23 Mayıs 2017 Salı

Bedelsiz ihtimal #16; Keisuke Honda


Honda'nın büyük düşüşü adlı bir şeyler yazmak lazım. Herhangi bir sakatlık sorunu da yaşamamasına rağmen neredeyse boş geçtiği bir sezon oldu. Ligde 7 maçı var, toplamda 131 dakika. Oysa bir önceki sezon 30 maça çıkmayı başarmıştı ama eski efektinden uzak. Sosa hamleleri de biraz bundan değil miydi? Honda böylelikle taca çıkmış oldu ve sezon sonu sözleşmesinin bitiyor olması itibariyle de Milan'dan ayrılacağını açıkladı.

Milan'ın düşüşü aslında bu, Honda da bu düşüş içinde savrulup gidenlerden. Milan yeniden benliğini arıyor ve Çinli bir grup onları satın almıştı. Transferde büyük oynayacakları anlamını taşıyor bu, haliyle de Honda gibi futbolculara pek yer kalmıyor. Ama bu sezon neredeyse hiç şans bulamamış olması enteresan ve buna rağmen takımdan ayrılmaması, sezon sonunu beklemesi. Sosa da tartışılıyor gerçi, sezon sonunda onun ayrılığı da bekleniyor. Büyük bir değişim olacağı kesin, Honda ise Avrupa'da kalmak isteyenlerden.

Türkiye'de oynamış tek Japon futbolcu Inamoto ama Honda ile bir tutulamaz elbette. Honda farklı bir kalite, belki de Japonya tarihinin en önemli futbolcularından biri. Kalitesinden kuşkum da yok ama bu sezon neredeyse hiç şans bulmaması önemli bir handikap. CSKA Moskova günlerinde efekti çok daha büyüktü, direkt 8 numaraya yazılırdı mesela. 10 numara özelliği de yüksekti ama yıllar içinde kanatlara evrildi daha çok, sağ kanat gibi oynamaya başladı.

Oyun tarzı biraz Atletico Madrid günlerindeki Arda Turan'a benzer. Gol / asist özelliği noktasında belki çok ön plana çıkmaz ama oyun içi katkısı, ön alandaki mücadelesi yüksektir. Tabii teknik özelliği ile de ön plana çıkar, iyi bir sol ayağı vardır ki duran top ya da uzaktan şutlarıyla attığı birçok gol var. 30 yaşında, yeniden ayaklanması için de bir fırsatı olacak ama büyük bir transfer yapabilecek mi göreceğiz.

Honda'da şöyle bir hava oluştu aslında. X Anadolu kulübüne gelip önemli bir katkı verdikten sonra büyük takımların "neden biz düşünmedik" diyeceği bir futbolcu sanki. Öyle bir etki yaratacakmış gibi geliyor bana, dediğim gibi herhangi bir sakatlık durumu yok. Tek sıkıntı bu sezon bulamadığı şans, soru işareti ve ön yargıyı beraberinde getiren durum. Türkiye'den bir takım için büyük fark yaratabileceğini de düşünüyorum. 

Galatasaray'a gelirsek, Josue'nin yerine alınacak isim değil. Ama Sneijder'in boşluğunu dolduracak isim de değil, tam ortasında. 10 numara, kanatlar, hatta 8 numara için bile alternatif ama maliyetini düşünmek lazım. Yıllık ücret, sözleşme süresi gibi. Sneijder ayrılsa ve farklı bir oyun tarzına bürünmüş olsak Honda'ya hayır demezdim, sözleşmesinin bitiyor olması bu konuda avantajdı. Ama şu tabloda Honda olmaz, lüks kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir