10 Şubat 2011 Perşembe

Ama Drogba Be Kardeşim Der Miyiz?

Yeni bir akıma doğru geçiyoruz. Taraftarının gözünde iyice düşen ve bir zamandan sonra kendi stadına bile gelemeyecek konuma gelen kulüp başkanlarının yıldız transferler peşinde koştuğunu görüyoruz. Yıldırım Demirören aslında bu akımı başlatan ama sağlam bir yapı kurulduğunda da bu hamlelerin oldukça başarılı olabileceğini ekleyelim. Kimse Guti'ye, Quaresma'ya, Simao'ya hayır demeyecektir ama sağlam bir yapı kurulması durumunda. Çünkü işin sonunda yine baki kalan futbolcular olur, yönetimler ise gelip geçicidir.

Adnan Polat'ın da bu duruma doğru yöneleceğini düşünüyorum, çünkü başka bir çıkar yol yok. Yeni stad falan derken mutlaka büyük transferleri düşünür ve bir şekide kısa vadeli de olsa taraftar karşısında nefes almak ister. Sorumlu taraftarın bu hamleler karşısında da tavrını değiştirmemesi doğru olandır ama Drogba gibi bir futbolcu geldiğinde de ''ama Drogba be kardeşim'' diyenler de oldukça fazla olur. Tıpkı Skibbe ve Rijkaard gittiğinde sinirlenip, Bülent Korkmaz ve Hagi geldiğinde bazı duyguları ön plana çıkarıp ''ama efsane kaptan ve efsane 10 be kardeşim'' demek gibi. İsterse işin sonunda başarısızlıklık olursa olsun, tablo değişmez.

Drogba'nın Türkiye'ye transfer olması benim için asla sürpriz bir durum olmaz. 32 yaşına gelmiş ve Chelsea'nin de yavaştan yolları ayıralım düşüncesine kapıldığı bir isim. Her ne kadar büyük yıldız, büyük kahraman olursa olsun.

Raul ayrılmış, Guti ayrılmış. Bunlardan büyük kahraman mı vardı.

Bir zamandan sonra bazı futbolcular büyük paralar uğruna böyle transferler gerçekleştirir. Drogba'nın da şu an Chelsea'den aldığı ücreti korumak veya biraz daha arttırmak için Türkiye seyahati yapabileceğini düşünüyorum. Konuşulan rakam ise yıllık 4 milyon avro. Gerçekten çok çıldırtıcı bir tablo ama işin de herhangi bir kesinliği olmadığını söyleyelim. Bunlar sadece çıkan haberler, yaratılan ütopyalar. İmkansız değiller ayrı konu ama olmuş gibi de konuşmamak lazım.

Benim için şu sıralar tek olmuş şey, Adnan Polat'ın mutlaka yıldız transferi yapacak olması. Yeni staddı, taraftarlara şirin gözükme çabasıydı falan bu isimlerin peşinde koşmaya yöneltir. Drogba veya başkası farketmez, bu tip isimleri yaz döneminde fazlasıyla konuşacağız.

Soru ise şu, ama drogba be kardeşim der miyiz sizce?

9 yorum:

  1. Ben istemem doğrusu. Tercihim Drogba olmaz. Şimdi herkes "Ya sen ne diyorsun" diyebilir ama hedefi olan takımlar kaymaya yüz tutan yıldızlarla hedef bulamaz sadece günü kurtarır.

    YanıtlaSil
  2. Demeyiz bence,asla gerçekleşmez diye düşünüyorum. Galatasaray'a neden gelsinki Marsilya ilgilenirken?

    YanıtlaSil
  3. drogba geldiğinde kesinlikle bir şampiyonluk getirir takıma.tek başına yapabilir bunu Türkiye de.umarım fener filan almaz :)

    YanıtlaSil
  4. Aslında sormak istediğim soru farklıydı, Drogba özelinde de değil. Demirören yıldız transferlerle birlikte yeniden stada girmeye, efsane başkan moduna geçmeye başladı. Kimsenin de eski tepkisi artık görünmüyor. Adnan Polat'ta bu tip yıldız transferler gerçekleştirse tepkilerden sıyrılır mı, tepkilerimiz biter mi?

    YanıtlaSil
  5. Ben Andan Polat yønetiminin simdiye kadar yaptigi bunca yanlis arasinda yaptigi tek dogru olan yildiz transfer etmeme davranisini takdir ediyorum.

    Ne kadar sozlerine guven olmasada son zamanlarda siklikla soyledikleri yildiz oyunculardan kurulu bir takim olusturmayida denedik islemiyor onemli olan takim olmak dusuncesi uzerinden gidecekleri kanaatindeyim ben, cunku eger yildiz oyuncu transfer etme dusuncesinde olsalardi bunu cok gecikmeden en zor durumda olduklari zamanda ara transfer doneminde yaparlardi, ama takdir edilecek bir sekilde yapmadilar ve takim oyuncularina yøneldiler. InsAllah da boyle devam eder.

    Taraftar tepkisine gelincede birakin Simao, Guti, Quaresma, Fernandes, Almeida'yi getirmeyi Messi, Xavi, Ronaldo, Iniesta, David Villa'yi getirin basari gelmedigi zaman taraftar homurdanmaya baslar bu taraftarligin ruhunda vardir.

    Besiktas Kiev'e en gec Man. City'e elendigi zaman, sene sonundada 6-7. oldugunda bir de Fenerbahce sampiyon olursa ne Demirøren'in buyuk baskanligi kalir ne de yildizlarin buyuk oyunculugu hepsinin kellesi istenir ilk giden kellede Schuster'in olur.

    YanıtlaSil
  6. Drogba'nın takımı tek başına şampiyon yapacağını düşünenler var !!1!biriki Tek başına 2 maç aldırsa büyük olay olur bana kalırsa. GS'nin şuan ki futboluyla(ne hücuma kalkar ne defansa yatar) klişe tabirle Messi-İniesta gelse nolur gelmese nolur. Misimovic gibi bir adamı bile ıskartaya çıkartan yönetim, Drogba'nın da gözünü oyar gelirse.
    Ve evet şu saatten sonra Türkiye'de göreceğim hiçbir isim beni heyecanlandırmaz. Guti'den sonra her şeye inanıyorum artık :)
    Adnan P. eleştirilerden gayette sıyrılır hatta yeter adnan polat yeter tezahüratları bile duyabiliriz statta:o Taraftarın tek istediği rakiplerin aşağısında kalmamak(yıldız futbolcu vs.) ve şampiyon olmaktır. Sistemmiş, duruşmuş, güzel futbolmuş hatta takımmış hepsi hikaye bence.

    YanıtlaSil
  7. Yazıyı tebessüm ederek okudum içine doğmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle çok yazı var, arşivden kim bilir neler çıkar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir