3 Aralık 2017 Pazar

Beşiktaş 3-0 Galatasaray, ben bu acizliği kabul edemiyorum


Bu yazdığıma kızanlar olacaktır da Beşiktaş maçının planı kötü değildi. Şu eleştirilebilir, neden bu kadar savunma? Bu bir savunma planı çünkü, tamamen Beşiktaş'ı durdurma üzerine. Sol tarafa Denayer'i yazacağına ve Quaresma'yı yavaşlatmak isteyeceğine adım gibi emindim. Topu rakibe vermek, daha düşük tempo ve hızlı hücumlarla gol arama. Bu kötü bir plan değildi ve ilk yarıda da iş gördü.

Beşiktaş'ın kanatlara inmesi lazım, merkezden geldiklerinde kitleniyorlar. Denayer'le Quaresma'yı durdurduk, açığı sağ taraftan verdik ki bu da beklenilmeyen bir şey. Mariano / Garry Rodrigues ikilisinden daha iyisini beklerdim, Adriano ve Babel resmen cirit attılar. Sadece oraya bakabildiler ama, merkezden hiç gelemediler, pozisyon üretemediler ve bizim hızlı çıktığımızda yarattığımız etki var. Garry Rodrigues ve Feghouli'nin pozisyonları gibi.

Maç planı tamam da oluşacak değişkenliklere göre ne üreteceksin, olay o. 1-0 geriye düştün, o an bitti işte Galatasaray. Muslera gayet eleştirilir, çok kötü durumda., böyle bir maçta o gol yenmemeli. 2. yarıya 1-0 geriye başlıyorsun, devamında haldır haldır hücum etmeye çalışıyorsun, plansız şekilde. Beşiktaş hücum noktasında ligin en dominant takımı belki de, boşluk verirsen seni delik deşik ederler. 2. yarıda tarihi farkı kaçırdılar ve ben bu acizliği kabul edemiyorum.

Anadolu takımları karşısında bir şekilde kazanıyorsun, oynadığı oyun yürüyor. Büyük diye adlandırdığımız takımlar karşısında ise işler istenildiği gibi gitmediğinde iş tamamen kaosa dönüyor. Beşiktaş maçı, 1-0 geriye düştük ve o an maç bitti. Quaresma'yı Denayer'le durdurduğunla kaldın, başka bir savunma yok. Öyle açıklar verdin ki Adriano, Babel ve Oğuzhan Özyakup üçgeninde nefes dahi alamadın. Savunmacıların rahat geçiliyor, 2 dakikada bir pozisyon yiyorsun, kimsenin herhangi bir şeye odağı dahi kalmamış.

Denayer ve ilk yarıdaki Feghouli dışında "şu şunu oynadı" diyebileceğim kimse yok. 58'de Yasin Öztekin ile Garry Rodrigues değişiyor, 83'de Denayer ile Linnes. Kulüben yok, ısrarla oynama yapıyorsun, olan kısıtlı imkanı da kullanamıyorsun. Denayer / Linnes değişikliği resmen dalga geçmek. Olay takımı iyi çalıştırmak, maç için plan yapmak değil. Değişkenliklere hazırlıklı olmak gerekiyor, maç içi plan tamam da bunu devam ettirmek mesele.

Düşen çok fazla performans var. Mariano'nun böyle ezileceğini tahmin etmezdim. Badou Ndiaye'yi geride hapsetmeye devam ediyoruz, haliyle sıradan bir görüntü veriyor. Belhanda yokları oynuyor, sorumluluktan uzakta (bunu onu çok övmeme rağmen yazıyorum). Gomis'e topu getiremiyorsun ki tutsun topu orada, zaten Pepe gibi bir savunmacıyla uğraşmak durumunda. Belhanda'nın yapması gereken işi Feghouli yapıyor, hücumda sadece bir isimle ne yapabilirsin. Onunda arkasında Denayer vardı, görevi gereği hiç destek veremedi.

Ayrı olarak yazacağım, Tudor'un kalemini kırar bu skor. Ben de inanmaya başladım ve mevzu büyük maç değil. Sezonun son 7-8 haftası diyelim, şampiyonluk potasındayız. Ben o baskıyı kaldırabileceğine de inanmıyorum, acı gerçek bu. Şu an Fatih Terim dışında 2. bir seçenek olmamalı, x bir teknik direktör ihtimali ve ismi yok. Şu acizlik beni bitiriyor, bu tarz maçlarda isyan edememek, ayağa kalkamamak, sinip gitmek..

35 yorum:

  1. iyi oldu muslera'ya.. direkt bir maçın sorumlusu haline gelsin artık. belki biraz aklını başına alır. ama golden daha çok kızdığım yine gereksiz ve isabetsiz degajları oldu.
    juve bize ne kazık atmış belli değil be.. takım resmen topal bir insan gibi. bir çolak gibi..
    çıkması gereken garry değil belhanda'ydı. hiçbir şey yapmıyor adam. sıfır. babası bile savunamaz. koşuyor ediyor diye savunmak anlamsız.. maç eksiği olan feghouli bile net katkı verdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juve hangi konuda kazık attı onu anlamadım.

      Sil
  2. iyi ki fb ile oynamadık. 8-0 biterdi. tüm toplar kaleye girerdi.
    hoş olması gereken goller olmadı. balık goller attılar. yine max 3 olurdu yani.
    fb öyle değil ama hem olması gerekenler giriyor hem balık olanlar giriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tribün de desteklerdi bunu, o rüzgara dayanamazdık. Çok haklısın.

      Sil
  3. tudor u savunmak zor. 3 deplasman yenilgisi de gayet normal. ama şahsiyetli kaybetmek lazım.
    kalan maçları bence alırız ilk devreyi de lider bitiririz.. sonra devre arasında ne olur bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  4. yönetim sakinliğini korumalı ve tudoru en azından sene sonuna kadar ligi bitirdiği yere göre takımda tutmalı, ben sıkıldım 3-4 senedir sürekli hoca değiştirilmesinden, siz sıkılmadınız mı? aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemekten.
    terim deniyor, bu taraftar profili ne terimi ne de GS yi destekler.
    ayrıca, 3 ayda kurulmuş takıma (GS), BJK yani 3. senesine girmiş, yükselişte olan, şampiyonlar ligi puan rekorunu kırmaya aday, geniş ve daha kaliteli kadrosuyla kendi evinde 3 atmış ne bekliyordunuz ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıkıldım, o konuda hak veriyorum ama tükendi işte, çabuk bitti. Bu noktadan sonra iyi olmayacak, korkum o. Şu an iddialıyız, bunu da kaybedeceğiz.

      Sil
  5. Hocam sorun Beşiktaş'ın kalitesi ya da bizden iyi ve oturmuş takım olması değil, sahada Beşiktaş'tan çok daha güçlü takımlara kafa tutmuş Galatasaray kalitesini, isyanını, coşkusunu gösteremememiz. Yoksa Akhisar, Gençlerbirliği'nin yaptığını şu kadro ile işini bilen her hoca gayet de yapar ama hep söylüyorum Tudor kesinlikle bu seviyenin adamı değil hele Galatasaray staj yeri hiç değil.
    Hangi başlıktı hatırlamıyorum ama ben Burak'ın blogundaki yorumlara daha sezon başında Tudor, ne Şenol Güneşle ne de Abdullah Avcı ile baş edemez diye yazmıştım. Son iki haftada oynadığımız Başakşehir ve Beşiktaş maçlarından sonra ise daha emin olarak Tudor'un TT Arena'da da Beşiktaş'a ve Başakşehir'e kesinlikle kaybedeceğini düşünüyorum. Ayrıca benim için Gençler'e atılan 5 golün de hiçbir önemi yok, Gençler'i 1-0 yen ama Beşiktaş'a bu kadar ezilme.
    Zaten Galatasaray'ın kuruluş amacı Beşiktaş'ın, Başakşehir'in bu sene oynadığı Avrupa maçları seviyesinde oynamak değil mi arkadaş, ama gel gör ki oynayamıyor, bu teknik ekiple, bu yönetimle olmuyor artık çok açık görünüyor. Koskoca Galatasaray Riekerink gibi altyapı hocasından sonra Tudor gibi bir stajyere düşüyor; Ergin Ataman gidiyor yerine Erman Kunter geliyor. Burada asıl sorun yönetimin spordaki vizyonsuzluğu; Riva'yı, Ada'yı ve siyaseti hiç konuşmuyorum bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yorum, 1-0'dan sonraki isyan edememe, plansızlık, kontrolsüz hücum oynamak derdim.

      Sil
  6. Tudor'un belli anlarda akılcı hamlelerden tamamen uzaklaşması bize bize bu farklı mağlubiyetleri aldırıyor 1-0 geridesin sakin kalman gerekir. Alakasız bi sekilde birden her şeyi tam tersine çevirmek acemiliktir bence... Tudor u hep savunuyorum ama B planı yok gibi davranıyor ya da o anda aklına geleni mi yapıyor B plani olmasina ragmen anlamıyorum geri düşersek ordan kurtulamıyoruz çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ve bir planın olsun. Maç içi birçok değişken olabiliyor, onlara göre kurgulan. Sadece maç planı yapmakla olmuyor işte.

      Sil
  7. Kaç defa yazdım bilmiyorum ama yine yazacağım kolay gol yediğiniz sürece derbi kazanamazsınız..Muslera en az iki maç yedeğe alınmalı biraz kendine gelmesi lazım..Maçın sonucunu bu hata belirledi.Tudor'un burada kabahati yok.Ancaaaak. FB,TS,İBB,BJK maçlarında gördük ki, oynanan futbol ve belirlenen taktik,maç içinde oyunu okuma ve uygun şekilde müdahale yapma konularında Tudor daha çok tecrübesiz.Kendini geliştirme emareleri vermiyor.Halen Karabük'te gibi.Bunlar bir yana üstüne gazetecilerle tartışıyor.Alanyayı yenince şampiyon edasına giriyor duygu-durum noktasında da çok tecrübesiz.Uzun vadede Tudor ile gidebileceğimiz fazla bir mesafe olmadığı görülmektedir. Ligin ikinci yarısı üç derbiyi içeride oynayacağız, sizce bu maçları alırız diyebilir miyiz bu görüntüyle? Ya da CL ön elemesini geçebilir miyiz seneye ? Bence hayır.O yüzden Tudor dönemi kapanmalıdır.Yerine hislerim Terim diyor liderlik vasfı bu takıma çok şey katar ama takımın Fransız durumu nedeniyle Blanc ismi de mantıklı olabilir.Özbekler Florya'yı kaybetmek istemiyorlar ama üzerlerindeki baskı giderek artıyor.En kısa sürede uzun vadeli programlarını gözden geçirmeliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedeğe alınmasına katılmam, yine de bir şekilde toparlanmalı. Eleştirilir yani, neden eleştirilmesin Muslera.

      Sil
  8. Takımın kapasitesi, taktik durumu, Tudor'un yapamadıkları konusunda trabzon dahil 4 şampiyonluk adayıyla yapılan maçlar ne yazık ki pek iç açıcı değil. Maçı seyretmeyi bıraktım inancım kırıldı çünkü.

    Takımın kalbi maçı belirleyen temel etken orta sahalardır genelde. Fernando çok geride ve statik çapa gibi oynuyor. N'diaye'den başı kesik tavuk yeni bir Batista yarattık Belhanda, Emre B. gibi oyna ağırlığını koyan Top Saklayan Tempo Ayarlayan Top kontrolu ve oyun görüşü o seviye bir adam değil. Tempoya takıma maça.yön veren değil bunlar ne ise ona uyan adam durumunda.

    Feghouli de alınırken yazdığımız savunmaya yardım eden canlı çalışkan adam değil henüz. Garry o anlamda kapasitesini tama yakın kullanan birkaç oyuncudan biri. Ve hızlı tek oyuncumuz.

    Sol bek dışında da bişeylerin değişmesi lazım zayıf halka Garry falan değil bence. Hatta kesersek Garry'nin hızı ve çalışkanlığını arayabiliriz.

    Bence bize kaliteli bir 8 ve skorer çalışkan bir kanat forvet lazım skor yapabilen. Tabi bir de sol bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense geriden çıkamama gibi bir hava yaratıldı, o uğurda da Fernando, özellikle Badou'yu düşürdük.

      Sil
  9. Gercekci olmaniz lazim 3 ay once kurulmus takimin deplasmanda oturmus kadrosu ve pas oyununu cok iyi oynayan bjkyi yenmesini bekliyoruz. Tudorun oyuncu tercihlerini hic begenmiyordum ama bu macta cok elestiremem. Sadece linnes degisikligi sacma. Gary bekleneni veremedi ve atmasi gereken golu kacirdi gol yedikten sonra kontraatak oyununu birakip yasini almak mantikli. Belhanda yerine selcuk degisikligide makul. Ancak oyun stilimizde sorun var bu oyun tarzi cok riskli. Sorun tepki gosteremiyoruz cunku yapabildigimiz tek sey pres ve baski bunu yapip top kaybettigimizde gol yiyoruz dogal olarak takim hucum yapmaktan korkuyor. Yapilmasi gereken bu pres ve baskiyi kisa bir sureyle sinirlandirip pas oyunu yapabilecek bir oyun yapisina gecmek.Bunun icinde zamana ihtiyac duydugumuz cok acik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenmesini değil, doğru kurgulanmasını, en azından mücadele edebildik demesini bekliyorum.

      Sil
  10. Bende kızıyorum üzülüyorum fakat şu gerçek es geçilmesin tudorun yaptıklarının aynını sezon başından beri terim olsa ve o yapsa şu 4 maç böyle mi biterdi hayır kulübe bu anlamda kuvvetli değil işte. Fener ts basaksehir bjk yönetimleri kalan maç yönetimlerine benziyor muydu Beşiktaşın sahasında top sekmedi dahi ya ya faul ya ofsayt maşallah herşeyi görüyor hiç birşey kaçmıyor gözlerinden zaten deplasmanda oynuyorsun bu neyin mesajı tolgay 2 kere vurur sari görmez de feguli neden görür aynı pozisyonda cenk maçın başında doğru kararla ofsayt verilmez de gomise neden verilir tamam bunlar mazeret olamaz şöyle oldu böyle oldu eyv. Fakat artık sabır kalmadı inanın evimizde oynayacağımız bjk basaksehir Trabzon maçlarında bu yönetimler devam ederse o stat yanar maç falan kalmaz sahaya dökülür o taraftar kendi adıma inanın bu raddedeyim yorumlar hep alehte şu manşetlere bi bakın ya 29 sut 3 gol mus feneri samiyende terimle 11 12 senesi yendiğinde gördün mü bunları ertesi gün göremezsin çok üzerimize geliyorlar ayrıca ıns tudor devam eder ve başarırız demek istiyorum ama medya ve federasyon karşısında ses verecek yönetici şart artık

    YanıtlaSil
  11. Daha önce yazdım yine yazıyorum! Bu maçta teknik, taktik konuşalım tamam da bizim asıl sorunumuz büyük maçlarda me teknik direktör ne de yönetim olarak büyük takım reaksiyonu gösterememek! Fatih Terim ve çevresindeki takımı gittiğinden beri bütün derbilerde eziliyoruz ! Bu okyadan bağımsız olarak sadece saha içi taktiğiyle bu maçları açıklayamayız! Bjk şöyle böyle oynamış diye konuşuyoruz Bize ne yahu oynarsa oynar biz önce hakemin sıfır sıfırken vermediği penaltılara bakalım! Büyük maçlarda en yfak değişken sana maçı da getirebilir tam tersi fark ta yersin! Bu olay bir değil iki değil her büyük maç aynısı şamar oğlanına çevirdiler bizi sahada kaç senedir! Kimse de çıkıp bunu konuşmuyor herkes saha içini konuşuyor! Büyük takım saha içinde hakem tarafından ezilemez eziliyorsa eğer o büyük takımın teknik direktörü ve yönetimi sorumludur! Fatih terim'in mersin idman yurdu ya da karabük maçlarında 2 farklı geriye düşüp ortalığı takıp yıktığı o yarratığı sinerjiyle maçı söke söke aldığı günleri ne çabuk unuttuk! Terim gittiğinden beri her büyük maç şamar oğlanına döndük yahu sahada böyle büyük takım mı olur!! Nerde seyirci baskısı, rakibi, hakemi kontrol altında tutma!! Fenerbahçe maçında fenerliler ağlıyor hakkıkımz yendi diye hangi büyük maçta fenerbahçe ye kendi evinde ilk 20 dk da 4 sarı kart çıkmış! Resmen sindirdiler bizi ya saha da tek bir hakem çıktı 50.000 seyirciye rağmen bunu yapabildi yapsana hadi saha kenarında fatih terim varken !! Ben kötü oynadığım her derby maçta fark yemek zorundamıyım yahu bu nasıl birşey bunu sadece saha içi taktiğiyle nasıl açıklayabilirsin!! Biz sadece saha içini konuşmaya devam edelim daha çok şamaroğlanına çevirirler bizi!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadıköy deplasmanı gibi oldu tüm büyük maçlar, öz güveni sıfırladık. Bunu da Terim dışında herhangi birinin toparlayabileceğini düşünmüyorum.

      Sil
  12. sene basında da düşündüğüm şey bu takımın yedek kulübesi cok zayıf ve bu lig böyle bitmezdi.Dusundugum oldu. Formsuz oyuncu oynamak zorunda kalıyor.Cok net olarak sol bek, orta saha(gerektiğinde Belhandayi gerektiğinde Ndiayeyi yedekleyecek) ve Sol açık olmak üzere 3 transfer lazım.. Ayrica Tudorla olmadı.Cok tecrübesiz şeyler yapıyor her açıdan. Ben Fatih Terim değil de Laurent Blanc tarafındayım. Taktik maktik yok bak bak bam futbolu değil taktik futbolu istiyorum. Çünkü karşımızda beşiktaş ve başakşehir gibi 2 iyi teknik direktörün 2 iyi sistem takımı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynısını yazmıştım, kulübeden gelen etkimiz sıfır. Beşiktaş Medel, Negredo gibi isimlerle tüm seyri değiştirebiliyor mesela. Bizim hamlemiz kim? Bununla alakalı bir yazım olacak..

      Sil
  13. juve asamoah kazığı ile bizi bitirdi. gs'nin b planı olsun diyoruz da. karşı taraf "tamamdır anlaştık" diye faks çekti yahu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de bir b planı olmalıydı, imza olmadan güvenemezsin.

      Sil
  14. Bi Asamoah la açıklanamaz 4 büyüğün 3 ünden fark yemek. Taktik olarak da kötüyüz kapasite olarak da o kadar sandığımız kadar iyi değiliz.

    Fernando fazla 6. Belhanda'nın top kontrolu zayıf istikrarsız, Feghouli eski dinamizminde değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun başka, maç içi değişkenliklere göre kurgulanamamak, planın olmaması.

      Sil
  15. Tudor'un çıkardığı kadro iyiydi ama gel gelelim değişiklikleri tam kendisi gibi. Çelişkili tezat kokan korkakça bir yaklaşımı var. Galatasaray'da hoca olmak için taktik bilgiye ihtiyaç var. Oyuncularda bir sorun var muhtemelen Tuodr'dan memnun değiller yoksa bu kadar kötü oynamalarını kimse anlayamaz. Tudor herkesin gördüğünü de göremiyor. Takım ileri gidemiyor top tutamıyor bu adam hala kondisyon çalıştırıyor herhalde. Tudor tercihini çok eleştirmiş biri olarak kendisine teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa Bay Dursun seçimi de ateşe atacak. Hafta içi her şey olabilir dikkatle bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-0'dan sonra Denayer / Linnes hamlesini yap, 83de değil. O dakika oyuna alıp, amacım gol atmak dersen komik olursun.

      Sil
    2. Burak Bey Tudor'un saha içi müdaheleleri zaten asıl sorun. Çok iyi 2. adam olur ama bir takımı hele Galatasaray'ı ona emanet etmek delilik

      Sil
  16. 2.yarı başlar başlamaz golü yiyince devamı da geldi zaten gelecekti de çünkü 3 puan onlara daha çok lazımdı ama çok rezil bi futbol vardı bizim takım adına.Ben Galatasaray'ın bi derbide bu kadar çok ezildiğini hatırlamıyorum.Rakibin beceriksizliği olmasa daha korkunç bi skor olurdu zaten.Yazık oldu,çok yazık.Kendi kendimize rakipleri zirveye yaklaştırdık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişkenliklere göre planlar yok, 1-0'dan sonra maç bitti modunda devam etmek delilikti.

      Sil
  17. 4 büyük maçta sadece 1 puan, 2 gol attık ve 10 gol yedik. Öncelikle rezalet performans olduğunu belirteyim. Hoca değişimi ile bu işin gitmeyeceğini geçen seneden anladık. Bir kere daha denemeye gerek yok. Geçen sene beğenmediğimiz Rikerink in 14 üncü hafta aynı puanı yakaladık.

    Bizim tek sorunumuz var. Bu sorunda Tudor dan başka değil. Bu sorunları sıralayacak olursak.
    1) Ana planı olmaması. Varsa da bu plana güvenmediği için sürekli değiştirmesi.
    2) Değişik formasyonların getireceği avantajları ve dezavantajları çok düşünmemesi. Bu formasyonların gerekliliklerini doğru hesaplayamaması.
    3)Planları sürekli rakibe önlem olarak yapması. Defansif işlere daha çok kafa yorması.
    4) Maç içinde hücum planları olmaması.
    5) Maç içinde oyuncular üzerine hakimiyet kuramaması yada kurmaya çalışmaması
    6)Rakip baskı yaparken oyunu kurma konusunda hiç planı olmaması
    7) Maç içinde değişikliği sadece oyuncu değişiklik olarak düşünmesi. Formasyon değişikliğini de sadece oyuncu değişikliği yaparak olabilecğini düşünmesi.
    8) Yedek kulübesini kötü kullanması. Maç içinde oyuncu değişikliği için ya çok geç kalması yada yanlış yapması.
    9) Oyuncuların hücumda hareketsiz kalmasına ses çıkartmaması. Ayrıca kanat oyuncularının kanat değiştirip rakibi şaşırtmak gibi basit bir trick i uygulatmaması.(Quaresma bile Denayer karşısında etkili olamayınca bunu denedi)

    Beşiktaş maçını baz alırsak savunma oyuncuları yada hücum oyuncularını bireysel olarak suçlayamayız. Bireysel hata yapan yok denecek kadar azdı. Ancak sorun hücum yapamamamız ve oyun kuramamamız. Biz kazandığımız her topu uzun vurmak zorunda kaldık. Çünkü sezon başında beri böyle bir planımız yoktu. Ancak Anadolu takımları rakip sahada pres yapmak yerine kendi sahasında çekildikleri için bu sorun gözümüze çarpmamamıştı. Taki Başakşehir,Fenerbahçe,Beşiktaş,Trabzonspor maçlarına kadar. Bu gibi durumlarda kontra atak bir çaredir ancak bu topları atacak Selçuk formsuz, Fernando ise oldukça geride konuşlanmış durumda tutuyoruz. Anadolu takımlarına karşı önde bastığımız için ise oyun kurma ihtiyacımız olmuyor. Yani son 4-5 haftadır yanlış giden birşey yok. Fikstür avantajı ile bizim zayıf yanımızı değerlendirebilecek takımlardan uzak durduk. Bu belki bizim felaketimiz oldu. Çünkü çözüm üretemeden bir anda peş peşe zorlu karşımıza geldiler. Belki büyük maçlar arasında 3 maç olsa bir çare düşünebilirdik

    Peki şuan çözüm nedir? Oldukça basit Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. 4-2-3-1 yada 3-4-3 sisteminden birisini tercih etmesi ve ne olursa olsun rakip kim olursa olsun vazgeçmemesi. Bunun yanında sabahta akşama kadar hücum çalıştırması takıma. Birde hücuma çıkış organizasyonu geliştirmesi gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinin geneline katılıyorum, teşekkür de ediyorum. Şu maddelerin altını kırmızı kalemle çiziyorum :)

      3)Planları sürekli rakibe önlem olarak yapması. Defansif işlere daha çok kafa yorması.
      4) Maç içinde hücum planları olmaması.
      5) Maç içinde oyuncular üzerine hakimiyet kuramaması yada kurmaya çalışmaması
      6)Rakip baskı yaparken oyunu kurma konusunda hiç planı olmaması
      7) Maç içinde değişikliği sadece oyuncu değişiklik olarak düşünmesi. Formasyon değişikliğini de sadece oyuncu değişikliği yaparak olabilecğini düşünmesi.
      8) Yedek kulübesini kötü kullanması. Maç içinde oyuncu değişikliği için ya çok geç kalması yada yanlış yapması.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir