20 Ocak 2017 Cuma

Ülkenin mevcut tablosunda, ligi bilen iyi yabancı transfer etmek mantıksız değil


Rodallega bu ülkenin önemli forvetlerinden biri. Hep söylerim, böyle futbolcuların Türkiye'de fark yarattıklarını hep gördük. Kalite baki forvetler derim bunlara, yaşa da bakmaksızın bu isimler genelde büyük fark yarattılar. Türkiye'ye geldikleri takıma bakarak "düşüşte" diyoruz belki ama o isimlerin gösterdikleri performansın ardından transfer ihtimallerini konuşmaya başlıyoruz. 

Rodallega da o farkı yaratanlardan ve 2 senedir biz bu transfer ihtimalini konuşuyoruz. Bu sezon başında sözleşmesinin son yılına giriyor olmasından ötürü daha yükselmişti bu haberler ve 1.5 milyon avro gibi de bir serbest kalma maddesi vardı. Galatasaray'ın gündemine geldi, konuşuldu, bana mantıksız bir iş gibi gelmiyordu ama gerçekleşmedi, vermedi o parayı Galatasaray. 

Rodallega sonrasında dağıldı, Cihat Arslan'ın da erken ayrılığı sonrası eski Rodallega'nın uzağında kaldı. Rodallega tek başına takım olanlardan, Akhisar kısır bir takımdı ama hücumu neredeyse tek başına taşıyordu. Bu düzen dağıldı, Tolunay Kafkas'la başka bir şey deniyorlar ama eski Rodallega da yoktu. 

Bence aklı transferde kaldı, o amacına da Trabzonspor transferiyle ulaşmış gibi görünüyor. 31 yaşında, tecrübeli, ligi bilen ve bu ligde kendisini kanıtlamış, farkını yaratmış bir isim. Sezon sonunda da sözleşmesi bitiyor ve makul bir adım, üstüne Mustafa Yumlu'yu da göndermiş oluyorlar. 

Ülkenin de maalesef iyi bir imajı yok şu sıralar ve yabancı hamlesi yapmak zor. Mevcut tabloda da ligi bilen iyi yabancı transfer etmek bence mantıksız bir hareket değil, Trabzonspor'un iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Ayrıca yaz döneminde yaptıkları hamlelerle şu dönemi kıyasladığımda çok daha doğru hareket ediyorlar. İş işten geçti mi, bu hamleler ne verecek göreceğiz. 

Akhisar'a gelirsek, bu tarz isimlerin her zaman yerini doldurmayı başardılar. Niasse, Gekas diye bir liste yaparız, en son Rodallega'yı ekliyoruz. Süre kısa, bu sürede de iyi bir hamle zor ama sorun şurada, Akhisar bence ezberini bozdu. Bu ezberi de Tolunay Kafkas'ı getirdikleri gün bozdular, biraz herkes gibi oldular diyeyim. Bekleyip görmek lazım, neler yapacaklarını merak ediyorum ama kestiremiyorum, bildiğim Akhisar olmadığı için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir