22 Eylül 2017 Cuma

Görmek isteyen görüyor işte, Le Guen'in Belhanda açıklamasına bakın


Bursaspor zor bir deplasman, hele ki forma girmeye başladıkları dönemde. Onlar da yenilendi, Le Guen gibi bir teknik direktörleri var ve kazanmak zor olacak. Futbolları keyifli, iyi bir hücum takımı olma yolunda evriliyorlar. Galatasaray'ın da oynamaya çalıştığı tempoyu göz önüne alınca ortaya iyi bir karşılaşma çıkacak.

Le Guen'in Galatasaray'la ilgili açıklamaları ilgimi çekti, özellikle Belhanda konusunda;

"Gomis ve Belhanda rakibin en önemli 2 ismi. Özel bir önlem alacağız. Younes Belhanda, Galatasaray’ın atak yönetimini yapıyor. Maçlarını izledik. Çok dikkat edeceğiz"

Belhanda konusunda ısrarla yazıyor ve yazmaya da devam edeceğim. Anlaşılmıyor çünkü, bunu da yapan maalesef Galatasaraylılar. Benim de beklentim çok daha yüksek, oyun içinde daha istikrarlı olmasını bekliyorum ama Belhanda konusunda ısrarla Sneijder üzerinden yorum yapılıyor. İki farklı oyun karakteri oysa, Galatasaray Belhanda'yla çok daha başka bir şey oynamaya çalışırken.

Sneijder'in Galatasaray geçmişini kimse sorgulayamaz ama geçmiş üzerinden günü yorumlamak imkansız. Bugüne bakın, Sneijder'in oyun tarzına. Oyun içinde müthiş bir akıl ama düşen bir tempo. Atletik, tempolu bir takım kurma peşindeyiz, 10 numaranın dahi savunma katkısı vermesi bekleniyor. Sneijder'in topla hareketliliği kalmadı, Belhanda'nın ise var. O pozisyonda 6 yaş gençleşmek diğer taraf, Belhanda'nın temposu, hareketliliği, savunma katkısı ya da.

Galatasaray'ın attığı gollerin neredeyse hepsinde Belhanda mevcut. Atağın başlangıcında ya da içinde bir yerlerde Belhanda var. İşin savunma tarafını yazmıyorum bile, kazandığı ikili mücadeleler ya da kaptığı toplar gibi. Kasımpaşa maçının 83. dakikasında kayarak top kazanıyordu, bunu yapan 10 numaranız. Farklı bir oyun bu, Belhanda gibi bir isimle oynayabileceğiniz.

Görmek isteyen görüyor işte, Le Guen önlem alacağını söylemiş. Herkes Fernando'nun geriden kurduğu oyuna odaklanmıştı ama işin bir de Belhanda boyutu var. Yine de eksik, çok daha iyisini yapabilecek yetenekte. Beklentim daha yukarıda, oyunu daha istikrarlı sürüklemesini bekliyorum. Buna rağmen işini yapıyor ama ön plana çıkan o kadar çok isim var ki Belhanda kötü görünüyor işte. Ya da Sneijder'in 27-28 yaşındaki günleri gündem yapılıyor. Dün üzerinden bugün yorumlanıyor işte.

Geçenlerde yazdığım yazıyı tekrar paylaşayım, görünen o ki ısrarla yazmaya devam edeceğim. Ta ki bu hakkı herkes verene kadar..

http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2017/09/olusan-bir-panik-havas-var-belhanda.html

2 yorum:

  1. Belhanda-Sneijder kıyası bitsin artık. GS şu an başka bir şey oynamaya çalışıyor arkadaş.Le guen'in takımı bu sezon şanslı.Başakşehir ve BJK ye yenilip diğer rakipleri yendiler.İlk gollerde şanslıydılar. GS ya karşı şansları tutacak mı göreceğiz.Tudor saçmalamaz ise almamız gereken bir maç.Bursa BJK den iki yan toptan gol yedi.İyi kapandı.Hızlı hücumla gol attı.Önceki rakipler gibi negatif oynarlarsa,oyunu soğuturlarsa zorlanabiliriz. Açık oyunda bize kafa tutamazlar.Le guen in yerinde olsam Belhanda veya Gomis den çok Badou'ya,Rodriges'e önlem alırım.Bursa ön hattı geriye koşamıyor ve sağ tarafları felçli gibi.Le guen in GS hakkında karar vermesi gereken çok husus var bizim için avantaj...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda başka bir isim ya, farklı tarzı var. Sneijder'le alakası yok, Belhanda'yla başka bir oyun oynuyorsunuz diyorum ama ısrarla aynı eleştiriler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir