14 Mart 2009 Cumartesi

Sen Boşver Onları Uç Gönlünce

Bu gece Washington - Orlandı maçını seyrettik. Orlando karşısında hiç beklemediği gibi dirençli bir rakip buldu. Washington maçı bir ara çok önemli noktalara getirdi ama sahadan 112-103 mağlup ayrıldı.

Orlando adına Hidayet'in olmaması büyük handikap oluşturuyor. Çünkü oyunun kırılma anlarında veya oyunu koparma anlarında ulaşmaları gereken ilk isim Hidayet. Onun bu maçta yokluğu çok fazla hissedildi. Özellikle Orlando bugün pota altını istediği gibi kullanamadı. Karşı Washington'da önemli sakatlıklar bulunuyordu ve burası Howard için bir madendi. Yine burada çok etkiliydi ama Hidayet'in Howard'ı buluşturacağı toplarla maç çoktan kopabilirdi. Ayrıca hakemlerin bugün Howard'a bakış açısı çok ilginçti. NBA'in bu kadar sempatik, sevimli, eğlenceli insanını çileden çıkarmaları mümkündü ama iyiki karşılarında Howard vardı. Onun yerinde başka birisi olsa bu sabrı gösterebilir miydi şüpheliyim.

Washington'da işler kötü gidiyor. Butler ikinci yarı oyuna giremedi sakatlığı ne durumda bilmiyorum ama bu kadar eksik Washington'da Butler yine sakatlanırsa NBA'in en dibine iyice demir atacaklar. Jamison bugün insan üstü bir performans gösterdi ama ona eşlik edebilecek potansiyelde fazla oyuncusu olmadığı için takımının yalnız kalmış göründü. Nick Young 20 sayı atmasına rağmen şut tercihleri gerçekten çok tartışılacağa benziyor.

Orlando Doğu'nun 2. sırasına göz kırpıyor Boston'la bir rekabet halindeler ama Nelson'un sakatlığı büyük eksik. Altson'da iyi bir oyuncu ama onun yerini dolduramıyor ayrıca Hidayet'in mutlaka dönmesi şart. Washington'da ise diyecek bir şey yok Arenas kontratı ile birliktede geleceklerini tehlikeye attılar. Arenas'ın döneceği veya nasıl döneceği bir muamma. Çok başarısız yönetiliyor başkent ekibi.

D.Howard için ise son söz bunca yapılana rağmen hala bu kadar nasıl soğukkanlı kalabiliyor helal olsun. Onun bu soğukkanlılığı onu bir efsane yapacak. Ona nev-i şahsıma münasır şekilde diyeceğim tek şey sen boşver onları uç gönlünce, onların hiç kanatları olmadı ki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir