13 Mayıs 2017 Cumartesi

Álvaro Negredo & Galatasaray, ceza sahası golcüsü isteyenlere


Sık sık dile getiririm bunu, Türkiye'de istisnasız başarı sağlayan bir forvet tarzı var. Eski günlerinden uzak denilen ama kalitesi baki olan isimlerin sağladığı bir başarı var. Eto'o ismi Antalyaspor'dan önce Galatasaray'la anılsa "yaşlı" derdik, Adebayor ismi anıldığında "son yıllarında ne yaptı ki" dedik ama sağladıkları katkı ortada. Ya da Vagner Love, tek başına Alanyaspor'u sırtladı. Bunlar güncel örnekler, sayıyı arttırmak mümkün. Bu yüzden böyle isimler Galatasaray'la anıldığında "yok" demiyorum, üzerine düşünmek lazım. Sakatlıkla alakalı bir soru işareti oluşmadığında ise bu tarz forvetlere kapım açık.

Negredo'nun ismi de bir süredir Galatasaray'la anılıyor. Valencia'dan kiralamamız gündemde, son karar bekleniyor. Geçtiğimiz sezonu Middlesbrough'da kiralık olarak geçirdi ve 37 maçta 10 gol 4 asisti var. Negredo standartında iyi bir sezon yaşadığını söyleyemeyiz ki Middlesbrough da zaten küme düştü. Aslında Valencia performansı da çok parlak olmadı, Manchester City'den 28 milyon avro gibi bir bonservise alınmıştı, bu paraya oranla yaşadıkları hayal kırıklığı çok büyük. Negredo 2-3 sezondur istenilen seviyede değil anlayacağınız ama yukarıda yazdığım duruma geliyoruz. Yeniden ayağa kalkma konusu, Türkiye'nin Negredo için doğru adres olacağını düşünüyorum.

Galatasaray'ın oyun tarzını değiştirmesi gerekecek tabii ki. Mario Gomez örneğini verelim. Tarz noktasında Negredo'yla uyuyorlar çünkü, Negredo da bir ceza sahası golcüsü. Oyun içi katkısına çok takılmamanız gerekiyor, size istediğiniz gol katkısını verir. Ama kendisine uygun bir oyun tarzıyla, Negredo'ya odaklı oynamanız gerekiyor. Mevcut Galatasaray kadrosu içinde Negredo'nun pek fazla şansı olmazdı, beklerimizin bir hücum katkısı yok ve kanatlarımız sadece içe kat ettiği için. Bu tablo daha çok Podolski için uygun ama oyun içi katkısı gerektirir bu da, Podolski'de de bu kalmadı.

Eren Derdiyok'u eleştiriyorlar ama Galatasaray'ın oyun tarzı ve aldığı süreye oranla iyi bir sezon geçirdi diye düşünüyorum. Bu oyun tarzıyla Eren Derdiyok'un 10 civarında gol atması bir başarıdır, kendisini hiç beslemiyoruz, ceza sahası dışında servis yapmaya çalışıyor. Eren Derdiyok'un mücadele gücü tartışılır, biz onu olmaması gereken bir yerde kullanmaya çalıştığımızdan katkı alamadık. Bu görüntüde Negredo da başarısız olurdu. Gerçi Negredo'nun oyun aklı ve tekniği Eren Derdiyok'un üzerinde ama bu oyun tarzıyla Negredo'nun başarılı olması imkansız.

Beklerimizden katkı almak zorundayız, geriden oyun kuran beklere ihtiyacımız var. Kanat profili ise sadece içe kat eden tipte olmamalı, çizgiyi de kullanmak zorundayız. Negredo'yu ceza sahası içinde beslediğimiz kadar başarılı olur. İyi bitiricidir, teknik özelliği yüksek, havadan da fazlasıyla iyidir. Oyun içi katkı noktasına çok fazla takılmamak lazım, skora odaklanmalı ve Negredo'nun bu noktada başarı sağlayabileceğini düşünüyorum. Kiralanması gündemde ki bence iyi bir iş, Beşiktaş & Mario Gomez transferinden yola çıkarak..

4 yorum:

  1. Negredo kiralık gelecekse doğru seçim olur bu arada transfer fırsatı olarak Aron Gunnarsson nasıl olur bence 10 tane nigel de jong yapar tam bir bayrak adamı ligimizden Ankarasporlu N'Diadye iyi fenerbahçeli Ankaraspor yönetimi oyuncuyu bize vermez.Malatyasporlu Azuibike 1m euruyu geçmeyecekse rotasyon için alınmalı. 14 yabancıyı doğru kullanmak lazım.

    YanıtlaSil
  2. Negredo ve Falcao hayallerimin topculari bir zamanlar keşke gelse fizik hava hakimiyeti ve ayakları gayet iyi durumu nedir şuanda bilmiyorum ama fark yaratabilir tabi kendisi oynamak isterse...

    YanıtlaSil
  3. Burak Bey kaç seneden beri zaten kanatlardan fayda yok bu takımdan DROGBA geçti ne yazık ki onu kullanamadik :(((

    YanıtlaSil
  4. Bence bu tarz yüksek maliyetli oyuncular yerine daha genç ve uygun değerde oyunculara alınmalı. gelecekte gelir getirmesi muhtemel oyunculara yönelmek gerekli mesela forvet için Nordsjaelland takımından Marcus Ingvartsen olabilir.4 ocak 1996 (21) doğumlu forvet oyunucusu bu sezon 33 resmi maçta 22 gol 4 asistle oynadı. özellikle danimarka ligi play off maçlarında 8 golle dikkat çekti. son üç sezon yavaş yavaş takımda forma giydi ve bu sezon zirve yaptı ve danimarka milli takımına çağrıldı. hem hava toplarında etkili hem de ceza alanı içinde etkili bir forvet bitiriclik noktasında sürekli üzerine koyarak ilerliyor. 21 yaşındaki bir oyuncu için oldukça soğukkanlı ve oynadığı maç sayısı da gayet iyi 14/15 sezonunda 14 maçta 2 gol,15/16 sezonunda 23 maç 5 gol 2 asist, bu sezon 33 maç 22 gol 4 asist yani giderek artan maç sayısı ve performans var. ayrıca oyuncunun nasıl yavaş yavaş a takıma monte edilmesi gerektiğini göstermiş bize Nordsjaelland takımı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir