10 Ocak 2017 Salı

Sc nostalji #69; Zoran Erceg


Ergin Ataman seviyor bu tip 4 numaraları. Şutu olan uzun, hatta bir mancılık edasıyla, şutla yaşayan bir isim. Galatasaray'da 2 sezonu var Zoran Erceg'in, eksiklerine, yapamadıklarına rağmen benim sevdiğim, formanın hakkını vermiş isimlerdendir.

Büyük bir şut tekniği vardı, özellikle de tepeden bu noktada büyük iş görürdü ama savunamıyordu işte, o da savunamıyordu. Arroyo & Erceg ikilisi önemli kozdu ama ikisinin sahada olması savunma noktasında büyük bir zaaftı, hücum noktasında ise önemli bir koz. 

Dengeyi sağlamak önemliydi tabii, ilk sezon bunu başardık ve başarılı olduk. 2. sezonu ise farklı şeylere kurban gitti, öncelikle o sezon başında da bana göre yanlış kurulan bir kadro, sonrasında parasızlık, giden & gelen oyuncular derken büyük bir kaos doğdu ve o kaosun içerisinde Erceg gitmedi mesela, teklifler olmasına rağmen. 

Sezon sonunda ise kalmaya pek yanaşmadı, daha yüksek teklifler bekledi, uzun süre kulüpsüz kaldı derken, formasını giydiği son kulüp Galatasaray oldu. 1.5 sezon bulamadı bu teklifi, son zamanlarda da kimsenin düşündüğünü pek sanmıyorum. 

Bir ara Galatasaray için anılır oldu ama zaten savunamayan Galatasaray'ın da Erceg'le gidebileceği bir yol yoktu. 31 yaşında tabii, oldukça erken bir yaş. Başka işler yaptığını duymuştum, pek bir bilgim yok tabii bu konuda. 

Ne diyelim, Euroleague'de top8 yolunda en önemli isimlerden biri oldu. Gamsız denir onun için, istikrarı tartışılır ama iyi bir sistem içinde Erceg'in ne kadar önemli olduğunu izledik. Sevdiğim bir isim, bu forma altında Erceg'i izlemek keyifti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir