31 Ekim 2017 Salı

Transfer ütopyası "2018" #5; Soner Aydoğdu


Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, "transfer tarzı" başlığında da yazabilirdim ama Ocak ayında teklif yapılacak gibi haberler okudum. Bunun üzerine yazayım dedim, Galatasaray'ın transfer için yerli operasyonu yapacağı neredeyse kesin gibi. Bu anlamda 3-4 tane iyi yerli alternatifi gerekiyor, özellikle orta saha rotasyonunda elimiz zayıf. 

Emre Akbaba'yı Belhanda alternatifi olarak düşünüyorum, Belhanda olmadığında Trabzonspor karşısında neler olduğunu izledik. O beğenilmeyen, eleştirilen Belhanda'nın Galatasaray'da alternatifi yok. Diğer alternatifi olmayan pozisyon ise 8 numara, Selçuk İnan'la olmadı maalesef, o dönem kapanmış. Konyaspor maçında bir ışık yanmıştı, Trabzonspor karşısında ise tekrar kapandı.

Bu anlamda geniş bir piyasa yok, alınabilecek futbolcular az çok belli. Soner Aydoğdu da gerek performansı, gerek sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması itibariyle düşünülebilecek bir alternatif. Akhisarspor performansının istikrarlı şekilde yükseldiğini düşünüyorum, her sezon üzerine koyarak ilerliyor. Trabzonspor'da bu çıkış beklenmişti ama o kalabalık içinde etki edememişti, bu potansiyeli 2 senedir yansıtıyor.

8 - 10 numaralar için iyi bir alternatif olabilir. 26 yaşında, sol ayaklı, pas ve teknik özellikleri güçlü bir isim. Okan Buruk sonrası Akhisarspor'un iyi bir hücum takımına evrildiğini görüyoruz, Soner Aydoğdu da o oyunun beyni durumunda. Zamanında Bilal Kısa'nın üstlendiği rol az çok ki o Bilal Kısa'nın da Galatasaray performansı iyiydi. 

Badou Ndiaye başka bir isim, tempoyla yaşar, agresif oynar, topla dripling özelliği vardır. Soner Aydoğdu ise iyi pas yapar, tüm sezonu koş koş şeklinde oynayamıyorsunuz. Yeri geliyor topa sahip olmak gerekiyor, biraz daha sakin kalmak. Sizi sakin kılabilecek futbolculardan işte, böyle bir alternatifimiz yok. Selçuk İnan bu işi yapmak için biraz anlamsız maliyet, orada hem maliyeti düşürmek, hem gençleşmek önemli.

Sol ayaklı futbolcu kıtlığı ise diğer sıkıntı, bu sayıyı arttırmak gerekir. Düşünülebilir yani, asla mantıksız bir hamle olmaz. Ocak ayında bu yönde bir hamlenin gelmesi sürpriz olmayacaktır, Tudor da sıcak bakar. Orta saha alternatiflerini arttırmak gerekiyor, bunun sıkıntısını yaşıyoruz. 8 - 10 da değil sadece, 6 için bile gerekli alternatif yok ve Poko'yu falan yazıyoruz. İyi bir kadro kurduk ama eksiğimiz çok..

10 yorum:

  1. soner üç büyüklerde oynayabilecek kapasitede değil gelirse sezer öztürkten öteye gitmez bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyete bakar bence o iş, dediğin doğru olabilir. Daha iyisini yapamayabilir ama yapadabilir, çok fazla alternatif yok.

      Sil
    2. emre akbaba daha iyi bir alternatif olabilir belki biraz daha maliyetli olur ama zamanında maliyeti düşük diye sınırı belli oyuncuları doldurduk

      Sil
    3. Akbaba farklı tarz, Soner Aydoğdu farklı. İkisini kıyaslayamam.

      Sil
  2. kulübeye iyi gelir, ayrıca bedava ayrıca menajeri serdar aziz ile aynı.. ocak ayında bitirmeliyiz.

    YanıtlaSil
  3. Bence Emre Ndiaye'nin alternatifi,Soner ise Belhanda'nın.Çünkü Emre box to box bi futbolcu.Soner sanki saf bi 10 numaraya dönüştü Akhisar'da.Gelseler fayda sağlarlar diye düşünüyorum bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba, Badou'nun alternatifi olamaz. Musa Çağıran kısmen olur mesela, Poko olur, bu tarz isimler lazım.

      Sil
  4. Soner Aydoğdu, Musa Çağıran... Küçük takımların büyük oyuncularını geçiniz efendim. Çok defa denenmiştir olmuyor, olmadı, olmayacak, olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1000 tane bu tarz takımlardan gelen ve başarılı olan futbolcu yazarım. Neye göre denendi ve olmuyor, alınlarında mı yazıyor?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir