28 Mart 2017 Salı

Deniz Türüç & Galatasaray, Anadolu'dan hangi yerliyi almak isteseniz desek


Yaşlanan bir iskelet olduğunu ısrarla dile getiriyorum. Gençleşmek bu takımın birinci önceliği olmalı. Ayrıca yerli iskelette önemli, yabancı sınırı hangi noktaya gelirse gelsin. Yerli futbolcu noktasında yatırımı doğru yapmak gerekiyor, ülke içinde de alınabilecek önemli yerliler var. Emre Akbaba'yı dün yazmıştım, bugün de Deniz Türüç'e değinelim.

O da sezonun en formda yerlilerinden biri. Sergen Yalçın sonrasında çıkış yakalayan ve lige tutunan bir Kayserispor var, belki de o takımın en büyük kozu Deniz Türüç. 24 maçta 7 gol 9 asist yaptı ki bu da onu Milli Takım'a taşıdı. Tıpkı Serdar Gürler gibi, o da çok formda ama Serdar Gürler'in transfer ihtimaline bir çıt olumsuz bakmıştım. Çünkü Galatasaray'ın elinde zaten var olan bir kanat rotasyonu var.

Deniz Türüç farklı ama, o da orjin itibariyle bir kanat oyuncusu ama orta saha özelliği var. 10 / 8 numara arası oynayabilen, her iki kanatta da kullanabileceğiniz bir isim. Teknik özelliği yüksek, daha oyun aklıyla hareket eden, hücum noktasında kaliteli. Bu sezon sivrilen bazı yerli futbolcular oldu, Deniz Türüç o isimlerin başında gelir. Şu an da hak ettiği üzere Milli Takım formasını giymiş durumda, 24 yaşında ve önemli bir geleceği var.

Go Ahead Eagles formasını giydiği dönemde de öne çıkan bir gurbetçiydi, Beşiktaş'ın gündemine de girmişti ama almamışlardı. Çıkışı Kayserispor'la gerçekleşti ve yeni sezonda mutlaka farklı bir takımda izleyecek gibiyiz kendisini. Genelde savruk, aklıyla değil de sadece yeteneğiyle hareket eden 10 numaralara alışığız, özellikle yerli futbolcu noktasında. Deniz Türüç / Emre Akbaba gibi isimler ise öyle değil.

Galatasaray noktasına gelirsek, orta saha rotasyonunun neredeyse bütünüyle değişmesi gerektiğini söylemiştim. En büyük revizyon orada gerekiyor ve genç / tempolu isimlere yönelmek lazım. 3-4-2-1 devam etti diyelim, Deniz Türüç forvet arkası için kıymetli bir isim olur. Ya da 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2 gibi formasyonlara dönüldü diyelim, Fatih Terim'in zamanında Engin Baytar, Emre Çolak'ı kullandığı gibi orta saha özellikli kanat noktasında fayda sağlar.

Serdar Gürler kanat oyuncusu, o tarzda çok isim var Galatasaray'da ama Deniz Türüç gibi bir futbolcu yok. Anadolu'dan alınabilecek 3-4 yerli isimden biri bu anlamda, Milli Takım'ın yeni jenerasyonundan da bazı futbolcuları transfer etmek fena olmaz. Piyasası büyüdü tabii, ülkenin bütün büyük takımları peşine düşecek diye düşünüyorum. Trabzonspor'un ilgisi ciddiydi, Beşiktaş iddiaları da var, Fenerbahçe de işin içine girse şaşırmam. 

2 yorum:

  1. Burak hocam sizce Emre Akbaba mı yoksa Deniz Türüç mü takımııza iyi gider hangisi daha kaliteli. Emreyi pek izlemedim ama izlediğim kadarıyla Deniz büyük takımlarda da As oynayacak bir oyuncu. Tekniği ve zekasını güzel harmanlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de iyi gider aslında. 8 numara için Emre Akbaba daha uygun ama forvet arkası dersek Deniz Türüç :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir