27 Eylül 2016 Salı

Nuri Şahin & Galatasaray, 6 İla 8 Arası


Dortmund günleri bitti, orası net. Yeniden Dortmund'a dönüşü de tutmadı, özellikle de Klopp'un ayrılmasının ardından Tuchel çok fazla durmadı üzerinde. Hakkı da var, elinde geniş bir kadro var ki Nuri Şahin'in de yaşadığı uzun sakatlık dönemleri oldu. Uzun zamandır sağlıklı, herhangi bir sakatlık gelişmesini duymadık ama 18'e dahi giremiyor, rotasyonun herhangi bir parçası değil. Ellerinde de sayısal anlamda geniş ve genç bir kadro var, bu durumda da Nuri Şahin'e bir yer kalmıyor. Ocak ayında ayrılığı kaçınılmaz görüntüde.

Yaz dönemi de Nuri Şahin'i zorladığımızı biliyorum, Galatasaray'dan teklif almıştı, hatta Dortmund'la da kiralık anlaşması için anlaşıldı ama Nuri Şahin kalmak istedi, son bir kez daha şansını zorlamak adına ama kendine yer bulamadı, gözden iyice düştü. 28 yaşında, o kadar genç hayatımıza girdi ki daha yaşlı gibi bir algı var ama hala 28, ayağa kalkmak adına da belki de son şansı.

Dortmund'dan ayrıldığı ve Real Madrid'e gittiği dönem Bundesliga'nın en iyisi seçilmişti. Dortmund da öyle bir sistem ki Nuri Şahin sonrası İlkay Gündoğan'la o yapının da üzerine koydu. Nuri Şahin'in ise Real Madrid günleri olmadı, sakat gitti ve geri döndüğünde de yine yer bulamadı. Sonrasında Liverpool'a kiralık gidişi, yine tutunamadı ve Dortmund'a döndü. O zamandan bu yana da rotasyon içerisinde bir var bir yok, Tuchel sonrası ise hiç yok diyebiliriz.

Türkiye'ye dönüşü hep gündem oldu ama o düşünmedi. Bu saatten sonra mutlaka düşünecektir, Galatasaray'ın da bu konuda bir hamle yapabileceğini düşünüyorum. Aslında Fenerbahçe'nin böyle bir yaratıcı futbolcuya daha çok ihtiyacı var orta sahasında ama onlar daha çok 10 numara düşündü. Nuri Şahin ise 8 ile 6 arası diyelim. Tolga Ciğerci gibi iki orta sahamız olsa mesela, arkalarında Nuri Şahin'i "regista" tadında kullanmak öylesine mümkün ki. Ya da 4-2-3-1 düzeninde de Tolga Ciğerci'nin yanında Selçuk İnan'a göre daha bir tamamlayıcı sanki. Hem sol ayaklı olması, hem 28 yaşı, hem de 6 numara özelliğini daha çok barındırması.

Selçuk İnan'ın yükünü de sırtladı şu sıralarda Tolga Ciğerci, tempo yapması, rakibi bozan bir numaralı isim olmasının yanında da topla da dikine giden, hücumda şut arayan o. Nuri Şahin için bir diğer algı da güçsüz olduğu ya da sert olmadığı yönündedir ama 6 özelliği iyidir, top kapar, kayar, hareketlidir, Selçuk İnan'ın 6 numara özelliğine göre daha mücadelecidir. Kafamda da Tolga Ciğerci ile daha iyi bir ikili oluşturabileceği fikri beliriyor.

Bu durumda Nigel De Jong ne olacak gibi bir soru mutlaka gelecek ya da Selçuk İnan'ın durumu. Yaz dönemi de bazı ayrılıklara gebe, mesela sözleşmesi biten bir Mehmet Ekici de olacak. 8 numara alternatifi yönünde o yönde de bir adım atılabilir, onu da sonra yazarım ama Nuri Şahin beğendiğim bir isimdir, Galatasaray'da yapabileceğine, yükseleceğine inandığım bir futbolcu. Hamit Altıntop şu an alternatif niyetine kulübede duruyor mesela, ben hala orta sahanın doğru şekilde olmadığını ve rotasyonun sağlanmadığına inanıyorum. Elimizde 3 iyi orta saha var, bu sayı da bence yetersiz. Nuri Şahin'i en azından kiralamak doğru yol olacaktır.

Maliyeti de uygun olur, Grosskreutz transferini hatırlarsınız, ne kadar uygun şartlara bitmişti. Nuri Şahin'in de o duruma geldiğine inanıyorum ve Almanya hatta Türkiye içerisinde mutlaka başka talipleri de olacak ama Galatasaray'a sevgisinden kaynaklı teklif gitmesi durumunda ilk tercihi de biz olabiliriz. Galatasaray'a yakıştırdığım ve keşke gerçekleşsin dediğim bir hamle. Dün bu konuda bir anket açtım hatta, yüzde 60 pozitif bakıyordu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir