9 Aralık 2015 Çarşamba

Y7 Demekle İyi Bir 7 Numara Olunmuyor


Yasin Öztekin'in yükselişi geçen sezon tam da bu günlerde gerçekleşmişti. Takımdan gönderiliyordu, Karabükspor'la anlaşıldı, iş bitiyor derken kalmak istiyorum dedi, çalıştı, çabaladı ve geçen sezon gelen şampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden biri oldu. Türkiye Kupası grup maçlarında yakaladığı hava ve öz güveni lige de taşıdı derken şampiyonlukta kilit rol oynadı. Bu yükselişi de 27 yaşında yaptı, yarım sezonda geldiği o noktanın tarifi yok.

Buraya kadar her şey güzel, bundan sonrası kötü olan. Aşırı öz güvenin yarattığı büyük sorunlar. Kontrat meselesiyle gündem oldu ilk olarak, maaşını sıkıntı etti, sadece 6 ayda gösterdiği çıkışla. Bu süre zarfında futbolu düştü, iyi oynadığı maç sayısı 3'ü geçmez. İlk Atletico Madrid maçının 2. yarısını, Gençlerbirliği maçında 2. yarıda oyuna girerek gösterdiği etkiyi ve biraz da son Bursaspor maçını söylerim, başka yok. 

Buna rağmen ısrarla 11 oynatılıyor, çünkü alternatifi yok. 4-2-3-1 oynayarak kanatlı düzende ısrar ediliyor ama elde kanat alternatifi yok. Amrabat, Bruma gitmiş, Olcan Adın sol bek olmuş, Emre Çolak ve Jose Rodriguez'i kanatlarda zaten kimse düşünmüyor. Garibim Sinan Gümüş ise hala atama bekliyor, Bruma'yı Sinan Gümüş'ü düşünerek yolladım diyenler Sinan Gümüş'e doğru şansı ve ısrarı göstermedi.

Yasin Öztekin de nasıl olsa formam garanti diyerek futbolunda aşama kaydetmiyor, hiç iyi görüntü vermiyor. Nedeni de aşırı zorlamak, Sneijder veya Podolski misali kaleyi gördüğü her pozisyonda vurmak, doğru yerde pas atmamak, inadına savunmanın üzerine gitmek, geriye asla yardım etmemek, her pozisyona atlamak gibi şeyler. Yasin Öztekin'in yapmaya çalıştığını Podolski veya Sneijder yapmıyor, öyle diyeyim.

Maç sonu açıklaması ise "hücumda daha çok çalışmalıyız". Hücumda çalışmak değil mesele, Yasin Öztekin'in aynaya bakıp kendi kendine "geçen sezon neydim şu an ne oldum" demesi gerekecek. Aşırı öz güven onu felakete sürükleyecek, yakında yuhalanan futbolcular sınıfına o da girecek ama maalesef haberi yok. Biraz daha takım oyununa yatkın oynaması gerekiyor. Sırtına 7 numara geçirenin efsane bir kanat oyuncusu olarak diye bir durumu yok, senelerce Aydın Yılmaz giydi o formayı. Aydın Yılmaz'ın henüz takımdan ayrılmasının kesin olmadığı gün ismini Y7 yapması aslında çok şeyin açıklayıcısı oldu ama o gün göremedik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir