20 Mayıs 2017 Cumartesi

Galatasaray'dan Podolski geçti diyeceğiz


Podolski sezon sonunda nasıl olsa takımdan ayrılacak, neden Eren Derdiyok oynamıyor konusu çok tartışıldı. Podolski'nin forvet tarzı Tudor'a değil Riekerink'e uygun. Gezerek oynayacak, pas istasyonu olacak, ceza sahası dışından şut kovalayacak bir isim. Mücadele içinde yok ama, rakip ceza sahası içinde de var olamıyoruz. Tudor'a uymadı bu oyun ama en büyük hatası Riekerink'in düzenine dönmesiydi.

Osmanlıspor maçında planı beğendiğimi söylemiştim, dizilim yine 4-2-3-1'di ama felsefe başkaydı. Topu rakibe verdik, anlık baskılar ve kaptığımız toplarda hızlı çıkarak etki yarattık. Eren Derdiyok oynadı bu maçta ama yine çok bir şey değişmedi, en azından ön alanda mücadele noktasında biraz daha etkindik. Seleznyov'u vardı Tudor'un, pis işleri iyi yapan, ön alanda mücadele eden ve fırsatçı kimliği ile ön plana çıkan. O kalitenin üzerinde bir isim arıyoruz elbette ama Galatasaray'ın bu tarzda bir forvete de ihtiyacı olacak.

Podolski'ye dönersek, iş ahlakından asla şüphem yok. X futbolcu şöyle düşünebilir, "sezon sonunda nasıl olsa gidiyorum, çok fazla kendimi kasmasam da olur" gibisinden. Podolski'de bu yok, yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışmaya devam ediyor. Özellik itibariyle mücadele noktasında iyi değil ya da eskiden topla dripling yaptığında ayakta kalabiliyordu, gücüyle etkiliydi ama bu da pek kalmadı. Sık sakatlıkların da etkisi olabilir, bilemem. Satışı doğaldır, bence doğru hareketti ama sezon sonuna kadar katkı alma düşüncesi doğruymuş. Transferi açıklandığında gidebilir demiştim onunla ilgili ama elinden geleni yapmaya devam ediyor.

İsyanını da görebiliyoruz, hala gol kovalayan, Galatasaray'ı yaşayan bir futbolcu. Keşke onunla büyük başarılara imza atabilseydik. Yine de Kewell misali yıllar sonra bile hatırlanacak bir isim olduğunu düşünüyorum ki Galatasaray günleri de Podolski açısından gayet başarılı geçti. 

İsyanını da pas alamadığında görebiliyoruz mesela, gerçekten de pas alamamaya başladı. Kanatlar çok fazla Podolski'yi görmez oldu, özellikle de Bruma. Gerçi Bruma bu oyununu sürekli oynuyor ama Podolski'yi ısrarla görmeyebiliyor. Dün Garry Rodrigues de aynısını yaptı, Podolski'nin de isyanı bunaydı. Gaziantepspor maçını hatırlarsınız, herkes oyundan çıktığı için kızdı dedi ama tepkisi Bruma'ya oldu. İyi bir şey bu, iş ahlakını bizlere gösteriyor, kulübü nasıl sahiplendiğini. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir