13 Kasım 2017 Pazartesi

Transfer tarzı "2018" #8; Luke Shaw


Manchester United için büyük bir yatırımdı. Şu an bile kolay vazgeçeceklerini düşünmüyorum ama yaşadığı büyük sakatlıkların ardından belini bir türlü doğrultamadı. Mourinho bu sezon için de Shaw'ı sol bekte ilk opsiyon olarak düşündüğünü söylemişti ama geri dönemiyor işte. Yaşı 22, potansiyeli malumunuz, bu anlamda girilebilir bir risk olarak durmakta.

Yine de şu durumunda dahi önceliği Türkiye olmaz. İngiliz basınında yazıyordu, devre arasında gelebilecek iyi bir teklife satmaya hazırlar diye. Sözleşme uzatmayacak gibi duruyorlar, oysa bir sezonluk opsiyonları daha vardı. Bu sezon ne Premier Lig ne de Şampiyonlar Ligi'nde hiç süre alamadı. Mourinho ısrarcıydı Shaw için, o bile vazgeçmiş görünüyor.

Southampton'un çıkardığı en büyük yeteneklerden biri, o dönem çok büyük paralar kazandılar. Şanssızlıkları bunu birkaç sezon önce yapmaları, aynı jenerasyondan bugün para kazanmaya başlasalar eminim ki çok daha çılgın kazançları konuşurduk. 37.5 milyon avro'ydu Shaw'ın bonservisi, değerlendirirken bir de Premier Lig altyapısı durumuna bakmak gerekiyor. Hala şansı var ama beklenti öyle büyüktü ki. 19 yaşındaydı geldiğinde, ilk sezonu tamam, sonrasında sürekli sakat.

İyi bir hücum bekiydi. Hızlı, dripling ve orta özelliği güçlü, savunma tarafı hücum kadar iyi olmayan ama yeterli seviye bir bek. Gelişim gösterecekti tabii, potansiyelinin sınırı yoktu. Yaşadığı sakatlıklar itibariyle düşüşte ve kim alırsa alsın transferi kumar olacak. Kilo da aldığını görüyoruz, fizik noktasında sıkıntı yaşıyor. Eylül ayından bu yana Manchester United U23 formasını giyiyor ama o da ayda 1 maça denk geliyor.

Galatasaray'ın olmazsa olmazı Asamoah, sol bek noktasında başka bir adım atılmaz. Ben olsam bir de Blind için şartları zorlar ve gönül rahatlığıyla 3'lü savunmaya dönerdim. Shaw'ın adı daha çok Fenerbahçe'yle geçiyor, onların da sol bek arayışı var. Bizim hedefimiz belli, onların ise adayları var. Her iki takımın da sol bekte yaşadığı sıkıntı belli, Ocak ayında bu pozisyona transferleri olmazsa olmazları..

14 yorum:

  1. Abi Feghouli varken nasıl gönül rahatlığıyla 3 lu savunmaya geçiyorsun. O iş olmaz. 3 lü sistemde izole oluyor Feghouli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçersin, iş Belhanda / Feghouli arasındaki rol paylaşımını yapabilmekte..

      Sil
    2. Malesef eski yorumumu yeniden tekrarliyacagim. Ibrahim Baydemir kardesimiz hakli bir konuda. Ønceleri søyledigim gibi bu Belhanda-Feghouli rol paylasimi degil.bu Mariano-Feghouli problemi. Feghouli 'den gercek katikiyi sadece sag kanat olarak alabiliriz ve oda cizgide kalarak oynamasi. Feghouli hicbir kulupte sag kanat'dan baska bir yerde iyi oynamiyor. Bu bir gercek. Onu cizgiye koymak demek Mariano'nun cikislarini kisitlamak demek. 3lu savnumayi bende isterim. Acerbi-Serdar-Maicon'lu bir 3lu hayalim. Solda Asamoah sagda Mariano, ama Feghouli malesef hic bir zaman Belhanda'yla forvet arkasinda yapamiyacak. Bu konuda israr ediyorsunuz ama sezon sonu bu konuyu bir daha tartisalim. Feghouli cizgiden baska yerde yapamiyor. Mariano'nun bindirmeleri oldugu surecede Feghouli'yi sag cizgiye koyamiyor. Tudor Mariano'dan tum sag kulvari kulanmasini istedigi surece. Feghouli'li 3lu savunma olur mu? Elbette olur. Mevcut duzen 3-4-2-1'de forvet arkasi rolune burunuyor ve sag taraf Mariano'nun oluyor ve Feghouli beceremiyor. Ama 3-4-3'un en ucundaki sag kanat olur. Ama ozaman da Mariano gibi bindiren bir bek degil , pek ileri cikmayan bir bek olacak ki Feghouli sag cizgide etkili olsun. Cunku Feghouli iceri kat eden bir kanat degil Babel/Yasin gibi. Yani yine, Belhanda'nin rolu belli ve iyi yapiyor ve alisik oldugu bir pozisyon. Feghouli'den isteneni ise Feghouli yapamiyor cunku cizgide olmadigi surece rahat degil.

      Sil
    3. Ben rol paylaşımı diyorum hala, Feghouli'li 3lü savunma gayet olur.

      Sil
  2. Jesus Benficasında Di Maria merkezden kanada açılan bir yapıda oynuyordu. Eğer akıllı ve iyi bir taktisyen iseniz her oyuncudan maksimum verimi alabilecek rol paylaşımları yapabilirsiniz. Massimiliano Allegri de bir başka örnek. Di Maria futbol hayatı boyunca kanat ofansif orta saha oynamış üst seviye bir adam ama o şablonda o rolü öyle güzel oynadı ki bir başkası o performansı veremezdi. O rol sadece o performansı almak için üretildi diye düşünüyorum. Feghouli için de bir başkasını kısıtlamadan rol çalmadan verim alınabilecek bir pozisyon ve rol belirlenebilir. Sarkan kanat oyuncusu Bruma'dan geçen sene forvet arkasından kanada açılan ofansif orta saha benzeri bir görevde verim aldık mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarkan ifadesi telefonun azizliği oldu. Safkan demek istemiştim bunu düzeltmek için tekrar yazarken gene sarkan yazdım :)

      Sil
    2. Feghouli gayet forvet arkası oynayabilir, o özelliği vardır. İş Belhanda ile rollerinin doğru ayarlanmasında.

      Sil
  3. Luke Shaw iyi adamdır ben olsam riske girerdim. Daley Blind de iyi olur. Asamaoh + kaliteli sol bekte fena kombinasyon olmaz. Asamoah'a tipik çizgi beki diyemeyiz daha fazlası.

    Bir de Ocak ayında Latovlevici kesinlikle gitmeli bana kalırsa.

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blind daha iyi olur, hem daha garanti, hem de birçok pozisyonda oynayabilmesiyle.

      Sil
  4. Sol forvet (ikinci forvet all around ofansif oyuncu) olarak Lavezzi'nin dışında Avrupaya dönmek isteyen Alex Teixeria ve Alan Carvalho'yu da listeye yazalım Çin Liginden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir tabii ki, Teixera'nın adı yazılıyordu zaten.

      Sil
  5. Garry satılır mı bilmiyorum ama satılırsa kesinlikle Jürgen Damm alınmalı.Futbolcu hakkında bilgi sahibi misin bilmiyorum ama eğer değilsen Garry gibi hızlı o da ayrıca Garry'den daha akıllı 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi sahibi değilim, anlatırsan dinlerim :)

      Sil
  6. Boyu 1.87 kilosu 63 diye hatırlıyorum.Kanat oyuncusu.Meksika'da şu an.25 yaşında.Patlama gücü muazzam.Tarz itibariyle Bale'i andırıyor diyebilirim.Golden çok asisti düşünen bi isim,bencil değil yani

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir