19 Şubat 2017 Pazar

Semih Kaya'nın ortaladığı ve Yasin Öztekin'in vuramadığı kafa yeni dönemin özeti


Riekerink'in oyun yapısında "sahte 9" profili vardı, bu da Podolski'ye uyuyordu. Hücum noktasında yeterli bek katkısı alamıyorduk, kanatlarımız ise daha çok içe kat eden profilde olduğundan hücumda merkeze odaklıydık. Sneijder bu noktada iyi iş çıkardı, Podolski'nin ise sahte 9 oyunu kanatlara alan açmak ve onlara duvar olma noktasında etkili oldu. Bruma ve Yasin Öztekin gibi isimler biraz da bu sayede oldukça golcü bir sezon yaşıyorlar.

Riekerink'in oyun yapısında Eren Derdiyok'un başarısız olma nedeni de budur, sahte 9'u Eren Derdiyok oynayamaz. Onu ceza sahasında topla buluşturmak, beslemek zorundasınız. Kanatları etkin kullanmanız gerekiyor, Eren Derdiyok'u besleyemediğiniz sürece ondan katkı almak imkansız. Ceza sahası içerisinde savaşır Eren Derdiyok, havadan da servis yapar, indirir, bitirir. Kaliteli bir forvet ama onu gezdirirseniz, ceza sahası dışında da mücadele etmesini beklerseniz elbette bu görüntü sürpriz olmaz. Buna rağmen gol sayısı fena değil bu arada, söylemek lazım.

Tudor'un oyun tarzı farklı, Tudor kanatları düşünen, kullanmak isteyen bir teknik direktör. Özellikle bekleri hücumda düşünüyor, zorlamalarını istiyor. Elinde bir Latovlevici'si yok ama dün Linnes'in hücum noktasında nasıl etki ettiğini izledik. Linnes soldan iki kere ortaladı mesela, ikisinde de Sabri Sarıoğlu rakip ceza sahası içerisindeydi. Geri koşmakta zorlandığımız, açık alan verdiğimiz anlar oldu 2. yarıda ama zamanla oturacak bunlar. Hatta Cavanda'nın da atletizmiyle birlikte Tudor'un takımında şans bulabileceğini düşünüyorum, ne durumda olursa olsun.

Bu düzende de Eren Derdiyok oynar yani, katkılı olur. Semih Kaya'nın ortaladığı ve Yasin Öztekin'in vuramadığı kafa yeni dönemin özeti niteliğinde. Dün bekleri hücumda kullandık, kanatlardan zorladık ama rakip ceza sahasında kalabalık olamadık. Podolski yine gezerek oynadı, oysa rakip ceza sahası içinde olduğu belki de tek anda golü buldu. Eren Derdiyok orada kalacak işte, bu servisleri çok daha iyi değerlendirebilecek diye düşünüyorum. Eren Derdiyok'un Tudor'la birlikte çıkışa geçeceğini düşünenlerdenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir