16 Kasım 2017 Perşembe

Çok iyi ve formda futbolcular ama Milli Takım için önlerinde öyle isimler var ki


Galatasaray'ın birçok yabancısı Milli Takım'larına seçilemiyorlar. Gomis mesela, ne kadar formda olsa da önünde öyle isimler var ki, üstelik yaş anlamında çok daha genç. Maicon, Fernando, Mariano da bu listede ve onların ortak özelliği de ülke Milli Takım formalarını hiç giymemiş olmaları. Çok iyi futbolcular ama önlerinde öyle isimler var ki düşünülmüyor bu futbolcular.

Kaliteleri ve form durumları ayrı nokta. Ülkemizden Brezilya Milli Takım'ına giden çok futbolcu oldu, bu futbolcuların da şansı bir yerde doğabilir mi diye düşünüyorum. Mariano'yu düşünüyorum, Dani Alves ve Danilo gibi isimler var o rotasyonda. Yine de ismi geçiyor, seçilebilir üzerinden bazı yorumlar var. En azından havuzun içinde diyelim, istikrarı ve formuyla. 

Fernando'ya bakacak olursak Casemiro, Paulinho ve Fernandinho gibi isimlere denk geliyor. Bunlar o pozisyonda seçilen futbolcular, derinlere indikçe Fernando'nun zorlayabilecek başka isimler de var. Melo'dan kıyas yapın, Brezilya Milli Takım'ına seçilen ve oynayan bir futbolcuydu. Fernando daha başka bir tarz, defans yönü daha ön plana çıkıyor ve tercihler genelde Melo tarzında, oyunun iki yönünde etkin olabilecek, pas aksiyonu daha yüksek isimler.

Maicon'da ise anlamadığım bir durum var. Portekiz pasaportu da var kendisinin ama herhangi bir Milli maçı görünmüyor. Brezilya'da şansı yok gibi bir şey, stoper rotasyonu fazlasıyla iyi. Thiago Silva, David Luiz, Miranda, Marquinhos gibi isimleri sayıyoruz ve başka isimler de var. Maicon'a sora gelinceye kadar liste öyle kabarık ki. Portekiz Milli Takım'ında oynayabilme durumu nedir bilmiyorum, orada kesebileceği isimler var. Neto çağrılıyor, oradan pay biçin, hangisi daha iyi. Fernando'nun da Portekiz pasaportu var bu arada ama onun Brezilya Genç Milli Takımlarında forma giymişliği var.

Karakterli yabancılar diyoruz, zor desem de imkansız tablo yok. Yüzde 1'lik şansı dahi zorlayacak, bu yolda hayal kuracak isimler. Buna Gomis'i de dahil ediyorum, 32 yaşında ama çalışma temposunu görüyorsunuz. Fransa Milli Takım'ı adına şansı yok diyoruz, Galatasaray dışında bir hedef yok yani. İstese kontratın üzerine yatar ki böyle isimleri çok izledik. Yapmıyor ama, çalışıyor, diğer isimler gibi. 

9 yorum:

  1. Mariano yıllardır Sevilla'da direkt 11 oyuncusu olarak oynadı, mükemmel oynadı, ve defalarca UEFA KUPASI kazandı ama yine de Brezilya Milli takımına seçilemedi. Burada ne kadar iyi oynasa da Avrupa'da dahi olunmayan bir sezonda milli takıma seçilmesi imkansız bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Danilo daha iç oyuncusu gibi oldu, bu anlamda Mariano kendisine yer bulabilir gibi yorumlar var. Bence de zor tabii.

      Sil
    2. Mariano nun yalnızca bir uefa kupası var diye biliyorum. 2015-2016 sezonunda transfer oldu Sevilla kulübüne.

      Sil
  2. Bu yüzden ekranlarda yabancı sınırı tartışılırken "milli takım kriteri gelsin" diye sallayan tüm yorumcuların gerizekalı olduklarını düşünüyorum. 1 kişi de bunlara itiraz etmiyor çünkü hepsi gerizekalı :)
    mariano veya gomis'i nasıl alacağım ben kardeşim o zaman? bakacaklar son x yılda x kere milli olması gerekirdi ama olamamış diyecekler. e adam ne yapsın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da İspanya gibi diyorlar. AB sınırsız, diğer uyruklu isimler için 3 isim gibi. Maicon ve Fernando'nun Portekiz pasaportu var mesela. Ama dediğinde haklısın, ona lafım yok :)

      Sil
  3. Keske Turk vatandasi olup da bizim milli takimda olsalar. Aurelio ve Kazim'a kapimiz acik ise bunlara hayli hayli acik olmasi lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük fark yaratırlardı dimi :)

      Sil
    2. Fernando,Mariano, Maicon, Diego Angelo, Batalla gibi oyuncular bizim milli takimda øyle bir fark yaratirdiki, digerleri de yukselirdi. Bir de Tolgay Arslan milli olabilse.

      Sil
    3. Talisca var en başında..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir