29 Ağustos 2016 Pazartesi

Kolbeinn Sigthórsson Galatasaray'da, Günün Şartlarını Anlamak Lazım


Her günün şartı bir değil, önce onu anlamak lazım. Geçtiğimiz sezon ihtiyaç duyduğumuz profil iddialı bir golcüydü ki bu transfere hata olur gözüyle bakıyordum. Bugün ise Eren Derdiyok'a bu yatırımı yaptıktan sonra, onun üzerinde bir forvet almak hem zor, hem de lüks. Ffp gibi bir dert var, maaş sınırınızı belli ölçülerde tutmak zorundasınız ve kalan gün sayısı 2. Açık konuşayım, şu şartlarda daha iyisi olmazdı.

Şu algı da hata, Hamza Hamzaoğlu üzerinden bu transfer değerlendirilemez. Geçen sezon bitti, daha çok kötüsüyle. Yukarıda da dedim, her dönemin farklı şartları var. Bugünü konuşmak durumundayız. Forvet hamlesinin şu zamana kalmasını eleştirelim, scout ekibinin yeterince dinlenmiyor olmasını yerden yere vuralım ya da futbol aklı olmaması gibi temel konulara girelim. Hepsinde de bu durumu eleştiren herkes haklı ama ben gerçekleşen hamleyi yorumluyorum, o anın şartları çerçevesinde ve şu ana bakınca da Sigthorsson iyi hamle.

Eren Derdiyok bu takımın birinci forveti, kesin olan o. Onun üzerine kurulu bir sistem gelişiyor ki Eren Derdiyok'un da buna iyi cevap verdiğini düşünüyorum, katkılı olacak. Ama gördüğümüz bir kusur var, mesela ben diyordum ki Podolski ve Sinan Gümüş'le forvet rotasyonu tamam. Öyle değilmiş işte, 2 maçta da gördük ki kenardan gelebilecek bir isme ihtiyaç var. Eren Derdiyok'un da üzerinde bir isim almanın maliyeti yüksek olacak, şu kalan günlerde de hayli zor iş. Doğal olarak, Sigthorsson ismi doğru bir profil olarak duruyor.

Sessiz, sakin bir adım bu. Kenarda tutarsın, ses çıkarmaz, rolünü bilir. Mücadeleci bir isim, savaşır, mücadelesi ile ortalığı karıştırır ve Eren Derdiyok'un olmadığı zamanda da sistem devam eder, farklı bir plan yaratmak zorunda kalmazsınız. Gol özelliğinin zayıf olduğuna ben de katılırım, daha çok oyun içi katkısı var dediğimiz isimlerden ve 26 yaşında, bu da önemli. Josue için dediğim şeyler Sigthorsson için de geçerli, maliyetsiz ve mantıklı bir alternatif yarattık.

Fransa Ligi'nde olmadı, Nantes performansı hayal kırıklığı. 3 golde kalması eleştiriliyor ama Elmander'in Galatasaray'a gelmeden önceki sezonda 33 maçta 5 gol atabildiğini herkes bilmez. Kalite anlamında kıyaslamıyorum, tarz anlamında benzerliği dile getiriyorum. Hükümlerin çoğu peşin, beklemek, zaman vermek ve günün şartlarını tekrar değerlendirmek lazım. Ajax forumlarında şu yazılıyor diye transfer yorumlanmaz ki Galatasaray'ın yeni golcüsü gibi bir iddia da yok. Alternatif yaratılıyor, maddi tablo da ne acı ki bu. 

İzlanda formasıyla 44 maç 22 gol, Euro 2016'da da 2 golü vardı. Ben katkı vereceğini, mantıklı bir hamle olduğunu düşünüyorum. Aklıma gelmemişti, sürpriz bir adım. Yerli basında da adı geçmedi, öğrendiğimiz kaynak Fransız Basını. Hayırlısı olsun, hiç forvet almamakta vardı, neyse ki alternatif yarattık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir