21 Şubat 2017 Salı

5li #7; Yazık ettiğimiz futbolcular

Galatasaray'dan kimler geldi / geçti gibisinden bir konu. Değerli isimler geldi, kiminden hiç katkı alamadık, kiminden katkı aldık ama kötü ayrıldık ya da ayrılmaması gerekirken ayrılık yaşandı veya az kazandığımıza inandığımız futbolcular oldu. Ortak pay şu, o dönem yönetim veya teknik direktör tarafından yazık edilmiş olmaları. Yine iyi bir etkileşim aldık, yorum yapan, katılan tüm arkadaşlara teşekkürler. Bakalım oluşan beyin fırtınasından hangi 5 isim sıyrıldı.


Lincoln

Bu tarz konular konuşulduğunda kendisini es geçmek imkansız. O dönem düşüncelerim bir yana, benim gibi çoğu arkadaşın yönetimin gazına geldiğini düşünüyorum. Bugün baktığımda ise Lincoln'e yazık ettik, gerçekten iyi bir futbolcuydu. Zamanında rakamlarını da paylaşmıştım, herkes şaşırmıştı. İyi bir 10 numaraydı, izlemesi fazlasıyla keyifliydi, kendisini biraz rahat bıraksak ve özellikle takım içerisinde dışlanmamış olsaydı çok daha fazlasını izlerdik. Kesinlikle Galatasaray'ın gördüğü en iyi 10 numaralardan biri.


Mario Jardel

Galatasaray tarihinin gördüğü en büyük golcülerden, bunu kim inkar edebilir. Peki o dönem Jardel için algı neydi, "koşmuyor". Beklenti neydi anlamıyorum, Şampiyonlar Ligi'nde dahi gol krallığına oynuyordu bu adam, rakip ayırt etmiyordu. Ama eleştiriliyordu sürekli, koşmuyor deniliyordu, sorunlu olduğu gibi iddialar söz konusuydu ama Galatasaray döneminde bir o kadar sakin bir adamdı. Belki de o dönemin yönetimleri yarattı bu algıyı, Jardel'in yıllık ücretini ödemek istemedikleri için. Sonrasında yok parasına gitti zaten, sadece bir sezon izleyebildik. 


Sasa Iliç

Galatasaray'ın gördüğü en özel futbolculardan, sanırım herkes kabul edecektir. Çok temiz topçuydu, sessiz / sakin işini yapar, gol noktasında nereden belirdiğini anlamadığınız, sorunsuz, uyumlu ve mücadelenin hakkını veren bir futbolcuydu. Seviliyordu da, Elmander neyse benim gözümde Iliç o, belki daha bile fazlası. Böyle adamlarla da gittiği yere kadar devam edersiniz, en azından etmeniz lazım ama Galatasaray'ın Iliç'den vazgeçmesini hala kabul edemiyorum. Feldkamp'ın dahli olduğunu da sanmıyorum, yönetim bir oldu bitti yaptı ve kendisini sattı. Hem de komik bir rakama, böyle yararlı bir futbolcuydu.


Abdul Kader Keita

Jardel için yazdıklarım Keita için de geçerli. Taraftarın böyle sevip, izlemekten keyif alacağı bir kanat adamını tekrar bulabilir miyiz bilmem, Keita sonrasında bulamadık çünkü. Çok da yararlı bir adamdı, taraftar izlemekten büyük keyif alıyordu. Onun için de sorunlu algısı yaratıldı ki, yine hata. Jardel için yazdıklarım aynen Keita adına da geçerli. Lyon'dan alınan paraya satıldı, sırf sıcak para girişi yapılması adına. Dünya Kupası'nda yaptıkları falan hikaye, Keita'ya yazık edildi.


Zvjezdan Misimovic

Çok fazla isim yazıldı, buraya dahil edemediğimiz birçok futbolcu var. Sadece bu konudan 3-4 tane daha 5'li çıkarmak dahi mümkün ama 5 isim seçmek durumundayız. Misimovic da sonuncusu olsun, böyle listelerin olmazsa olmazıdır ve kendisine yazık edilmiştir. Galatasaray sonrası kariyerinin çakılmış olması bir yana, böyle yetenekli bir adamdan çok kısa bir zaman içinde vazgeçmeyi kabul edemiyorum ben. Yapılan yatırım da boşa gitti, kimse de buna ses çıkarmadı. Misimovic'in de uzun bir Galatasaray geleceği olabilirdi, buralar onun toprakları ama yazık edildi işte, bizden sonra da kariyeri çakıldı zaten. Sorsak en büyük hatam Galatasaray'dı der..

8 yorum:

  1. Hocam sen biraz daha işin romantik boyutuna odaklanmışsın galiba, haksız da sayılmazsın. Saydığın isimleri uzun süreler daha izlemek isterdik.

    Bir de gerçekten hiç yararlanamadıklarımız var, ya da zamansız gidenler. Sakatlığa kurban verdiklerimiz var. Bir kaç isim de ben paylaşayım.

    Meira (Ayrılmaması gerekirken ayrıldık)
    Telles (Az kazandık)
    Ribery (Ne söylesem boş)
    Linderoth (Sakatlıklardan dolayı hakkıyla yararlanamadık)
    Grosskreutz (Tek kelimeyle beceriksizlik)
    Sigthorsson (Sakatlıklardan dolayı hiç katkı alamadık)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meira ve Telles b listemde vardı. Ribery'e biz yazık etmedik, adam gitti, kendisi açısından iyi de oldu. Linderoth ve Sigthorsson'a ise nasıl yazık etmiş olabiliriz, adamları biz sakatlamadik :) romantizm ile alakası yok, en çok 5 oy alan ismi yazıyorum. İnteraktif bir konu bu ama yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Başlık olarak yazık ettiğimiz oyuncular demişsin ama girişte katkı alamadığımız oyuncular yazınca oradan esinlendim açıkçası.

      Linderoth geldiği zaman beklenti büyüktü ama sakatlıklardan dolayı yeterli katkıyı alamadık.
      Sightorsson'u da biz sakatlamadık tabi ama yine süre bile alamadan gitti, şanssızlık diyelim.

      Listeyi ilk 5 olarak düşününce mantıklı buldum.

      Sil
    3. Orada içerik için açılım yaptım ama haklısın tabii, yanlis anlamaya açık. Senin dediğin ise ayri bir yazı konusu, onu da yazalim :)

      Sil
  2. Başka bir yorumda aklıma gelen diğer oyuncuları yazarım. BU yorumda Sasa iliç ile ilgili daha doğrusu 2007-2008 sezonu ile ilgili yazacağım.
    Enteresan bir sezon başlangıcı. Bir önceki sezonda bulunan ve 2006 daki şampyonluğun mimarlarını büyük ölçüde takımdan uzaklaştırılan bir sene.
    MOndragon,Tomas,Cihan,Orhan,Volkan Arslan,İliç,Necati,Hasan Kabze gibi oyuncular hemen gönderildi. Bir bakalım bu oyunculara.

    Mondragon: 6 senedir takımda olan bir oyuncu 34 yaşında takımdan gönderildi ve o sezonu olmasada 2011-2012 sezonuna kadar takım 4 sene kaleci sıkıntısı çekti. Aykut,Orhan ın yanında durmalıydı

    Orhan Ak: Yine gittiği sene sıkıntı çekmemiş olsakta ondan sonraki senelerde takım yüzlerce kişiyi sol bekte denedi. Hakan Balta ve Volkanın yaanında durmalıydı.

    Cİhan Haspolatlı: Sağ bek söze gerek var mı? Eboue ya kadar yani 2011-2012 sezonuna kadar arayışlardaydık. Gitmemesi gerek en azından Sabri Uğur un yanında durması gerek.

    Tomas: Servet geldi, Bouzid geldi. Uyum sağlayacaklar mı işe yarar oyuncular diye bakılmadan gönderildi.

    İliç: Lincoln geldi, bu arkadaş gitti. Niye niçin bilinmez. Serkan Çalık geldi bu arkadaşın yerini alması için

    Hasan Kabze: Tamam 5 santraforun var ve sen Nondanın peşine düşüyorsun. Bir sene sonra Hakan emekli olacak ve sen daha çiçeği burnunda santrafor unu satıyorsun. 2 sene sonra ise oynatacak santarfor bulamıyorsun. Otur 0

    Necati Ateş: Bir 10 numara için gönderilecek oyuncu değildi. Her sene inatla kiraya verdin. Gittin Jo gibi,Stancu gibi adamlara dünya para verdin. Bunun yerine tek yapman gereken gel demekte daha önemlisi gitme demekti.

    Sonuç gönderdiğimiz bu oyunculardan sonra ilk sezon hariç onların mevkisinde sorun yaşadık. Bazılarının çözümünü bile bulamadık. Onların üstüne milyonlarca eurolar harcadık nafire.
    Bakalım ne kadar harcamışız.
    Kale:1.700.000
    Stoper:26.840.000
    Sol Bek:17.600.000
    Sağ bek:9.700.000
    Santrafor:15.450.000
    Forvet Arkası 15.850.000
    Bu listede Nonda gibi katkı sağlamışları saymadım. 7 oyuncu için 87.140.000 euro harcanmış.

    YanıtlaSil
  3. Bu başlık hakkında kendi yorumumu yapayım. Yazık derken kime yazık. Kulübe mi yoksa futbolcuya mı? Futbolcuya dersek ben
    Carrusca, Pinto,Lucas Ontivero, Großkreutz,Endoğan Adili liler Tarıkları sayabiliriz.
    Belli bir potansiyelleri vardı. Parlama beklenen ancak kulübeye hapsolmuş kişileri saymamız gerek bence bu başlıkta

    YanıtlaSil
  4. Ayrılmaması gerekirken , ayrılık yaşananlar
    Elmander : Yardımcı antrenör H.Şaş bile en büyük hatamız Elmander i göndermekdi der.Savruk Baros, Drogba show u için en yararlı adam gönderildi.
    De Santos : Çok verimli olacak futbolcuydu.Nitekim dünya kupası ve gittği diğer takımlardaki performansı parmak ısırttı.
    İliç:Orta saha oynayıp skora etki eden çok yararlı futbolcuydu.Toplum olarak cazgır topçuları sever sessiz işini yapanları önemsemeyiz.İliç e yazık oldu.
    Nonda : Çok klas golcüydü.Hem golcü hem oynayan hem de oynatan futbolcuydu.Devre arası takıma yeni transfer yapılacakdı.Bir yabancının gitmesi gerekiyordu.Haldun Üstünel tribüne oynadı 18 gol il takımın en fazla gol atan futbolcusu Nonda yı gönderdi.
    Chiritian : Terim in çok büyük hayal kırıklığı yarattığı sezonun kurbanlarından.Fransa liginin en önemli golcülerindendi.Terim çoğu maçta onu son 15-20 dakikak oynatarak sonunda gönderdi. Pascal Nuoma bile ' Chiristian G.Sarayda nasıl yedek kalır,O Fransa nın önemli golcülerinden diyerek şaşkınlığını dile getirmişti.
    Flipe : Florya da çıplak gözle antremanını izledim.Müthiş bir sol ayak.Teknik, oyun görüşü mükemmel.Terim in o sezon saçmalıkları bitmiyordu.Flipe yi sol bek oynatınca pes artık dedim.
    Cona : G.Saray a yanlış zamanda gelmiş futbolculardan.Takım dökülüyordu.Yüreği ile oynayan hırslı tam bir profesyonel görev adamıydı.Değerini bilen çıkmadı.Uzun süre Fransa da kariyerine devam etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmander gittiği sezon Drogba daha alınmamıştı, Baros ise Elmander gibi sezon başında gittiydi. Elmander in gitmesinin nedeni Necati gibi Umut ve Burak ın arkasına düşmesinin nedeniyle.

      Nondanın o sezon sezonu kapattığı haberi yüzünden gidişi konusunda Kewell ın önüne geçti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir