11 Kasım 2017 Cumartesi

Gelecek sezonun transfer bütçesi Badou Ndiaye'den


Bazı futbolcular için daha iyisini yapabilir diyorum, bu kötü oynadıkları anlamını taşımıyor. Belhanda için sürekli söylerim, Badou Ndiaye ise daha ötesi. Sınırlıyoruz çünkü, defansif rolüne öyle odaklıyoruz ki hücum noktasında beklediğimiz etkiyi gösteremiyor. Takımın tempo unsuru, inanılmaz bir baskısı var ve başarılı da. Düzen içinde böyle bir rolü var, keşke biraz daha öne atabilsek. 

Osmanlıspor'da daha 10 numara rolündeydi, Galatasaray'da ise 6 gibi oynuyor. Ligin ilk haftalarında böyle değildi aslında, daha iki yönlü orta saha gibiydi. Fernando baskı yiyor, geriden oyun kurmakta zorlanıyoruz diyerek geriye çektik, rakip yarı sahadan uzaklaştırdık. Bu işi de iyi yaptı ama benim için en önemli özelliği olan topla driplinglerini izleyemez olduk, dikine çıkışlarını. Delici bir futbolcu, durdurulması zor ama ilk 5 haftaki dripling sayısıyla, ilk 5 hafta sonrası dripling sayılarına baktığımızda büyük bir fark görüyoruz.

Değerli futbolcu, piyasası var işte. Osmanlıspor'dan transferinde bonservisi ya da yıllık ücretiyle öyle eleştiriler aldı ki. Oysa bugün hiçbirini konuşmuyoruz, o paraların altında ezilmedi. Yıllık ücreti için ben de rakamı yüksek bulmuştum, bonservisi ise idealdi. Piyasası var çünkü, Premier Lig'den talibi vardı, transferini bekliyorduk. Bugün itibariyle Leicester City'nin 17 milyon sterlin'lik teklifini konuşuyoruz.

Şaşırtıcı olmaz, rakamlar abartılı değil. 27 yaşında, her geçen zaman üzerine koyan, büyüyen bir futbolcu. Premier Lig'de büyük paralar dönüyor, Badou Ndiaye için de önemli rakamları düşünmek hayal değil. 2019 yazından geçerli olmak üzere 18 milyon avro'luk çıkış maddesi var, bu boşuna koyulmadı. Gelecek yaz dönemi ise istediğimiz rakama satabiliriz, haliyle bu rakamın üzerinde bir teklife transferi gerçekleşebilir.

Senegal'le Dünya Kupası'nda yer almaya da hak kazandı, bu çok daha büyük bir piyasa demek. Olası iyi performansla önü açık. Yabancı kontenjanına odaklıyız da ufukta yeni bir ffp anlaşması var. Büyük ihtimalle sattığın kadar al dönemi başlayacak, haliyle yeni sezonun transfer bütçesi Badou Ndiaye'den bekleniyor. Ben de isterim daha uzun bir Galatasaray kariyeri olsun, vazgeçmeyelim ama bahsi geçen rakamlara da hayır deme lüksümüz yok. 

Ocak ayından bahsetmiyorum tabii, yaz dönemi gerçekleşmesi gereken bir transfer. Kısa vadede Badou Ndiaye'nin yerini doldurmak imkansız, yaz dönemi ise daha iyi şartlar oluşturulabilir. Bonservise takılmayın, çok daha büyük rakamlar gündeme gelecektir demiştim, beklentim yüksekti. Hala düşündüğüm gibi değil, hücum noktasına biraz daha yaklaştırabilsek daha da farklı olacak. Tabela diyordum, bunu görebilmiş değilim ve oynadığı yer itibariyle de imkansız..

4 yorum:

  1. Dusunuyorun da ,biz hep Asamoah'i sol taraf icin dusunuyoruz. Eger olurda Badou giderse. Bence orta saha ikilisi Asamoah-Fernando olabilir. Sol kanat icin Lavezzi'nin de adi geciyor. Sayet olursa super olur. Asamoah ta sol ic orta saha oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok formül var, onunla alakalı bir yazı da yazmıştım.

      Sil
  2. Ndiaye ideal premier lig futbolcusu; ofansif defansif dengesi iyi, tempolu ,adam eksiltebilen komple bir ortasaha önümüzdeki sene elimizde tutup şampiyonlar ligi maçlarında parlatabilsek çok daha iyi olur ama bu yazılan ücret doğru ise çok iyi meblağ! Fakat 10-12 milyon euro ya kesinlikle verilmesin çünkü genellikle teklifler 20 milyon euro civarlarında yazılıp işler ciddiye binince 10 12 milyon eurolara iniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ama Bruma'nın satışı sonrası (sözleşmesinin son yılındaki) bu rakamların hayal olmayacağına inanır oldum. Doğru insanlarla çalışmak önemli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir