19 Ekim 2016 Çarşamba

Rapor Geçen Sezondan, Bugünle Kıyaslayalım


Geçen sezon Mart ayında Riekerink'in göreve geldikten sonra verdiği rapor. O dönem ile bugünleri kıyaslamak lazım aslında, tespitler üzerinden geldiğimiz noktayı konuşabiliriz. 

Muslera'nın alternatifi yine yok ama yeni bir kaleci hocası hamlesi geldi ki Frans Hoek gibi bir ismin de kaleciler üzerinde fark yaratacağını düşünüyorum. Muslera çok iyi durumda, yine formunun zirve dönemlerinden biri. 

Bekler konusunda ise, Carole yine tek alternatif. Oraya mutlaka bir isim daha alınmalıydı, Caner Erkin'in bu anlamda elden kaçtığını düşünüyorum ama Cavanda'yla iyi bir sağ bek hamlesi yapıldı. Önce Linnes'i düşünüyordu hoca, sonra mecburiyetten Sabri Sarıoğlu, şimdilerde ise Cavanda'ya mutlaka dönüş yapacak. 

Tarık Çamdal ve Jose Rodriguez'le sınırlı kalmayan bir kadro operasyonu yaşadık ki Riekerink'in "Bey" namını alması bu sayededir. Taraftarın gözünde yükseldiği, inancın doğduğu zamanlar. Umut Bulut, Olcan Adın, Donk gibi isimlerin de takımdan ayrılması.

Santrafor konusu geçtiğimiz sezonun büyük sorunuydu, bunu da yaratan maalesef dönemin hocası. Umut Bulut'a inancı, Burak Yılmaz'ın sakatlığı, bir hamle daha yapılmaması gibi. Podolski'yle sezonu bir şekilde tamamladık ama santrafor konusu takımın olmazsa olmazıydı. Eren Derdiyok ve Sigthorsson ile de iyi bir rotasyon var. Özellikle de Eren Derdiyok'un yarattığı fark büyük.

Stoper konusu yine sıkıntılı aslında, ideal bir ikili yakaladık ama yeterliliklerini konuşuyoruz. Serdar Aziz'i henüz izleyemedik, Semih Kaya'yı düşünemiyoruz derken Chedjou & Hakan Balta istikrarı var ama yeterli değil. Chedjou maalesef yeterliliğini yitirdi, bir lider stoper arıyoruz. Ayrıca Denayer de Riekerink'le birlikte yükselen bir isimdi, şu kadroda olmasını isterdim.

Sahada takımı ateşleyecek futbolcu noktasında ise şöyle bir durum var, o ateşi Riekerink yaktı aslında. Takım olmayı başardık, birlikte oynayabiliyoruz, başarıya inandık. Sahada olan futbolcular da doğal olarak bu ateşle oynuyor, tek bir ismi ön plana çıkaramam ama Bruma, Sneijder, Tolga Ciğerci gibi isimler bu tespite güzel birer örnek.

Türk oyuncularla yabancı oyuncular arasında sorun konusunda ise mesele yine takım olamamakla alakalıydı ki yukarıda da söylediğim gibi, Riekerink'in en önemli başarılarından biri. Florya rahat nefes alıyor, takım ortamı yeniden kuruldu.

Yasin Öztekin ve Podolski'yle ilerleyen kanat rotasyonu ise bu sezon Bruma üzerinden büyük bir fark yaratmış durumda. Podolski de yeni yeni takım içine giriyor üstelik, daha Sinan Gümüş var. Hatta orada oynayabilen bir Josue. Galatasaray'ın en kaliteli noktası olduğunu düşündüğüm yer, kanat rotasyonu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir