız için Maicon + uzun top gibi bir sorun oluşmaya başladı. Bu da Ndiaye ile çözülür. Anahtar NDiaye'dir. Muslera kredili adamdır gözümde asla küçülmez ama formsuz olduğu bir gerçek. Paranın olduğu yerde vefa para kadardır. Muslera kendine gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yu 2. yarıda direkt stoperlerin arasına yazdık ve onların ortasında serbest oyuncu gibi oynadı. Hücuma çıktığında attığı gol tertemizdi mesela, yapabiliyor bunları.

      Sil
    2. Yapabiliyor olması değil yapmıyor/yaptırılmıyor olması bir sorun.

      Sil
    3. Stoperlerin arasına direkt Fernando'yu yazarsak yapar, aynı düzen. Bunu da yazmıştım, keşke oynasa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir