2 Temmuz 2016 Cumartesi

Hamit Altıntop'un Uzatılan Sözleşmesi, Mecburiyetler Bizi Bu Noktaya İtiyor


Hamit Altıntop'a geçen sezondan kalan 1.4 milyon avro'luk bir alacak var ve bu para her şekilde kendisine ödenecek. İyi taraftan bakmaya çalışıyorum, Hamit Altıntop'la bu alacağı üzerinden bir yıllık sözleşme yenilemek o kadar da kötü bir durum olmayabilir. Kalitesini tartışmam, umarım sağlıklı kalır da yaş 33 oldu, geçen sezon aldığı süre ise 0 dakika. Ayrıca Hamit Altıntop'la bu borç üzerinden sözleşme yenilemek zorunda kalmanın da üzücü olduğunu düşünüyorum ama sağlıklı kalabilirse iyi bir alternatiftir. Futbol aklına, bilgisine de herkes çok güveniyor, umarım ilerleyen dönemde de kendisini bu yönde kullanmak anlamında çalışmalar gerçekleşir. Maç başı ücreti olacak ve başarıya odaklı puanlama üzerinden ücreti var, sağlıklı kalırsa kazanır, kalamazsa yer doldurur sadece. Burada Galatasaray'ın bir kaybı yok, o 1.4 milyon avro her şekilde ödenecekti çünkü. Ama üzüldüğüm bir nokta var, Bilal Kısa'nın geçen sezonun ardından takımdan ilk gönderilenlerden biri olması ve Hamit Altıntop'un yenilediği bu sözleşme. Bilal Kısa gibi bir ismi düşününce tablo o kadar da adaletli değil ama mecburiyetler bizi bu noktaya itiyor..

1 yorum:

  1. Ben mecburiyetten değil. Hamit'le bu şartlarda devam edilmesinin çok iyi karar olduğunu düşünüyorum. 2 nedenden

    1. Maç başı para alacak. Dolayısıyla bir maddi kaybımız zaten yok. Artı Hamit çok iyi oyuncu. (Onun kariyerine yakın tek Türk oyuncu Arda) Sağlık problemi olmaz, antrenör bir uyum içinde takımı oynatmayı başarırsa katkıda verir. Hamzaoğlu ile şampiyon olduğumuz sezon, Melo'nun uzun sakatlaığında, Melo'yu hiç aratmadan takır takır oynadı.

    2. Hamit; benim gördüğüm fikri altyapı konusunda kendisini çok iyi yetiştirmiş çok az Türk futbolcudan bir tanesi (Bir başka örnek Metin Tekin). Bu sadece Almanya orjinli olması ile ilgili değil. Tugay yıllarca ingiltere'de oynadı. Çokda sevildi. Nerdeyse Sir yapacakalardı. Ama bu konuda sıfır alır benden. Bir başka örneği Arda, oda sıfır alır. Hamit'in yabancı dil hakimiyeti, Almanya doğumu, kariyeri ve kendini yetiştirmiş kişiliği ile, Galatasaray'ın ileriki yıllarda idari bir görevde kullanmak için en doğru adaydır. Bu devam kararı Hamit'le taraftar arasındaki bozulmuş ilişkiyi düzeltmek içinde ayrıca bir şanştır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir