18 Nisan 2017 Salı

Hamza Hamzaoğlu sever bildiği futbolcularla çalışmayı


Doğruluğunu bilmiyorum ama yalandır da diyemem, beklerim böyle bir gelişmeyi. Hakan Balta'nın Galatasaray'la bir sezon daha kontratı olmasına rağmen ufukta bir ayrılık olduğunu düşünüyorum. Hamza Hamzaoğlu'nun Hakan Balta'yı Osmanlıspor'a transfer etmek istediği yazılmış, olabilir. Hoca sever bildiği futbolcularla çalışmayı. Bunu Galatasaray'da da yaşadık, Bursaspor'da da. Osmanlıspor için de olacağı bu, transfer döneminde mutlaka göreceğiz bu tarzda isimler.

Hakan Balta büyük karakter, kendisini çok severim. Galatasaray formasının üzerine en çok yakıştığı futbolcuların başında gelir, formanın da hakkını sonuna kadar vermiştir. Acı gerçekler var ama, yıllar geçiyor, Hakan Balta da bu geçen yıllardan bir hayli etkilendi.

Bek oynadığı dönemde 10 üzerinden 7'lik bir isimdi, 8'e pek çıkmazdı ama 6'ya da inmezdi. Böyle bir istikrardı ama tempolu bir futbolcu olduğunu hiç iddia edemezdik. Ayaklar daha da yavaşlıyor yıllar geçtikçe, Hakan Balta ne zaman 7'den 6, hatta 5'e düşer gibi oldu, orada bir Mancini dokunuşu izledik. Hakan Balta'yı stopere çekmesi onun kariyerini uzattı ve bugünlere gelmesini sağladı. Hala Galatasaray formasını giyme nedeni budur.

Stoperde de o istikrarını gördük. Sol stoper bulmak kolay değil, Hakan Balta o ihtiyaca cevap verdi. İyi bir sol ayağı var, pas oyununa oldukça hakim ve önemli bir karakter. Stoper performansı da iyiydi ve geçen başarılarda da faydası çok büyüktü. Ama yıllar geçmeye devam ediyor, o ayaklar stoperde de ağırlaşmaya başladı, tempoyu kaldıramıyor. Yaş 34 oldu ve maalesef ortada bir Emre Aşık efekti de göremiyorum. O mücadelesi ve sertliğiyle ayakta kalıyordu ama Hakan Balta'nın elinde kalan en önemli özelliği herhangi bir defansif melekesi değil.

Tudor'un da devam etmek isteyeceğini sanmıyorum, gördüğümüz üzere pek şans vermiyor. Stoper yeterliliğini tartışıyoruz, o pozisyona mutlaka hamle olacak ama elde de bir kalabalık var. Ayrılıklar mümkün, o isimlerden biri Hakan Balta olacak gibi. Osmanlıspor haberine şaşırmam, güzel de olur. Twitter'da olası Bado N'Diaye takası olabilir mi gibisinden sorular vardı. Anadolu'dan alınması gereken tek yabancı der ve susarım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir