22 Mayıs 2017 Pazartesi

Tudor'u eleştirdiğim nokta, Josue'nin ısrarla ilk kenara alınan isim olması


Josue'yle alakalı yaz döneminde çok yazdım, istediğim bir transferdi ve gerçekleşmesinden ötürü mutlu oldum. Beklentimi karşıladı mı sorusuna gelirsek, kısmen diyeyim. Riekerink dönemi için hayır, Tudor dönemi için ise evet. Tudor'u eleştirdiğim noktalardan biridir, Josue iyi giderken ısrarla ilk kenara aldığı ismin o olması. 

Sezon öncesi beklentime gelirsek, Sneijder'e alternatif olmasıydı. Yapılan transferlere oranla maliyetsiz bir iş olacaktı ki öyle de oldu. Sneijder son yıllarda sık sakatlık dönemleri yaşıyordu ve performansı dalgalanabiliyordu. Josue doğru bir alternatifti, sorunlu diye anılır ama sorunsuz bir isimdi ki Galatasaray'da herhangi bir sorun çıkarmadı. 

Böyle alternatiflere her zaman ihtiyaç var, yeni sezonda düşünülmesi gereken noktalardan biri. Beşiktaş deplasmanı kırılma anıdır, son dakikada 3-2'ye getirse maçı belki farklı şekillenecek bir Galatasaray kariyeri de olabilirdi. Düşüşü o maç sonrasıdır, taraftarın Josue özelinde tepkisinin başladığı an. Taraftar algısı maalesef böyle, herhangi bir futbolcuya takıldığı an o algının düzelmesi imkansız. 

Bugün Josue eleştiriliyor, sevilmiyor. Nedeni de şartlanılmış olması, bu saatten sonra Josue müthiş işler yapsa bile göze girmesi zor. Ama takımda kalmalı, ben olsam Josue'den vazgeçmezdim. Bugün haberler vardı, Porto 2 milyon avro istediği için transferinden vazgeçildi diye. 1 - 1.5 milyon avro aralığında bu iş biterdi, ısrar edilmesi durumunda. Josue 26 yaşında, sorunsuz yedek işte. 

10 numara da oynatıyorsunuz, orta sahanın ortasında da. Oyunu da Tudor sonrası dönüşüm kazandı, özellikle defansif noktada. Zorlu maçlarda 6 numara oynaması sırıtabilir ama küçük maçları alıyordun işte, yetenekli adam. Yarın kanatta da kullanabilirsin, 

Braga 4-4-2'nin sağ kanadında kullanıyordu, zamanında bizim Engin Baytar'ı kullandığımız gibi. Josue gittiğinde oraya yine transfer gerekecek ve alternatif noktasında Josue'den iyisinin geleceğini sanmıyorum. Tudor'un da Josue'yle devam etmek isteyeceğini düşünüyorum, umarım takımda tutulur..

2 yorum:

  1. Geçen yaz Galatasarayın en potansiyelli oyuncusu Emre Çolak'ın gidişine izin verdiler; bunu yaparken de zaten bu sene mükemmel bir takım kurulacak ve Emre bu takımda en fazla iyi bir yedek olurdu dediler.. Bu sene de benzer açıklamaları Josue için yapacaklar..
    Emre'nin kaybının telafisiydi Josue ve bana göre onun eksikliğini pek aratmadı. En iyi maçları orta sahada tandemde görev yaptığı maçlardı; Riekerink döneminde Sneijder'e göre kurulan hücum sisteminde Sneijder'in görevini üstlendiği maçlarda yeterince etkili olamadı belki ama Tudor'un kompakt oyun sisteminde bu pozisyonda da oldukça etkili maçlar çıkarttı. Şampiyonlar ligi hedefini kaybettikten sonra Tudor takımı Riekerink'in yerleştirdiği Sneijder merkezli sisteme döndürünce Josue kulübeye çekildi. Burada sanırım takım ruhunu tekrardan oluşturmak ve sezon bitene kadar küslük ve çekişmelere ara verilmesi amaçlandı. Sneijder merkezli oyun sisteminde Tolga çok önemli bir görev üstleniyor dolayısıyla orta ikiliden birisinin o olması çok normal ama Selçuk yerine Josue, en azından bazı maçlarda, denebilirdi. Fakat burada, Selçuk'un takım içindeki birleştirici gücünden faydalanmak istedi. Benzer şekilde, Sneijder'e liderlik rolünün yeniden verilmesi de bu yüzden..
    Emre ve Josue gibi yetenekli oyuncuların zirveye oynayan her takımın orta saha rotasyonunda bulunması gerekir. Bunun en güzel örneği Beşiktaş ve Tolgay.
    Bununla birlikte, Galatsaray Josue'yi gönderse bile, bu profilde serbest veya düşük bonservisli bir oyuncuyu kadrosuna katacaktır, italya liginden ilgilendiğimiz söylenen orta saha oyuncuları bunu düşündürüyor.. Ancak Josue gibi denenmiş, ligi tanıyan ve uyumlu bir futbolcudan bu kadar kolay vazgeçmek akıl alır gibi değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir