1 Aralık 2016 Perşembe

Sneijder için böyle bir açıklamayı ilk kez görüyorum


Cenk Ergün'ün dış basına yaptığı bazı açıklamalar var. İtalya pazarına yönelik konuşmuş mesela, bazı beğenilen futbolcuların olduğunu ve ara transferde ffp kaynaklı hamleler yapılacağına yönelik. Bunun için de bazı isimlerin elden çıkarılması gerektiğini söylemiş, stoper hamlesi için Chedjou'nun ayrılığı gibi mesela. Bir de Sneijder konusu var, bir teklif gelirse ciddiye alınacağına yönelik.

Sneijder üzerine bu haberler hep çıktı ama ilk kez böyle bir açıklama görüyorum. Takımın yıldızı olduğu, tutmak istediklerine yönelik yorumlar okurduk, bu sefer teklifleri ciddiye alabilecekleri belirtilmiş. İlk kez böyle bir açıklama görüyorum ki önem verme nedenim bu, belli ki Sneijder, hatta Podolski vari bazı istikrar anlamında düşüş yaşamaya başlayan yıldızlar üzerine bir değişim hareketi planlanıyor olabilir.

Sadece Sneijder üzerine okumamak lazım, Muslera haricinde herkes girebilir bu listeye. Yaşlanan bir Galatasaray'dan söz ediyoruz, gençleşmesi gerekiyor ve bazı yıldızlarının da yaşadığı istikrar sorunu büyük. Bu isimler de en çok kazanan futbolcular, haliyle ffp dengesini sağlamak güç. 

Sneijder'in Bursaspor karşısında iyi oyunu bir umuttu, Galatasaray'ın da Sneijder oynadığı sürece başarılı olabileceği (mevcut kadroda) düşüncesi de doğrudur ama bu sezon ilk defa iyi oyununu 90 dakikaya yayabildiğini görmüştük. Podolski için de geçerli bu durum, Selçuk İnan, Chedjou diye de uzar bu liste.

1-2 sezon önce bu tarz haberler çıksa taraftar isyan ederdi, şimdi ise bu durumu herkesin kabul edeceğini, hatta destekleyeceğini düşünüyorum. Değişim gerekli, gelebilecek teklifler karşısında da hayır deme lüksümüzün bulunduğunu pek düşünmüyorum. Burak Yılmaz'ı Çin'e satmak bu konuda atılan ilk adımdı mesela, devamı zaman içerisinde gelmelidir.


Haber burada, nasıl karşılanacağını merakla bekliyorum. Avrupa zor görünüyor, ABD en önemli seçenecek gibi ve sadece Sneijder değil Podolski adına da geçerli bir durum..

1 yorum:

  1. bizim kadro poldi ile sneijderi beraber kaldırmıyor bu açık. birisinden vazgeçme ihitimali varsa bence şino olması gerekli. hem yıllık ücret hem performans açısından istenilen düzeyde değil. bu takımı üst sıralara taşıyacaksa bu şino veya poldi olacak ama çok ışık vermiyor ikisi de. ama poldi daha efektif kullanılabilir. giderse selam olsun der teşekkür eder önümüze bakarız. yolu da açık olsun ama kimse de bizden aldığı parayı vermez ona.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir