25 Kasım 2017 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Alanyaspor, kanser hücum


İştah güzel, istiyoruz, orada sıkıntı yok. Başakşehir maçının ardından en azından mücadele anlamında reaksiyon gösterdik, bunlar önemli. Sorun bitirememek ve son tercihlerin genelinin hatalı olması. Hücumun iştahı güzel yoksa, çift kanatlı oynamanın getirdiği bir hız ve tempo da vardı. Çok rahat kazanmamız gerekiyordu, Gençlerbirliği maçına göre fark bitirememek. İyi oynadık diye yazdığımız maçlarda da bu kadar hücum ettik yoksa. 

Kanserdi şu hücum, normal şartlarda böyle bir maçta rakip sizi cezalandırır. Vagner Love, Junior Fernandes gibi isimlerin olmaması, maç içinde Mbilla'nın sakatlanması ve Emre Akbaba'nın hafta içinde yaşadığı sorunlar şans oldu. X bir maçta cezalandırılırsınız, bu şartlarda kazanmış olmak güzel. Yeniden şampiyonluğa inanmak gerekiyor ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği gün, haftaya da Beşiktaş'la oynayacağınız maç öncesi sorun yaşamamak önemli.

Çift kanatla farklı oynuyoruz, en azından daha hızlıyız. Tolga Ciğerci'yi seviyorum, varlığı da önemli. Yalnız olması gereken bu tarz mı onu düşünüyorum. Yasin Öztekin / Garry Rodrigues iki saf kanat, birlikte olmaları bence olması gereken değil ama mevcut isimler arasında başka alternatif yok. Bitirme noktasında sorun burada başlıyor zaten, şut veya pas noktasında. Feghouli bu yüzden önemli, hücuma getireceği akıl noktasında. Yalnız şu durumda Feghouli'ye dönemezsiniz, ön alanda verilen mücadeleden ödün vermek demek bu. Hazır olduğu anı beklemek lazım.

Belhanda da eksik kalıyor, sorumluluk alması lazım. Öz güven kaybı biraz da, hücumda o da bitiremeyen isimlerden ama vazgeçemiyorsunuz, olmadığında neler olduğunu da görüyoruz. Mücadelesi, oyunun içinde olması tamam, orada sorun yok da asıl beklenti bitirme noktasında. Gençlerbirliği karşısında o sorumluluğu aldı ve çok daha rahat bir maç izledik. Alanyaspor karşısında topa giremedi, son ana kadar ne olacak sorusunu sorduk. Kötü değil, beklenti farklı.

Serdar Aziz'i tutuyorum, blogu takip edenler bilir. Maicon / Serdar Aziz bana sorarsanız ligin en iyi ikililerinden biri, birlikte oynadıkları sürece ise en formdaları. Serdar Aziz'in varlığında Maicon'un dahi çehresi değişiyor, Denayer'le ise görüntü çok dağınık. Maicon / Serdar Aziz ikilisi bugün müthiş maç çıkardı, akan oyunda yine pozisyon vermedik. Duran toplar yine sorun, vurduruyoruz. Alanyaspor'un da bu şekilde 2 pozisyonu var, x bir takım cezalandırır.

Latovlevici kötü durumda bile değil, dip noktada. Sağdan etkiliydik, Garry Rodrigues / Mariano ikilisinin etkisi büyük, solda ise etki yok. Latovlevici'nin Yasin Öztekin'i de büyük oranda bozduğunu düşünüyorum, hızlı olarak çok daha iyi çıkabilirdik. Sürekli sağdan oynayamıyorsunuz, Mariano da bir yerde tıkanabiliyor. Sola baktığımızda ise etki yok, Latovlevici'nin tarz noktasında Linnes'e oranla doğru isim olduğunu düşünüyordum ama bu görüntüde oynaması imkansız. Forma adaleti Linnes diyor, en azından daha sakin.

Korktuğum gibi olmadı. Badou Ndiaye ve Maicon'u şu maçtan sağ salim çıkarmak güzel. Badou Ndiaye'nin kontrolsüzlüğü yine üzerindeydi, sarının direğinden döndü aslında. Badou Ndiaye'yi oyun anlamında eleştirmiyorum, ona biçilen bu rolde daha fazlasını veremez. Körelttik demem hücum noktasında, pozisyon noktasında tüm tercihleri hatalı. Ama Selçuk İnan'la birlikte iyi ikiliydiler, en azından bu maçı sorunsuz kurtardık. 

Tudor da zor durumda, itiraf edelim. Öyle bir psikolojiye sokuldu ki maç sonu açıklamalarıyla bunu gösterdi. Taraftar profilini beğenmiyorum, maç anında futbolcu ya da teknik adamı yuhalamak ne demek. Latovlevici zaten dip noktada, kötü oynuyor da yuhalayınca ne değişti. İyice yerin dibine soktuk. Ahmet Çalık oyuna giriyor o dahi yuhalanıyor. Oyuncu değiştiremiyor Tudor bu yüzden, 1-0'ın ardından hamle yapamamak bu yüzden. Yapması lazım, aksi durumda varlığı ya da yokluğu bir anlam taşımayacak. 

18 yorum:

  1. Tudor'un ne kadar gergin olduğunu maç sırasındaki surat ifadesinden ve maç sonundaki basın toplatısındaki açıklamalarından görmüş olduk.Hoca bu gerginlikle nasıl mücadele edecek, bunun altından kalkabilecek mi göreceğiz! Maça gelirsek ; Şu an oynayabileceğimiz en uygun takımla oynadık, eksikler gerçekten Alanya'yı çok etkilemiş. Yasin ilk 11 olmasa bile bu takımda kenardan gelerek önemli bir katkı yapabileceğini göstermiş oldu. Maçın adamı Serdar Aziz di benim için müthiş oynadı. Beşiktaş maçı için iyi ya da kötü hiç bir yorum yapamıyorum. Farklı da kaybedebiliriz, kazanabilirizde ama şahsen çıkıp çekinmeden oynayalım ne olacaksa olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli kazanımlar oluyor, özellikle alternatif anlamda ihtiyaç var bunlara.

      Sil
  2. Lato'yu artık sahada görmek istemiyorum kalkıp da solak tek bek demeyin oynu açıyor vs. de hiçbir işe yaramıyor şı anda Latovlevici. Linnes ne yaptı da ısrarla kötü oynayan Latoyu kesemiyor.

    Tolga iyi adam ama kanat değil saf iki kanatlada olmuyor oyun zekaları düşük üstelik Asamoah gelirse orta sahanın solunda oynamalı Tolga ve Yasin'in kırma özellikleri var zaten.

    Hucum oyunu sıkıntılı... Eforla ısrarla bakalım nereye kadar... Asamoah ve sol bek alınırsa yanlış olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lato konusunda yanılgım büyük oldu, kabul ederim. İki saf kanatla olur, Yasin / Garry doğru profil değil, Feghouli geldiğinde o akıl yükselir. Mevcutta yapacak bir şey yok yalnız.

      Sil
  3. Emre Akbaba vasat oynadı en azından umarım artık o kadar uçmazlar. Emre Akbaba 3 büyükler rotasyon oyuncusu olur o kadar. Bu yergi falan değil zatem Türkiye'de yetişen oyuncuların tavanı artık 3 büyüklerde rotasyon oyuncusu kalitesinde ne yazık ki...

    Emre Akbaba da en baskın özellik atletizmi fizik gücü vasat üstü ve aynı zamanda tekniği takım oyunu zekası da kötü değil. her şey var ama hepsi 7 lik. Rotasyon oyuncusu için umarım 5-6m euro vermezler. ederi 3m + oyuncu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba iyi bir hafta geçirmedi, onun da yansıması var. Hastalığı vardı, pek idman yapamadı. Alanyaspor'un da hücumda önemli eksikleri olunca sadece ona baktılar, zorlandı doğal olarak.

      Sil
  4. kazara berabere kalsak çok yazık olurdu..
    serdar aziz'e aman bir şey olmasın, denayer'e muhtaç kalmayalım..
    aylardır berbat oynayan lato'ya iyi oldu bu tepki. evet yeri burasıydı!
    gomis "kaçmaması gereken" golleri kaçırıyor ama.. geçen hafta dahil.
    garry olmadan olmaz. bjk maçına cesur çıkmalı. korkak çıkınca zaten yeniliyosun. işte gördük bugün. saldır!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ve iş oraya da gidiyordu. Başka bir takım cezalandırır, Alanyaspor'un hücumdaki sorunu avantaj oldu.

      Sil
  5. Sol bek içi Filipe Luis deniyor ne diyosun cengiz de gelebilir diyor sinan engin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filipe Luis'i zannetmiyorum, Atletico bırakmaz. Cengiz Ünder'i de İtalya içinde kiralarlar.

      Sil
  6. Özellikle Riekerink'ten itibaren Galatasaray teknik adamlarına saygısızca, mesnetsiz ve abuk sabuk sorular yöneltip yağcılıklarını kafalarını kuma gömüp tiyatro oynayarak yapan Türk spor medyası Tudor'un bugünkü çıkışını çoktan hak etmişti. Ancak bu açıklama kazanılmış Beşiktaş maçından sonra daha değerli olurdu. Eğer Tudor Beşiktaş maçının olası mağlubiyeti için şimdiden gard almaya çalışıyorsa acemice davranmış olur. Beşiktaş maçı belki kırılma noktası olmaz lakin Tudor'a verilen krediyi de tüketmiş olur. Haftaya her şey belli olur. Sonrası Allah kerim belki de Fatih Terim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'a yapılan haksızlık, en azından bu derecede yapılmadı. Tudor bunun altını doldurmak zorunda, Beşiktaş maçında kredi kazanmalı.

      Sil
  7. Çok güzel özetlemişsin şunu belirtmek isterim senin de dikkatini çekmiştir mutlaka.Belhanda bi pozisyonda bomboş olmasına rağmen şut çekmeyip pası tercih etti bi başka pozisyonda ise pas yerine şut çekti ve mesafe çok uzaktı.Belhanda'yı beğeniyorum ama bazen sende şut çek be bak bomboş pozisyon vur gitsin basit oynamak bi yere kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı hareketleri de var Messi yapabilir deriz. Sıkıntı o, bitirme noktasında sorunlu, çoğu gibi.

      Sil
  8. Burak hocam nihayet önümüzdeki hafta derbiye sezon başında başladığımız kadro ile çıkacağız sanırım özellikle derbilerde neden o takımın bozulduğunu kimse anlamamıştı lato Yasin yerine Linnes tolga ortada fernando katılır sanırım Beşiktaş maçında anahtar hücumla bol tehdit etmek olacak başka çaremiz yok sürekli orta yapan bir takım Beşiktaş 3. Bölgede yarattıkları karanbolu pasla kırarak çıkarsak zor anlar yasatabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, hafta içi yaşanacakları görmek lazım.

      Sil
  9. GALATASARAY A ŞUAN EN ÇOK ZARAR VEREN NE YAZIK Kİ GALATASARAYLILAR.SAHA DA BİR FUTBOLCU ÇIKMIŞ .İYİ VEYA KÖTÜ.SİZ ONU ISLIKLAYARAK VEYA YUHALAYARAK POZİTİF BİR KATKI VEREBİLECEĞİNİZİ Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?ELEŞTİRİ VE TEPKİNİN YERİ SAHA İÇİ DEĞİL BENCE.MEDYAYA BAKIYORUM EN ÇOK ELEŞTİREN YİNE BİZİZ.LEVENT TÜZEMEN DENEN ZAT DÜN GECE A SPORDA TUDORU AĞZINA SAKIZ YAPTI DURDU.GERÇEK GALATASARYLILIK BE DEĞİL.İNSANIN AKLINA ACABA BAŞKASININ AĞZI İLE Mİ KONUŞUYOR GELİYOR NE YAZIK Kİ.YÖNETİM DE SOSYAL MEDYA , GÖRSEL VE YAZILI MEDYA TAKİP EDİLİYOR DENİYOR.KİMSE ÇIKIP DEMİYOR MU KARDEŞİM SIKINTIN VEYA SIKINTINIZ NE?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepki verirsin ama maç oynanıyor o an, zaten adam dip yapmış. İşine gelmiyor ki bu durum, maç devam ediyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir