15 Mayıs 2017 Pazartesi

Türkiye Ligi'nde sezonun adamı Vagner Love, 2. bir ismi tartışmam bile


Türkiye Ligi'nde sezonun adamı Vagner Love, 2. bir ismi tartışmam bile. Başka bir şey yaptı bu adam, ortada istatistik falan da bırakmadı. Ligdeki ilk 7 maçında gol atamamıştı, Alanyaspor taraftarının gol dualarını hatırlıyorum. Devamında oynadığı 19 maçta attığı 21 gol var ve gol krallığı yarışında ilk sırada. Bir sürpriz olmaması halinde de gol kralı olacak. 

Yine o 7 haftada Alanyaspor küme düşmenin en önemli adaylarından biriydi, şimdi ise neredeyse üst sıraları zorlayacaklar. O kötü başlangıç olmasa eminim bunu da yaparlardı. Vagner Love'nin son 10 isabetli şutunun 9'u gol olmuş mesela, bunu ne ile açıklayabiliriz ki? Kariyer rekorunu da kırmış oldu böylece, CSKA Moskova günlerinde yıldızı parlak bir futbolcuydu ama şu gol sayısıyla onun da önüne geçmiş durumda. 

Geçen sezon Eto'o yu konuşuyorduk ya, Antalyaspor için yaptıklarını, Vagner Love & Alanyaspor da aynı hesap, hatta bir adım ilerisi dahi olabilir. Kimsenin hakkını yemek istemem ama Alanyaspor'un şu durumda olmasının 1 numaralı sebebidir kendisi, hatta şu iyi tablonun yüzde 70'idir. Emre Akbaba'yı da ardına koyarım, iyi bir ikili oldular ve o da büyük bir gelişim gösterdi. Ligin en değerli orta sahalarından biri durumunda ama Galatasaray'a isteseniz "çöp" derler, maalesef böyle kötü bir algı var. Gerçi taraftar da haklı, öyle paralar ödüyoruz ki. 

Neyse, yine dediğime geliyoruz. Bu ligin bir forvet tarzı var, sevdiği ve istisnasız başarılı olan. Yaşa bakmaz bu iş ya da futbolcunun düşüşte olmasına. Burada ayağa kalkıyorsunuz, karakter gösteriyorsunuz, sahipleniyorsunuz ve oynadığınız takımı da yüceltiyorsunuz. Eto'o böyleydi, Vagner Love böyle, bence Adebayor da bu yolda. Geçmişe inersek daha sayarım böyle isimler, şaşmıyor yani. 

Buradan şu sonuç çıkar, Galatasaray için forvet konuşurken profile ve ülke şartlarına bakmak lazım, futbolcunun ne durumda, son 1-2 yılda ne yaptığından ziyade. Sakatlık durumu yoksa, kalitesini kanıtlamış bir isimse ve ne yapabileceğini kestiriyorsanız fazla düşünmeye gerek yok. Negredo ismi ortaya atılıyor mesela, burun kıvıran var. Anlatmak istediğim bu..

1 yorum:

  1. Bilemiyoruz bu performanslarını Avrupa kupalarında gösterebilcekler mi? Sonuçta Gs Avrupa hedefleyen bir takım. Ne Adebayor, ne Wagner Love, nede Eto şuana kadar avrupa kupasında oynamadığı için bu performanslar bizler için soru işareti olmalı. Ayrıca aldıkları maaş bizim için bile ağır bu yüzden ben Gs için bu tarz transfere soğuk bakıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir