17 Kasım 2017 Cuma

Tudor kırsın bu algıyı diyorum, kazanalım şu maçı


Tudor'u eleştirdikleri tek bir dal kaldı, o da büyük maçları kazanamıyor vurgusu. Doğru bir eleştiri, hiç lafım yok. Ben de istiyorum bu maçları kazanmayı ama şampiyonluk yolu burada geçmiyor. Geçmiş yıllarda da yaşadık bunu, iki Fenerbahçe maçını kaybettiğimiz, üstüne birinde 4-0'la ezildiğimiz sezonda Fenerbahçe'nin üzerinde şampiyon olduk.

Tudor geldiği günden bu yana oynanan ve "büyük olarak" adlandırılan maçlara bakalım. Geçen sezon kaybettiğimiz Beşiktaş maçında Talisca'nın barajdan seken frikiğini hatırlarsınız. Tudor'un 2. haftası, hiç alakası olmayan futbolcularla yeni bir düzen denemiş ve o maçta başarılı olmuştu. O zaman eleştirildi, "Galatasaray rakibi durdurmak için mi oynar" denildi ama öyle bir görüntüde oynar işte. 

Fenerbahçe maçı var, son dakikalarda Josef'in kafasıyla 1-0 kaybettiğimiz. Sneijder önündeki boş kalede Volkan Demirel'i nişan alıyorsa burada sorumlu Tudor olmuyor. İyi oynamadık ama rakibin üstünlüğü yoktu, kaybettik. Oysa o maçta beraberlik gelse ligi Fenerbahçe'nin üzerinde bitiriyorduk, haliyle Östersunds'la sonuçlanan bir süreç yaşamıyorduk. O gün kazanmak için risk aldı eleştirildi, bugün risk almıyor diye eleştiriliyor. Ortası yok yani.

Başakşehir maçı hayal kırıklığıydı, herhangi bir mazereti yok. O aralar sık bir formasyon değişimi izliyorduk ve önceki hafta Adanaspor'u 4-0 yendiğimiz düzenle Başakşehir karşısına çıktık. Sezonun en kötü maçıydı belki de, o maçın günahı Tudor'un işte. 

Bir de bu sezon oynadığımız Fenerbahçe maçı var, 0-0 biter. Maç içinde öyle şeyler oldu ki berabere bitmesi iyidir dedim. İyi oynamadık, orası net. Yalnız rakibin de bir üstünlüğü olmadı, üstüne hakemi hala konuşuyoruz. Öyle şeyler yaşandı ki futboldan önce konuşulacak çok şey var. Tudor'dan önce konuşulacaklar var yani, ihaleyi ona bırakamıyorum. Maç planı doğruydu, iyi bir başlangıç oldu ama Serdar Aziz'in sakatlığı, değişen düzen ve hakemler.

Trabzonspor maçını yazmıyorum, o maçı kazanmış olsak eminim ki "Trabzonspor'un durumu ne ki bu maçı büyük olarak adlandırıyoruz" olacaktı. Trabzonspor büyük bir takım, Trabzon zor bir deplasman ama oluşacak algıyı yazıyorum işte. Geçen sezonu da bir kenara bırakıyorum, bu sezon kazanılamayan bir Fenerbahçe maçı var ve büyük maçları kazanamıyor algısını geçen sezon üzerinden konuşamam.

Böyle maçları oynamasını bilen ve kaybetmeyen bir Başakşehir var, o anlamda Abdullah Avcı'nın hakkı verilir. Beşiktaş'ın Akhisarspor karşısında puan kaybetmesinin ardından biraz daha anlam kazandı. Düşünce şu oldu haliyle, "kaybetmesek de olur" gibi yorumlar var. Bu maç sonu yapılacak bir yorum, Fenerbahçe maçında olduğu gibi öyle değişkenlikler olur ki "beraberlik" iyidir dersiniz, puan durumundan, şartlardan bahsedersiniz. 

Bildiğim tek bir şey var, Galatasaray kendi doğrularından vazgeçmemeli. Geçen sezon "savunamıyoruz" üzerinden konuşurdum, bu sezon ise "savunabiliyoruz". Savunma ana planımız değil ama, önlem adı altında aldığımız çoğu kararın tutmadığını düşünüyorum. Beraberlik mantığıyla oynamamamız gerekiyor, kazanmak hedef olmalı ve bu yönde bir kadro sahada olmalı. Maç sonunda ne konuşuruz bilmiyorum, hedefimiz kazanmak olmalı.

Bir yandan da Tudor kırsın bu algıyı diyorum, kazanalım şu maçı. Başakşehir'le 6, Beşiktaş'la 7 puan farkını göreceğiz ve bu avantajın tarifi yok. Galatasaray için kolay fikstür algısı yapılıyordu, ligin ilk yarısı bitecek neredeyse ve bu maçın ardından çıkılacak Beşiktaş deplasmanı kalıyor sadece. Yine yazıyorum, şampiyonluk yolu derbilerden öte diğer maçlarda. Gençlerbirliği, Akhisarspor gibi maçlarda puan kaybetmemek mesele, rakip gördüğün takıma yenilmediğinde zaten avantajlısın..

11 yorum:

  1. Başakşehir bu ligin en organize ezbere oynayabilen takımı Tudor'un bu açıdan şansı düşük ama oyuncuların performansıyla galip gelebiliriz tabi.

    YanıtlaSil
  2. Sağ tarafımız işlemezse şaşırmam çünkü rakip ilk olarak buna önlem alacak bu noktada da sol kanatta oynayacak futbolcuların büyük oynaması lazım.Önde pres yapıp rakibin oyun kurmasını engelledik mi zaten geriye Visca'yı durdurmak ve Adebayor'u iyi marke etmek geliyor.Bakalım Tudor neler yapacak.Ben yine sorunlu bi maç olacağını düşünüyorum ama umarım Tudor beni yanıltır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caicara'nın yokluğu Başakşehir için büyük handikap, bunu kullanırız diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Kullanmamız gerekiyor zaten bakalım neler olacak

      Sil
  3. Gerçekten tebrik ediyorum çok güzel yazmışsın, ben şanssızlık faktörüne biraz daha fazla inanıyorum. İki büyük maçta da Serdar'dan yoksun çıkmamız büyük eksik. Bir de Sol bekte sağlam oyuncu olmayınca Denayer-solbek ikilisi sürekli baskı yiyip hata yaptı, bu yüzden solu da kullanamadık. Bu maçta yine Sol bekte Denayer e şans verecektir, bu yüzden yine üçlü defans yapıyor diye eleştirilecek maç başında ancak gerçekten bi Sol bekimiz olmadığını ve atletik özelliklerinden dolayı Denayer i oynattığını anlatamazsınız. İnsanların kafasında sabit ni fikir oturmuş, 1)Fatih Terim, 2)dörtlü defans
    Gerçekten futboldan anlamayan insanlar kuru kalabalık yapıyor ses çok çıkıyor bu büyük sorun. Bi kaç hafta kötü gitsek Sneijderciler bile tekrar hortlar.
    Aynı adamlara Terimin de ilk geldiğinde derbi kazanamadığını da anlatamazsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 13 maçtır kazanamıyoruz, bunların hepsinde Tudor yoktu. Bazı maçlar vardı ki kazanmamız durumunda şu yoktu bu yoktu denilecek. Başakşehir maçı da öyle, olası galibiyet halinde onların eksikleri gündem olacak.

      Sil
  4. Başakşehir Alanya ve Beşiktaş maçlarından 5 puan alsak yeter :)

    YanıtlaSil
  5. Yine milli ara sonrası yine kritik rakip..Adebayor ne dertli adammış yalnız, hafta içi anlattıkları küçük emrah filmini aratmaz,ailesinden çok çekmiş Adebayor bu maçtada bizden çok çekmeli sahadan silersek yolun yarısını almış oluruz..Başakşehiri bozmalıyız..Tudorun süprizi Erenle devam etmek ya da sol ön e Yasin i koyup, Rodrigesi yavaş Glichy karşısına atmak olabilir.İkisi de önde basmak adına mantıklı.Başakşehirden 2-3 yaş daha genç takımız oyunu 65 e kadar tutup sonrasında da saldırabiliriz..Tudora tavsiyem oyun berabere giderse Avcının hamlelerini görüp ona göre değişime gitmesi uygun olur çünkü bazen riske ediyorlar skoru...Ciddiye alınması gereken rakiptir Başakşehir, 17 büyük maçta sadece 1 kez yenilmişler ezeriz filan diyenler akşam sigaraya başlayabilirler...Maicon bu maçta da kelini konuşturabilir oynarsa Eren de süpriz yapabilir..Yenilmek filmin sonu olmaz ancak yenersek kapalı gişe devam ederiz..Son sözüm tabi ki tüpçü ve ekibine; Allah'a sığındık zulmünüzden Rabbim haklı olanın hakkını verir elbet...Sonuç ne olursa olsun güzel bir maç olsun dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adebayor'un hayat hikayesi roman, sinema filmi olur. Keşke kitap yazsa da alsak, okusak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir