27 Mart 2017 Pazartesi

Emre Akbaba & Galatasaray, orta saha rotasyonuna derin bir revizyon lazım


Yönetimlerden kaynaklı doğan bir olumsuz yerli futbolcu algısı var. Öyle paralar ödendi ki, hemen hemen gelen çoğu yerlinin o yatırımın altında ezildiğine şahit olduk. Şimdi de hangi yerli futbolcuyu yazsam "çöp" diye otomatik bir yorum alıyorum. Yüzde 80 bu yorumlar da bu doğan olumsuz algı üzerine, ön yargılı.

Üstelik herhangi bir rakamdan da bahsetmeden bu yorumu alıyorum. İnsanlar da haklı aslında, öyle paralar ödendi ki şu adam yetenekli, almalıyız dediğimde "bu paralar ödenmemeli" de deniyor. Devamında gelen "çöp" yorumu, doğan ön yargı işte. Ben demiyorum ki 3-4 milyon avro'lara çıkalım, şu paraları verelim gibisinden. İsim üzerinden gidiyorum, saha içini yorumluyorum ve yönetimlerin yanlışlarından kaynaklı tepki görebiliyorum. Bahsettiğim isimler üzerinden yorum yaparken bu nedenleri göze almanızı öneririm.

Yetenekli futbolcu alınır, doğru rakamlara bu işi bitirmek ise yönetimlerin işidir. Galatasaray yönetimi bu noktada oldukça sabıkalı ama biz yine de yazalım. Yerli / yabancı diye de ayırmam iyi ismi, Emre Akbaba da o futbolculardan biri. Galatasaray bugün Emre Çolak'ı dahi arıyor, kabul edeniniz var mıdır bilmem. Orta sahada topla dikine oynayacak, teknik özellikli ve genç bir alternatife sahip değiliz. Riekerink'in Emre Çolak'tan aldığı iyi bir katkı vardı, bunu yeni sezona da taşıyacaktı ama Emre Çolak gitti. O pozisyon boş, doldurulması gerekiyor.

Emre Akbaba'nın iyi bir yükselişi var, ligin yetenekli orta sahalarından. 10 numara orjinli ama fizik özelliği itibariyle de 6-8 arası rahatlıkla oynayabilen, teknik özelliği yüksek, dripling özelliği olan ve maç içinde kat ettiği mesafe itibariyle de tempolu bir orta saha. Galatasaray'ın böyle bir alternatifi yok ve Tudor'un düzenine de fazlasıyla uyacak bir isim. Rakam üzerinden yorum yapamam ama şartların uyması durumunda Galatasaray'ın mutlaka kadrosuna katması gereken bir isim.

Bu sezon 24 maçta 6 gol 5 asist, Alanyaspor'u taşıyan isimlerin başında gelmekte. Ülke içinde piyasası da var, Trabzonspor istiyor mesela. Trabzonspor'un da gençleşen bir yapısı var, özellikle orta saha rotasyonunda fazlasıyla dinamikler ki Emre Akbaba'yı da almaları durumunda önemli bir hareket yapmış olurlar. Galatasaray'ın da gençleşmesi, dinamizm kazanması gerekiyor. Orta sahamızda tek dinamik isim Tolga Ciğerci, onu da eleştiriyoruz, sakatlıktan iyi dönemedi. Orta saha rotasyonunda derin bir revizyon lazım, Emre Akbaba da o rotasyonun parçalarından biri olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir