13 Ağustos 2017 Pazar

İzmir deseniz çok güzel, eminim ki ailesi mutlu, niye hala Galatasaray?


Bu saatten sonra Sabri Sarıoğlu'yla alakalı bir şey yazmam diye düşünüyordum. Düşünce de kaldı tabii bu, Sabri Sarıoğlu bir şekilde gündem olmayı, en azından konuşulmayı başardı. "Galatasaray'da futbolu bırakmam engellendi diyor", çok enteresan bir görüş değil mi?

Yine kendi açıklamasıydı, "Galatasaray'dan bir gün ayrılırsam futbolu bırakırım" diyordu. Ayrıldı ve bırakmadı. Futbolu bırakması nasıl engelleniyor, futbola devam et yönünde bir baskı mı aldı. Ayrılığı kesinleştikten sonra bırakabilirdi, devam etmek istedi. Bana sorarsanız iyi de bir takıma imza attı, geçen sezona yakın bir ücret kazanıyor. İzmir deseniz çok güzel, eminim ki ailesi mutlu, niye hala Galatasaray?

Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray'da emeği, katkısı çoktur. Altyapısından yetiştiği, yıllarını verdiği bir takım. Bunu kimse inkar etmiyor ama zamanlı ayrılık işte, yine geldik o konuya. Gitmiyor, taraftar istemiyor, yüz eskidi, bağ koptu. Yolları ayırın işte, bugünü daha güzel hatırlamak adına. 

Israr ettiniz, o ısrar süresinde anlamsız paralar ödediniz, haliyle bugün bu açıklamayı konuşuyoruz. Futbolu da yetmiyor, Fenerbahçe karşısında yedirdiği ilk gol mesela, arkasına yetişemiyor. Son yıllarda birçok kez izledik o tabloyu ve iyi kazanan bir futbolcu. Burada vefalık bir olay yok, günün gerçekleri konuşur ve Galatasaray adına gecikmiş bir ayrılıktır bu.

Dediğim gibi, umarım Göztepe'ye daha çok odaklanır, Galatasaray'lık bir mesele yok burada. Son yıllarını açıp izlemesini öneririm, saha içini konuşmamız gerekiyor. Volkan Demirel'in elini sıkmaması, ateşi, enerjisi gibi konular değil mevzu, tamamen saha içi. Kazandığına oranla ne verdiğin yani. Bugün Mariano'yu transfer ettik işte, seviye atladık. Yıllar önce olması gereken şey.

Yedek olarak kalabilirdi demeyin, olmuyor işte. 1 milyon avro'dan aşağı bir rakama imza atılmayacaktı ve yine tonla mevzu konuşuyor olacaktık. Yenilenmeye ihtiyaç vardı, büyük ölçüde yenilendik. Bunun devam etmesi gerekiyor, yüzü eskiyen, yürümeyen isimler var hala. Sabri Sarıoğlu da kritik bir eşikti, aşılması gereken..

2 yorum:

  1. yedek kalabilirdi diyen kimmiş? var mı öyle biri? sabri'yi hala gs forması ile düşünen akli dengesini yitirmiş demektir.. uzak, çok uzak olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir