22 Nisan 2017 Cumartesi

Porto'da 40 maçta 10 asist, Galatasaray'da 60 maçta 4 asist


Telles'i takip ediyorsunuz değil mi, şu sıralarda Porto'da değerini ikiye katlamakla meşgul. Galatasaray'a imza attığı gün hayal ettiğimiz her şeyi Porto'da gerçekleştiriyor, o bahsedilen potansiyelini nihayetinde göstermeyi başardı. Porto'da bu sezon 40 maça çıktı, 7'si Şampiyonlar Ligi olmak üzere ve 10 asisti var, 2'si Şampiyonlar Ligi'nde. Galatasaray'da ise 1.5 sezonda 60 maç oynadı, 4 asisti var. 

Galatasaray kötü yönetiliyor, bu kötü yönetimin resimlerinden biri de Telles işte. Son gün Inter'e kiralanması gibi, oysa Telles Galatasaray'la devam etmek ve Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek isterken. Inter'de iyi bir dönem geçirmemesine rağmen piyasa oluşturdu, Porto'dan teklif aldı ve Galatasaray onunla devam etmek isterken bu sefer Telles kabul etmedi. Inter'e kiralanması hataydı, hele ki son gün olması itibariyle. Porto'ya satış şartları da diğer hata, böyle bir isim için sonraki satıştan pay almak yerine, kâr'ın yüzde 10'una ortak olarak.

Porto beklerinden hücum istiyor, Telles de buna müthiş cevap verdi. Galatasaray'a da hücum beki potansiyeliyle gelmişti ve iyi de başlamıştı ama yayamadı o görüntüyü. Savunma noktasında biraz daha gelişim göstermeye çalıştı, Hamza Hamzaoğlu döneminde Telles, Yasin Öztekin ve Sneijder hattıyla sol tarafı iyi kullandık ama Telles'i tam anlamıyla kullanabilen bir hocamız olmadı. Porto'da ise beklentiye cevap verdi ve Layun gibi bir isme rağmen sol bekte formayı aldı, yükseldi. 

Beklenti haliyle şu, Porto'nun Telles'den önemli bir rakam kazanacağını düşünüyorum. Galatasaray da 6.1'e aldığımız Telles'i 6.5'a sattık der, araya Inter'e kiralama bedelini falan da ekler. Kötü futbolcudan zarar etmiyorsunuz üzerine yazılar da yazmıştım, Telles oraya da örnek, Bruma da aynı şekilde. Olayın özeti budur, Galatasaray'ın ne kadar kötü yönetildiği üzerine bir örnek daha..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir