5 Aralık 2017 Salı

Benim aklımda olan isim Fatih Terim, 2. bir seçeneğim yok.


İsimlere takılmıyorum, Galatasaray'ın başarılı olması tek önceliğim. Bu Tudor'la olacaksa da olur, sonuna kadar desteklerim. Çok tehlikeli bir görüş var, "yenilelim de gitsin" diye düşünen taraftarlar. Tudor'un gitmesini istemek ayrı, hep birlikte eleştiriyoruz. Yöntem bu olmamalı, çok çirkin bir tavır. Sahada olanı sonuna kadar destekler, takımımın kazanması için elimden geleni yaparım. Tepkim varsa zaten gösteririm, yalnız bu şekilde değil.

Tudor'a gelirsek, bağın koptuğunu düşünenlerdenim. Çoğu taraftarın 2. bir ihtimali kalmadı, o da Fatih Terim. Ben de böyle düşünüyorum, Fatih Terim boşta olduğu sürece benim adıma 2. bir seçenek yok. Duygusal yaklaşıyor olabilirsiniz, "ahımız var"dan girebilirsiniz, her şeye saygı duyarım. Şu an öyle bir ortam var ki neyi beklediğimizi inanın çözemiyorum.

Tudor'un ön plana çıkardığım birçok yönü var, yazıları okuyanlar bilir. Bu kadronun oluşmasında mutlaka önemli payı var, bazı futbolcuları yeniden kazandı, iyi kötü takımı şampiyonluk yarışının içinde tutuyor. Yalnız bir şey var, olmuş, kariyerinde bir yere gelmiş futbolcularla oynuyoruz. Peki o zaman neden gelişecek teknik adamla devam ediyoruz. Mehmet Ayan'ın yorumudur bu, şimdilerde daha hak veriyorum.

Takımın en iyisi diyeceğimiz isimler dahi düşüşte. Fernando, Gomis diye uzar listemiz. Belhanda veya Feghouli gibi isimlerden daha fazlası bekleniyor (Belhanda için yazdıklarımın hala arkasındayım) ve gelişim durdu yani. Büyük maç konusu ayrı mevzu, büyük bir öz güven kaybı var ve bu tarz her maç Kadıköy deplasmanı havasında. Ayrıca bir şekilde şampiyonluk yarışı içinde son 5-6 haftaya girsek, Tudor'un o baskıyı da kaldırabileceğine inanmıyorum.

Eksikler var, o da ayrı konu. Yetersiz kulübe, maç içinde seyir değiştiremeyen bir teknik adam. Tudor ilerleyen yıllarda çok önemli yerlere de gelebilir, ona lafım yok. Yaptığı iyi işleri de konuşuyorum zaten, yine konuşurum. Kalması halinde destekler, gördüklerimi yazmaya devam ederim. Böyle olacaksa da bunun bir an önce açıklanması gerekiyor, şu an önümüze bakamıyoruz.

Benim aklımda olan isim Fatih Terim, 2. bir seçeneğim yok. 26. haftaya kadar derbi oynamayacağız, önümüzde büyük bir fikstür avantajı var. Bunun içinde Kayserispor gibi zorlu deplasmanlar olsa da Ocak ayı transfer dönemi içinde gelişecek şartlarla durum değişebilir. Ayrıca Tudor'la da şampiyon olabiliriz ama en güçlü adayız diyemem. Şu tablo üzerine Fatih Terim'in gelmesi durumunda ise bence bir numaralı adayız, ayrıca bugün eleştirdiğimiz ya da düşüşe geçti dediğimiz her ismin ivmesinin yükseleceğine inanıyorum..


Bu günleri özledim, başka sözüm yok..

18 yorum:

  1. kesinlikle şu an güçlü olmadığını, onu bu kadar gazlayan medyanın her puan kaybında tam tersi davranacağını düşünüyorum. hadi bunu geçelim, diyelim göreve geldi.

    sözleşmesine "gitmek istersen 8 milyon euro ödersin" gibi bir madde koyulmalı. demirören'in ardından gelecek bir başkanın, hele gs o dönem iyi gidiyorsa "milli takıma terim yakışır" diyeceğine şüphem yok.
    en kötüsü de bu durumda terim'in "görevden kaçmam vatan millet vs vs" diyeceğinden ve yine her şeyi bozacağından şüphem yok!

    YanıtlaSil
  2. emre aşık ve vedat inceefe gibi yardımcılar önemli. 4. hakemle iyi uğraşabilecek tipler. (evet futbol açısından değil bu açılardan değerlendiriyorum)
    ama özellikle alper boğuşlu gelirse muslera eski günlere dönüş yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi de yardımcılarını mı konuşmak kaldı :)

      Sil
  3. Hocanin milli takimdan ayrilma sebebi ve gönderiliş şekli. Ardindan yaptığı aciklamalar ve tff ye actigi2 tazminat... Türkiye'de bunlar sıkıntı.
    Hoca gelse bi de üzerimize bundan sebeblerle vurmasınlar?

    YanıtlaSil
  4. Resultante Importante... Terim o derbi maclarini ne yapar ne eder bu acizlikte oynatmazdi. Sirf bu yuzden bile su takim 5-10 sene eline verilip hic dokunulmamasi lazim. Terim'nde su Dunya Kupasi sevdasindan vazgecip her firsat gelince yari yolda birakmamasi sartiyla tabi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevzu o gün bu değildi, başka şeyler var. Çok konuşuldu, geriye bakmıyorum artık.

      Sil
  5. Terim gelirse bu takimin her türlü lideri olur...Lig baslangicinda Terimi de alip voltrani olusturabiliriz demistim ama is buralara kadar geldi..Tudor gelismiyor sorun bu..Futbolcularda ozellikle Badou basta olmak uzere bikkinlik basladi ..Terim saha ici-evet kenarda durmasi bile yeter- ve disi liderlik vasfi, kazanma hirsi ile takima ates verir bence..Takimin eksik yönlerini de kapatacak,nasil futbolcular almasi gerektigini de bilecek tecrubede...Kanatlilar gelmesini istemiyorsa yönetim bi daha dusunmeli Terim i merkeze alarak 5 yillik bir planla yeni bir vizyonla secime gidebilirler bence...Diger yandan Blanc ismine de soguk degilim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Östersunds sonrası ben de bunu istedim, yapmadılar. Tudor'un gelişmemesi değil de hatalarını kabul etmiyor, sıkıntı burada.

      Sil
  6. Tudor bana hep Bilic'i hatırlatıyor. O da Beşiktaş'ı bir şekilde şampiyonluk yarışı içerisinde tutuyordu ama kaybediyordu. Ne zaman Şenol Güneş geldi o zaman Beşiktaş şampiyon oldu. Şimdi Fatih Terim zamanı. Eğer ki başka bir teknik direktör getirmeyi düşünüyorlarsa o zaman şimdiki halimizi de ararız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilic'in artısı şuydu, insan ilişkileri o kadar iyiydi ki.

      Sil
  7. LAURENT BLANCE ihtimali hakkındaki yorumun nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye gelsin gözüyle bakarım, proje adamı bunlar.

      Sil
  8. Galatasaray camiasının içi boşaltıldı malesef şu an bir tane bile güçlü adam figurumuz yok!! Ne teknik direktör, ne başkan, ne de herhangi bir yöneticimiz güçlü bir karakter sergileyemiyor!! Geçmişte ki ünal aysal profiline bir bakın! Teknik direktörümüz fatih terim zaten!! Yöneticiler abdurrahim albayrak, Ali dürüst hepsi birbirinden güçlü figurler türk futbolu için ve şimdiki halimize bakın önce ünal aysal ı terime karşı doldurdular arada ki bağ koptu terim milli takıma gitti! Ardından hamzaoğluyla şampiyonluk gelince bu sefer albayrak ve dürüst ü bozdular ve biz o zamandan sonra her büyük maçta sahada dayak yemeye başladık, şamaroğlanına döndük !! Galatasaray ın en büyük problemi budur bence güçlü bir figurumuz yok şu an bu mücadeleyi yapabilecek tek adam fatih terim inş yanına albayrağıda alır tekrar bu camiayı ayağa kaldırır!! Bizim artık problemin ana kayanağının saha içinde değil saha dışında olduğunu görmemiz lazım!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, güven verecek figürler artık kalmadı..

      Sil
  9. Yönetimde mikrofon sevdası var fakat bizim camiayı ayağa kaldırmak yerine genelde ya yermeyi ya mhk be federasyonun arkasında durmayı ya hocayı öne atmayı gündeme taşıyorlar. Mesela Tudor'un basın toplantısında yaptığı çıkışı (bana göre içinde haklı söylemler olmasına rağmen) yine basın yoluyla yönetimin ikinci adamı şöyle yorumluyor, "basını karşısına alan kaybeder". Bu ağır sorunlu mental yapıyla nereye varabilriz?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir