25 Kasım 2017 Cumartesi

Çıkan sonuç iplerin koptuğu, bu o kadar belli ki


Tudor'dan istenen bir rapor vardı, nihayet geldi. Başakşehir maçında neden düzen değiştirdiği sorusuna "Emre Belözoğlu olmadığı için" cevabını vermiş. Emre Belözoğlu'nun oynayıp oynamayacağı kesin değildi, maç günü belli olmuştu ve bu düzene de sadece 2 gün çalışıldı. Kararı da maç günü verilmiş, belli oldu. 2 gün önce konuşulan 11 başkaydı çünkü, bildiğimiz düzendi o.

Emre Belözoğlu'na göre neden kurgulanıyoruz, ilk etapta takıldığım mevzu bu. İyi futbolcu, Başakşehir'in en önemli kozlarından ve oyuna hükmeden bir isim ama senin kendi oyununu oynaman gerekiyordu. Mahmut Tekdemir'in yokluğu da büyük bir handikap, Fernando / Badou Ndiaye ezberiyle ortayı tutacaktık zaten, ekstra girişimlere gerek yoktu ki.

Gökhan İnler / İrfan Can Kahveci ikilisi daha yumuşak, bana sorarsanız da o kadar uyumlu değil. Futbolcuları kötülemek anlamında yazmıyorum, Başakşehir'in ezberi farklı. Emre Belözoğlu'nun varlığında şu orta saha düzenini bir derece anlarım, olmayacağı açıklanıyor ve 4-3-1-2 ile merkezi sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Bu sayede Badou Ndiaye ve Tolga Ciğerci'yi kaybettik işte, bir de kanatları boşaltmış olduk. 

Orta sahaları böyle eksikken kanatlardan gelecekleri o kadar belli ki, bunu düşünememek tarifsiz bir durum olmalı. Caicara yok bir de, Uğur Uçar'ı zorlaman gerek, bunu yapacak isim Garry Rodrigues ama 4-1'den sonra oyuna giriyor. Teknik direktör konuşmaya gerek dahi yok, Tudor sınıfta kaldı. Kaldığı gibi de "Emre Belözoğlu olmadığı için" diye bir mazeret üretiyor. Mazereti üretti, o doğrultuda alınan karara bakar mısınız.

Uyarıyı aldı, eski düzene döndüğünü göreceğiz. Bu olması gereken, uyarılması doğru karardı. Şu var, Tudor kendi inandığı doğrularla mı devam edecek, yoksa aldığı uyarı doğrultusunda mı. Her iki durum da facia, bana bu yönde bir talimat gelse devam etmem, düşündüğümü uygulamak isterim. Ama Tudor'un düşündüğü yanlış, uyarılması gerekiyordu. Çıkan sonuç iplerin koptuğu, bu o kadar belli ki..

8 yorum:

  1. florya'dan sızanlara göre tudor son derece çalışkan bir hocaymış. adeta idmanları bile analiz ediyormuş. ama analiz analiz analiz şurada önlem alalım şurada alan bırakmayalım anlata anlata sivas oluyor real madrid.. oyuncular da etkileniyormuş. tutuk oynuyoruz. bu italyan kafasını bırakması konusunda uyarmışlar. biz büyük takımız ve saldırmalıyız. bakalım inşallah dinler.
    bjk maçı hariç beraberliğe bile tahammül yok.. anında kovarlar. bjk maçında da farklı yenilgiye tahammül yok yine kovarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, bu kadar taktik birikim çalışmayı gerektiriyor. İtalyan kafasında olduğuna da inanmıyorum bu arada.

      Sil
  2. Bu kadar ayrıntı bilgiler nasıl medya ve 3.kişilerin eline geçiyor anlamıyorum Galatasaray ne gelişmeyi böyle sızdırmaya devam ettiği sürece huzur ve operasyon başarısı sağlanması oldukça zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, önemli bir konu ve ben de oldukça takığım.

      Sil
  3. Affınıza sığınarak: Madem bu kadar biliyor yönetim dahil herkes, akıl vermeler, kadro yapmalar falan... (Kimseyi hedef almadan ortaya)
    İşini yapması için neden 'aman' verilmiyor bu adama, Tudor'a. Sana teslim ettik bu takımı dedikten sonra bu kadar eleştiri neden? Fatih Terim, yıllar önce 1-0 yenilmekle 5-1 yenilmek arasında bir fark yoktur derken aslında kime cevap veriyordu dersiniz? Tudor taktik deha olsaydı burada mı olurdu? Haksızlık ediliyor. Günlük bakılıyor ve geleceksiz bırakılıyor Galatasaray. Yakışıklı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna da katılıyorum, ortamını kötüleştiriyoruz ve Tudor'un da son basın toplantısında girmiş olduğu ruh hali oldukça kötü.

      Sil
  4. italyan kafası derken aşırı defans yapalım kale önüne dizilelim anlamında değil. aşırı analiz aşırı detay futbolu satranç gibi görmek. burası türkiye, salıcan biraz.. bazı maçları formanla bile kazanırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle, belli bir düzenin olacak ve onu geliştireceksin..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir