23 Kasım 2016 Çarşamba

Igor Tudor & Galatasaray, sezon ortası değil de yeni sezon adına düşünmek isterim


Sezon ortasında imkansıza yakın bir hamle, çalıştırdığı takım itibariyle de. Bu yönde haberler çıkıyor ama pek aldırış etmiyorum. Yine de Riekerink'in son demleri diye düşünmekteyim, Galatasaray'ın başında çok fazla bir ömrü kalmadı ve bu konuda da büyük yanılgıya düştük. Durum da böyle olunca yeni teknik direktör adayları konuşuluyor, yazılıyor. Frank De Boer'ından Cihat Arslan'ına kadar bir sürü isim yazılıp çizilecek. Bu gelir anlamında söylemiyorum ama yönetimin de bu konuda mutlaka bir altyapısı vardır. Fenerbahçe maçının ardından da kaçınılmazdı bu.

Hajduk Split ve Paok kariyerlerini pek bilmiyorum, bu konuda bir yorum yapamam. Biz daha çok futbolculuğunu biliriz, çok büyük bir sağ bek ve stoperdi. Bugün Galatasaray'ın aradığı lider stoper Tudor'du mesela, çocukluk ve gençlik dönemimin çok kaliteli isimlerinden. Futbola başladığı yer olan Hajduk Split formasıyla futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük kariyerine de burada başladı. Önce U17 takımını çalıştırdı, sonra Hırvatistan Milli Takım'ında yardımcı antrenörlüğü, devamında da Hajduk Split'in teknik direktörlüğü. Sonrasında Paok'a gitti, bu yaz döneminde de Karabükspor'un başına geldi.

38 yaşında, genç bir teknik direktör. Önü açık diye düşünüyorum, bu ışığı veriyor. Karabükspor'un şu an bulunduğu konumdan bağımsız, oynattığı futbol herkesin beğenisini kazandı. Çok koşan bir takım yarattı, mücadele güçleri yüksek, hücumu düşünen ve hızlı oynayan bir takım. Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında mağlubiyet aldı mesela, galibiyeti hak ettiği maçlardı ve o maçlarda oynadıkları futbol da herkesin aklında. Derler ya, böyle futbol oynayayım ama varsın kaybedeyim diye, şu an Karabükspor'un da başardığı o. Bu kadro kalitesiyle yapabileceklerinin en üst limitleri bence bu, yine de zorluyorlar, daha iyisi de olabilir.

O zaman soru şu, oldu da sezon ortasında geldi diyelim, beklenti ne olacak? Galatasaray'ın vereceği karar şu, günü kurtarmak mı yoksa geleceği şekillendirmek ve bu yolda biraz sabretmek mi? Hamza Hamzaoğlu sonrası Mustafa Denizli hamlesi günü kurtarmak adınaydı, günü de kaybettik. Riekerink hamlesi ise tamamen bir mecburiyetti (Fatih Terim kaynaklı), Yaz dönemi iyi geçti, lige başlangıcın da gayet iyi olduğunu düşünüyorum ama yürümedi işte, o ışık kayboldu (en azından benim adıma). Şu tabloda da yeni bir teknik adamın gerekli olduğunu düşünüyorum ve atılacak adımın asla günü kurtarmak adına olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Hamza Hamzaoğlu da geldiği dönem günü kurtarmak adına gelmişti mesela ve kurtardı da. Sonrası ise malum. Cihat Arslan tercih edilse mesela yine günü kurtarmak adına olur, şu tabloda ise işi zor. Igor Tudor hamlesi olsa bu günü kurtarmak adına olmaz, en azından bu düşünceyle yola çıkışırsa başarısızlık kaçınılmazdır. Tudor'un döneminde Paok'ta çok fazla kas sakatlıkları olmuş mesela, hemen hemen hepsi de yükleme kaynaklı. Karabükspor'a yaz döneminde geldiği için istediğini yaptırdı ama şu dönem görevi alsa Galatasaray'da bunu yapması güç. Ocak ayı için bir yükleme olur ama yine tam randımanı almak güç.

Ayrıca kadronun da yenilenmesi gerekiyor, güçlü bir yapılanma şart. Genç ve aç oyunculardan kurulu, tempoya ayak uyduramayan isimlerin ise ayrılması gerektiği bir kadro. Doymuş ve yaşlanmış futbolcuların ağırlığı çok yüksek, bunu düşürmek durumundayız. Bu dönem değil de yeni sezonda bir Tudor hamlesiyle yola çıkmak isterdim mesela, bu yapılanmanın başında da iş görebilir. Belli ki azdan da çok elde etmeyi başarabilecek bir isim, böylesi de gerekli diye düşünüyorum. Ayrıca etik değerler de önemli, şu an Karabükspor'u bırakması da onları zor durumda bırakacağı için bunu kabul edeceğini düşünmüyorum. Oldu da kabul etti desek, Tudor'u bu sezon üzerinden değil ama yeni sezon adına değerlendirmek gerekecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir