17 Ağustos 2017 Perşembe

Kwadwo Asamoah Galatasaray'da


Asamoah'ın Galatasaray'a gelmesi ayrı şey, Kayserispor maçının ardından gelmesi ise apayrı şey. Yeni kadroyu gerçek anlamda ilk kez izledik, neler yapabileceklerini gördük, yeni dönem adına heyecan sahibi olduk. 

Oyuncu kalitesinin yükselmesi, tempolu ve atletik yapı. Bir de Asamoah'ı o kadro içinde düşündük, tablo net. Önemli bir değişim var, kadro kalitesinin ciddi anlamda yükseldiğini görüyoruz. İddialı ve büyük futbolcular transfer edildi. Bu isimler içinde belki de en sevindiğim ve beni heyecanlandıran isim Asamoah oldu diyebilirim.

Asamoah'la birlikte 3-4 formasyonu oynamak mümkün çünkü, oynayacağı her pozisyonda da ligin en iyilerinden biri olur. Sol bek, orta saha, 3'lü savunmanın solu veya sol açık. Kayserispor karşısında Tolga Ciğerci'nin pozisyonunda Asamoah'ı düşünün, küçük bir örnek. Maçına göre plan anlamını taşır Asamoah, 3'lü orta saha oynarsınız ve Fernando, Badou ikilisinin arasına yazarsınız mesela. Bunun gibi birçok örnek var işte, burada yazmıştım;


Juventus kolay vazgeçmedi, önemli bir joker çünkü. Onlar adına sorunsuz yedekti ama bir yerden sonra Asamoah'ın oynama isteği ön plana çıktı. Yeni sözleşme önerisini de Galatasaray için kabul etmedi, transferi için gerçekten çabaladı. Önce eşi dedik, transfer zora girdi. Sonra Juventus vazgeçti, bir şekilde o da ikna edildi. Maddi detayları resmi olarak açıklama geldiğinde konuşuruz tabii.

Sol kanadı bütünüyle kullanabilecek, birçok pozisyonda ve formasyon içinde kullanabileceğiniz, son derece atlet ve tempolu bir futbolcu. Gelen birçok transfer içinde en büyük beklentim Asamoah üzerinde diyebilirim. Hayırlısı olsun diyelim, farkı büyük olacak. Teknik detaylarla alakalı yazdığım diğer yazıyı da paylaşmış olayım, bu tarz birçok yazı var;

47 yorum:

  1. Hayirli olsun.Sol tarafta önde ve arkada oynayabildigi icin, ayrica takim enerjisi de yukselip diger sol taraf oyuncularimiz da hareketlendigi icin sol taraf bu transferle bile idare eder hale geldi.Yonetim Fatih Terime onlem olarak sol onde Arda ya sarılıyor ancak buyuk hata olur tekrar dusunmek gerek.Arda top oynayip gerisine karismazsa gelsin ama rahat durmayacagini herkes biliyor.Bu hamle herseyi berbat etme riski tasiyor.Sol ön transferini sonraya birakabiliriz.Asamoah tamam.Seleznovda bulunsun.Vida gibi bir stoper ile transferi kapatip uyum surecini hizlandirmaya baslamaliyiz.Cunku karsimizda beraber oynayip otomatiklesmis basaksehir ve bjk gibi rakipler var.Onlara puan vermemeliyiz.Transfer mevsimini yavastan kapatip hedefe kitlenmeliyiz artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yazdın, keşke beğen butonu olsa :) Aynı düşünüyoruz.

      Sil
  2. solbek kullanılacak gibi peki sol öne emre mor hamlesi ardadan ise emre daha iyi en azından futbolcuya dayalı düzen açısından düşünülemez mi
    üstelik emre 20 yaşında ilerde satabilirsin bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Mor'u disipline etme problemi olabilir, korkum o. Bruma ile dahi anlaşamayan Tudor, Emre Mor'la iletişimi nasıl olur?

      Sil
  3. Ne ara geldi ya :) takımı komple atlet ve siyahi oyuncu doldurduk Türkiye siyahi oyuncuları seviyor güç atletizm mücadeleyle birleşirse bize yetiyor. Biraz da taktik derli toplu oynamayı öğrensek tam olacak...

    Asamoah sonrası transferde 31 agustos sonrası avrupa transfer piyasasının kapanıp bizim bir hafta daha transfer yapma süremiz bulunduğundan bunu kullanmak lazım.

    Özellikle Arda Denayer gibi transferlerde hatta Sinan transferinde bile önceliği Benfica yada talibi her kimse önce Sinan'ı alsın sonra bakarızı oynayabiliriz.

    Arda transferinde de 7m alan oyuncuya bu vergi oranlarıyla kim ne kadar maaş ve kiralama bedeli verir görelim bakalım...

    Denayer'de bekleyelim derim City rotasyonda kullanmayacaksa (ki kullanmayacak gibi görünüyor) kiraya zorlar mı yine oyuncuda gitmiyorum diyebilir. 31 agustos gecesi bizim dışnda ciddi talebi var mı görürüz varsa bonservis vererek alan takım o gün çıkar meydana. EPL'de bonservisler havada uçuşuyor doğru. Belki çıkar 6-7m bonservis veren şaşırmam. Ama hiçbir EPL kulubu Denayer'e net maaş olarak yıllık 1m euronun üstüne çıkmaz. Denayer akıllı olursa bizden an az 1.5m euro ve üstü alır. Bunu EPL'de verecek takım az, çunku kimse as oyuncu olarak düşünmez Denayer'i. Oyuncu tercihini bizden yana kullanırsa M.City makul bir bonservise iner ya da kiralar bu sefer. Ama Denayer yelkenleri indirirse zor tabi.

    Burada anahtar tabiki de öncelikle oyuncuyu yanına çekmekte Arda da Denayer de sağlam durmalı...

    Asamoah'ı 4lu savunanın solunda yazık etmezdim ben. Linnes gibi özgürce çıkacaksa hariç... Ya da fiilen Fernando önstoper gibi olacak iki stoperin arasına girecek. Önünde Asamoah - NDiaye - Belhanda olacak. Arda gelirse yer yok valla. Zaten Arda'nın toparlanması ekimi bulur. Formayı alması lazım Arda'nın. Kiralık olduğu için bence papazlık yapma şans yok. Bazışeyleri zaman gösterecek.

    Yalnız hala gol atma konusunda şüphelerim var. Gomis'in arkasındaki 9 oyuncudan doğal gol sezgisi ve becerisi olan bir Allah'ın kulu yok... Belhada'nın son vuruşu uzun şutu kötü, Feghouli Asamoah (gelirse Arda) Fernando vs... Biraz N'Diaye... Belhanda'yı 8 e çekip öne Ndiaye mi atsak acaba??

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat transferi kovalamak lazım, o doğru. Eylül ayı bu noktada önemli, iyi isimler mutlaka gündem olabilir.

      Sil
  4. Emre Mor'un driblingi kıymetli ama onunda son vuruşu zayıf ve önemlisi oyun aklı taktik bilgisi oldukça geri bana göre.

    Arda'nın sorunu öncelikle fiziksel. Fit değil. İkinci olarak gergin şu an için. Arda oyun zekası pasörlüğü ve driblingliyle katkı verebilir. Sıkıntı 11 de yer bulmakta biraz. Avrupa kupası da yok rotasyon yapacak maç sayısı iyice azaldı Türkiye Kupası da değişti. Haftada 1 maç olunca oyuncuyu oynatmak rotasyona sokmak sıkıntı olabilir. (herkes için)

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
  5. Vida için girişimlere başlamışız. Çok sevindim Beşiktaş'la bir kapışalım bakalım. Vida çabuk sayılabilecek ve de hamleli bir oyuncu. Ve hatta Vida + Denayer fazlalık vs olmaz. Denayer, Donk gibi ön stoper oynar yani son maçta Fernando'nun stoperlerin önünde oynaması gibi. Sağ bek oynar Capone gibi (maçına göre) Mariano'yu iyice öne atarsın. Hatta ters ayakla sol bek bile oynatırım Denayer'i. Tamam adamı seviyorum kabul. Vida da Denayer de hızlı atletik adamlar.

    Carole gider Linnes kalır. Sol bek yedeği olur Linnes.

    Vida ve Denayer olursa Koray ya da Ahmet'ten biri gitmeli. Ya da Koray'la sözleşme uzatıp kiralanmalı veya satarken alım sözleşmesi opsiyonu koymalı 2 sezon sonra istenildiği takdirde 1.5m euro bedelle alınması gibi.
    M.K.İ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü piyasayı yükseltelim, bloga bununla alakalı yazacaktım bir yazı.

      Sil
  6. Burak "... Galayasaray'da" diye yazmışsa gelmiştir. Muhteşem transfer. Mariano'dan sonra Asamoah gerçekten önemli. Yönetimi tebrik etmek lazım. Tudor da kutlamayı hakediyor tespitleri fevkalade yerinde çünkü. 3.forvetin 2. Kaleci Eray gibi genç olması gerektiğini düşünüyorum. Yerli rotasyonumuzun altyapıdan olacağını söyledi baikan. Avrupa'da zayen yokuz maksimum 44 e yakın maç oynarız. Arda için hazır değiliz dedi başkan. Biz değil Arda kendini hazırlasın. Önce magazini bırakmalı sonra konuşmayı. Denayer zor görünüyor ben Serdar'ı yeni transfer sayarım ki beğenirim kendisini. Çalık ve Koray rotasyon için yeterli. Sadece bir Sol kanat alınmalı sonra kadro tamamdır. Bu arada şu çer çöp nasıl yollanacak biraz ona kafa yormak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenin için teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Üstat önceki yazılarından birinde "Yazmışsam bir bildiğim vardır." demiştin ee vardır bir bildiğin diyorum. :)

      Sil
  7. Kesinleştiyse çok güzel önemli bir transferdi.

    Keitalı Baroslu Meiralı sezondan bile daha iyi bir kadro kuruldu. O kadroda eksik parçalar fazlaydı. Bugun daha dengeli bir kadro kurduk. 14 yabancı kontenjanı ve Riva'dan gelen paranın etkisiyle.

    1-8 eylül döneminde yedek kaleci ve forvet gelebilir. Kale için tecrübeli ucuz yollu bir milli kaleci bakılabilir Kolinko Karcemarkas vb. gözden uzak iyi kaleci bulabilirsek.

    Sinan buyuk ihtimal kaldı ancak buna rağmen sprinter forvet alınmalı ve Sinan kadro dışı bırakılmalı. Menajeriyle birlikte oturup düşünsünler artık giden 600 bin euro olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlandalı tecrübeli milli kaleci Halldorsson, F.Bahçe'nin elendiği Vardar'ın kalecisi Gacevski G.Birliği kalecisi Hopf aklıma gelen isimler.

      Sil
    2. Maarten Stekelenburg (everton'da 3.kaleci) Matus Kozacik (V.Plezen) Przemyslaw Tyton (deportivo 2.kalecisi) Tomasz Kuszczak (Birmingham 2.kalecisi yeni sözleşme uzattı zor)
      Rene Adler vb 3-4 iyi tecrübeli kaleci var ama hepsi bu yaz sözleşme yaptı.

      Bonservissiz ya da en fazla 1m bonservisle kaleci bulmak lazım. Bu arada biz niye Cenk'i gönderdik? Para mı kazandık ? Hayır 200 bin euro zarar ettik. Yerine bonservisi elinde yerli kaleci mi aldık? Hayır Mert Günok'u Başakşehire kaptırdık. Ne anladım bu işten Cenk Ergün?

      Sil
    3. Son olarak Federico Marchetti'nin sözleşmesi 2018'de bitiyor. Sakatlığı yada başka sorunu mu var bilmiyorum (geçen sene sonu sakattı) ama ligin ilk 2 maçında kadroda yoktu. 2.kaleci Vargic 3.kaleci Guerrieri görünüyor zaten Strakosha kaleyi devraldı.

      Sil
    4. Yabancı kaleci alamazsın, çünkü kenarda oturtamıyorsun. Yerli almak durumundasın, öyle bir kaleci de yok maalesef.

      Sil
  8. İtalyan sitelerine dadandım. Spinazzola transferi hakkında tutarlı net bilgi arıyorum. Bu adam Juve'ye dönmeden bizim iş 8 eylüle kadar yaş. hatta gece 1 'den sonra Juve oyuncuyu alamadık Asamoah'ı bırakmıyoruz da diyebilir. Ciddi bişiler bulursam yazarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juve en az bizim kadar uğraşıyormuş Spinazzola'yı getirmek için ama Atalanta zorluk çıkarıyormuş.

      Dün gece 12 gibi Tudor ile sanırım Moratti'ydi bir görüşme yapmışlar ve anlaşma yapılmış. Laxalt faktörü de var ama Juve bize prensipte vermeyi kabul etmiş anlaşma olmuş ancak Spinazzola olmazsa da verirler mi net değil.

      Yine bir kaynağa(italyan) göre Atalanta biraz olsun açık kapı bırakmış. Laxalt da olabilir tabi son 3 saatin haberlerine göre...

      Sil
    2. Spinazzola'yı vermediler. Buyuk ihtimal Asamoah transferi yatar gibi görünüyor. Biz Juventus ve oyuncuyla anlaştık evet ama Juventus oyuncu alma şatıyla kabul etmişti. Spinazzola olmadı. Laxalt'ı bilmiyorum.

      Sil
    3. Ben bekliyorum, panik değilim. 8 Eylül'e kadar zaman var, bekleyelim..

      Sil
  9. Juve para kazanmak için oyuncu almadan Asamoah'ı gönderirse olur bu iş ama zor görünüyor.

    İtalya'dayken Davide Santon ve Ansaldi zorlanabilir diycektim Ansaldi Torino'ya gitmiş. İşin kötüsü Carole açıklandı. Umarım Juve Tudor'a verdiği sözü tutar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carole boşuna yollanmamıştır, Asamoah'ın olmayacağı bilinse o transfer olmazdı.

      Sil
  10. Alternatif düşünülmesi lazımdı. Aynı hatayı yedek kaleci ve yedek forvet transferinde de yaptık. Kone Adler Mert Günok gibi adamları boşken almadık bazısını alamadık Clichy hatta...

    Hayırlısı olsun ama daha planlı olmak lazımdı hatalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır belki de alternatif, şu an elimiz rahat, çünkü transfer kapandı. Sekenleri toplayabiliriz.

      Sil
  11. Bugun gece 12:00 itibariyle Spanizzola'nın Juventus'a dönme ihtimali kalmadı. KESİN BİLGİ SADECE BU.

    Asamoah transferi 8 eylüle kadar olabilir evet. Ama Spanizzola'yı alamayan Juve Asamoah'ı gönderirse...

    YanıtlaSil
  12. Son çare Juventus t.direktörü ve sportif direktörüne beşer yüzbin euro teklif etmek :-) komisyoncu yöneticiler çalışanlar sadece bizde mi var :-) ikisini bir şekilde ikna edersek olur bu iş

    YanıtlaSil
  13. Barçanın Arda'yı satma hayali Asamoah'ın Ş.Ligi listesinde bildirilmesi Yasin'in Getafe'ye transferi :-) bu gece netleşecek gibi.

    YanıtlaSil
  14. Juve'nin Ş.L listesinde Lichtsteiner YOK Asamoah VAR.

    http://www.juventus.com/it/news/news/2017/champions-league--la-lista-della-juventus.php

    Çok büyük ihtimal bence %99 transfer yatar ne yazık ki...

    Asamoah olmasa Carole gönderilir miydi deniliyor Linnes düşünüldü yedek için. Ama böyle düşünüyorsan As Sol Bek için alternatifleri hazırlamış olman gerekir belki de vardır göreceğiz...

    3.basit hatamız. BONSERVİSİ ELİNDE olan Mert Günok ve Clichy Başakşehir'e kaptırmak tartışmasız hataydı bence. Clichy Başakşehirden benimle birçok kişi defalarca görüştü Galatasaray bir kez geldi demişti. Juventus genel menajeri Marotta '' Galatasaray çok geç teklif yaptı...'' demişti keza...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ki yattı, hayal kırıklığı. Clichy hata değil, onun için o maliyete girmem ben, yıllık 3 milyon vermem. Mert Günok ise kendi istemedi, öz güveni yok.

      Sil
  15. Plansızlık plansızlık Cenk Ergün yalnız mı kalıyor ne? Geçen 2 sezonda sol bekte Carole tek adamdı. Bugunde sağ ayaklı Linnes sol bek rotasyonundaki tek adam aferin yani...

    Strinic 2m bonservisle gitti Clichy bonservis elinde ödenebilecek bir maaş gitti. Juventus 10 gün önce açıklama yapmış Spanizzola gelmezse göndermem diye. B planı hazırlamamız mı insan? Umarım B planı vardır ve harekete geçilmiştir.

    B planı sakın 8 eylüle kadar Asamoah'ı beklemek olmasın da...

    Kızgınız hayal kırıklığı falan değil plansızlığa kızgınım. Yoksa Castro ya Vainqurier'e vs. razıydık. Sol bek açığı 1 yıldan beri ayan beyan belliyken bir ton adam sayarken şimdi gidin bakalım Sao Poula'dan bi dünya bonservise Avrupa futbolunun sertliğini bilmeyen Junior Tavares'i alın gelin bakalım. Asamoah'ın olmayacağı 31 ağustıs akşamı belli olmuşken (Spanizzola gelmeyince) Gibbs de gitmişken hiç olmazsa Strinic'i uygun maliyete alabilirdik. Hadi Carole'u gözden çıkarmayı anlarım. Mantıklı açıklaması yok bunların...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Strinic iyi ki gelmedi, Clichy'i almadığımız için de mutluyum bu arada. Burada plansızlık olduğunu düşünmüyorum, kandırıldık bence.

      Sil
  16. Daha önce de yazmıştım, Juve para koparmadan bırakmaz ve bence abartılı paralar vermemize de gerek yok demiştim.Baştan tok alıcı olmalıydık.Neyse önümüze bakalım biz.Şu an Asa ya muhtaç değiliz.Takım ortaya koyduğu enerji ile lige asılacağını gösterdi.Düzgün bir sol bek alabilirsek alalım o da yeterli olur.Çok sıkışırsak Denayer i atarız oraya hiç sorun olmaz.Şampiyonlar liginde değiliz nasılsa.Farklı tip Gomis e alternatif bir forvet alıp artık işimize bakalım rakiplere odaklanalım.Transfer goy goyu bitsin artık, biraz futbol izleyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ya da böyle gerçekleşmedi, bekleyeceğiz artık..

      Sil
  17. Asamoah şimdiki diziliş ve sistemde tipik bir çizgi bekinden çok Tolga'nın yerine Tolga'nın işlevini daha üst seviyede yerine getirebilecek adamdı. Yani ne Gibbs ne Strinic ya da gelecek bek Asamoah'ın çok yönlülüğünü işlevini yerine getiremez.

    Ne demeye çalışıyorum? Asamoah gelseydi farklı şeyler oynayabilirdik. Ama şimdi klasik çizgi beki alınacaksa Arda'nın da alınması eskisi gibi işlevsiz olmaz. Arda'ya taktik olarak ihtiyacımız yok derken Asamoah geldi diye düşündüğüm için demiştim.

    Asamoah ayıbını örtmrk için Arda'yı alacaklardır. Taraftar tepkisinden çekiniliyor takımı bozabilir de Arda. Ama Asamoah olayı bir ayıptır. Transferin olmaması tabiki ayıp değil. Ama sen olmuş gibi haber yaptırırsan hatta planlamayı bile olmuş gibi yaparsan yaptığın plansızlık ayıptır küçük çaplı bir skandaldır.

    Tudor nasıl izin verdi hayret... 8 eylül süresi ters tepti hatta zararı oldu. Neden? 31 ağustosta bitseydi Asamoah olmuyorsa en kötü Strinic'i alığ bitirirdik bi alternatif bulurduk yani. 31 ağustos pazarında alan aldı satan sattı biz Asamoah'ı bekledik ve mağdur olduk.

    Sağ ayaklı Davide Santon'un kapısında yatarız artık. Shaktar'ın yedek solbeki Brezilyalı Azevedo var. Vasat falan denilmemeli bir sol bek alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asamoah'la maç içinde öyle formasyonlar mümkündü ki, çok büyük bir jokeri kaybettik. Şu dişlinin ihtiyaç duyduğu tek isimdi belki de.

      Sil
  18. Chelsea'den Abdul Rahman Baba ya da Kenedy Hamburg'tan Douglas Santos Brezilya'dan Geferson sol kanada Napoliden Zuniga ya da Amrabat olabilir...

    Diğer bir nokta Ocak ayına hamle için yer bırakmak lazım. 12-13 yabancı yeterli ilerleyen dönemde ihtiyaç olabilir.

    De Jong Donk hariç 11 yabancı var 1 ya da 2 yabancı alınabilir. Rotasyona sokacak doğru dürüst yerli de alamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baba Rahman sakat, o olmaz. Şubat ayından bu yana topa değmedi, Ekim'e kadar da yok.

      Sil
  19. Bir sol bek alalım sonrasında 8 eylüle kadar Asamoah'ı zorlamaya devam edelim edebiliriz. Hatta sol bek almak -birilerinin iddia ettiği gibi juve bize blöf yapıyorsa- elimizi de güçlendirir.

    Asamoah tipik çizgi beki değil. Juve bile Midfilder olarak yazmış. Hatta orta sahada oynatsak daha iyi olmaz mı Gibbs + Asa yapalım diyorduk. Yani inanmasam da 8 eylülde eğer Asa'yı alırsak sol bek almamıza rağmen kadroda şişkinlik olmaz.

    İlk işimiz iyi bir solbek bulmak olmalı. Juve bence blöf yapmıyor ihtiyacı var. Zaten işin o tarafı elimizde değil. Bir kısım aklı evvel hala anlaşma oldu bizde demek için teoriler üretiyor halbuki gerek yok. Akıllı olmak lazım. Sol bek almamız Asamoah ola ki gelirse sıkıntı yaratmaz.

    Chelsea'den Kenedy ya da Rahman Baba birini kiralamak lazım. Bonservisle iyi sol bek alamayız o kadar para yoktur muhtemelen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edemeyiz maalesef, yeni bir alternatif yaratmak durumundayız..

      Sil
  20. Juve yedek solbekini bırakmadı biz sadece sağ ayaklı Linnes'le oynayacağız ne diyim...
    Garry'i belki beke çekilebilir ama açık rotasyonu da zayıf ki Yasin'in oyun aklı malum...
    Kesinlikle sol bek lazım hatta as sol bek. Arda peşinde koşarken alternatif bek düşünmüşlerdir inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes oynar sorun değil, Ocak'a kadar da idare eder ama alternatifinin olmaması büyük sorun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir