11 Ocak 2017 Çarşamba

Dória & Galatasaray, Chedjou'dan kaynaklı bir hamle olabilir


Geçtiğimiz sezonda Doria'yla alakalı bir Galatasaray gündemi doğmuştu aslında. Esrarengiz bir twit vardı, kim attı bilmiyorum ama ondan kaynaklı bir heyecan doğmuştu ama sonrasında aslı çıkmadı. Doria da o sezon Marsilya'ya gitti ama Bielsa'dan habersiz bir transfer oldu, Bielsa da Doria'ya müthiş bir ön yargı getirerek kendisini oynatmadı. Sonrasında da yaşadığı kiralık süreçler var, Sao Paulo'ya gitti, devamında Granada ve şimdilerde Marsilya formasını giymekte.

Botafogo günlerinde de Galatasaray'ın gündemine gelmişti, Prandelli'nin listesinde olan isimlerden biriydi ama dönemin iyi potansiyellerinden biriydi ve 5 milyon avro gibi bir bonservise Marsilya yolunu tutmuştu. Doria ve Balanta ikilisini zaten FM'ciler yakından tanıyacaktır. Balanta da Basel yolunu tuttu, Avrupa günlerini böyle başlattı, Doria ise Marsilya. Ama ikisinin de kariyeri o potansiyelleri ışığında gelişmiyor, bunu da eklemek lazım.

Bielsa sonrasında forma şansı bulmaya başladı ama Rudi Garcia'nın da kendisini çok tuttuğunu söylemek güç. Chedjou'nun da ayrılığı hemen hemen kesin, söz konusu Rudi Garcia olduğunda da (Lille'de hocasıydı) onunla alakalı bir Marsilya gündemi mutlaka doğacak. Bu tabloda da Doria'nın tekrar kiralanması gündeme gelecektir ve bu nokta da Galatasaray için yeni bir Doria ihtimali doğar diye düşünüyorum.

Salvatore Bocchetti yazıldı son olarak, belli ki Galatasaray'ın önceliği tecrübeli ve olursa bir sol stoper almak. Onun da sezon sonunda sözleşmesi biteceği için Ocak ayında transferi gündemde. Şu var, Doria da sol stoper. Tecübeli diyemeyiz, belki de yeni bir Denayer hamlesi olacak ama potansiyeli olan bir isim, bence doğru adresi bekliyor. 22 yaşına geldi, kendisinden 3-4 sene önce beklenenlerin uzağında ama iyi ve yetenekli bir stoper. Marsilya'da olmamış olabilir ama Galatasaray gündemine gelsin isterdim.

Serdar Aziz üzerinden değerlendirmek lazım stoperleri, çünkü onun yeri garanti. Serdar Aziz'i de sever ve beğenirim bu arada, lider özelliği olduğunu da düşünürüm. Tecrübeli ve lider özellikli bir stoper de alınabilir ama Serdar Aziz'in liderliğine de güvenebilirim, bu durumda da Doria ile ikisini yan yana koyabiliyorum. Doria maç içinde çabuk dağılabilen bir futbolcu, onu toparlayacak bir hoca arıyor. Pas özelliği gayet iyi, hızlı, hamleli bir adam. Denayer kadar hızlı değil ama Denayer'e oranla geriden oyunu çok daha iyi kurabilecek bir futbolcu. Takımın da gençleşmesi diğer unsur, yaşlıyız ve bu tarz adımlara ihtiyaç duyuyoruz.

Ocak ayında kiralık olarak takımdan ayrılması mümkün olabilir, Chedjou'nun yolu Rudi Garcia ile kesişirse belki de bu durum kesinleşir. Bakarsınız Doria'nın kiralanması üzerinden bir takas ihtimali, bunları görmek ve düşünmek lazım..

Edit: Bir güncelleme yapmak lazım, 6 Aralık 2016 tarihli bir yazıydı. O dönemden bu zamana değişen şartlar var, değişmeyen tek şey stoper ihtiyacı. Serdar Aziz sakatlandı, gündemde 2 stoper hamlesi var. Doria'yı da Ahmet Çalık'la kıyaslıyorum, Doria 1.5 sezon kiralanırsa Ahmet Çalık'ı almam gibi. Lider bir stoper ihtiyacı hala mevcut, Doria'nın tek başına Galatasaray'ı kurtarması söz konusu olamaz.

4 yorum:

  1. stoper konusunda fikirlerine katılmıyorum.serdar aziz oldukça vasat bir stoper.dengesiz.futbol aklı yok.kesinlikle büyük takım oyuncusu değil.serdar topu iyi kullanamaz.ayağı iyi değildir. kırmızı kart görme ve penaltı yaptırma potansiyeli oldukça yüksek.ikinci tarık çamdal vakıası adeta.

    bu arada ben bir oyuncu izlediğim zaman güven vermesine bakarım.serdar aziz i izlersen o güveni alamazsın.temiz müdahaleler yok.temaslı oyunda faul yapmadan omuzu koyup topu almaz.direk rakibe dalar.

    pepe misal.oldukça sert ve agresif ama onun çoğu temaslı pozisyonda nasıl temiz şekilde topa sahip oldğunu görürsün.denge olayı birazda bu.temas olacak ama faul olmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arada temaslı oyunda dengeyi iyi sağlayan stoperlerden biride servet çetin dir.

      Sil
  2. Ermin Bicakcic adi geciyor ne tarz bir stoper acaba

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir