15 Şubat 2015 Pazar

SC Nostalji #2; Berkant Göktan


Bayern Münih'in Dünya futboluna sunmaya hazırlandığı yıldız adaylarından biriydi. Bu tip futbolcular da Milli Takım tercihlerini genelde Türkiye'den yana kullanmazdı ama Berkant Göktan tercihini Türkiye'den yana kullanmış ve forma giydiği dönemde de Ümit Milli Takım maçlarını izleten futbolcu olarak tarihe geçmişti. Ümit Milli Takım'la işi olmayan bir futbol izleyicisi bile Berkant Göktan'ın varlığını bilirdi, gelecek adına umutlanırdı.

Bayern Münih'in as takımıyla da 2 maça çıkmışlığı vardır. Kiralık olarak, gelişmesi adına çeşitli takımlara da gönderildi ama o takımlarda çok fazla şans bulamadı, Bayern Münih de kendisinden vazgeçti. Potansiyel gösterip, çıkış yakalayamayan bir futbolcu için o dönem Galatasaray'a gelmesi beni şaşırtmıştı ve fazlasıyla da heyecanlanmıştım. Ne olursa olsun çok önemli bir yetenek ve alıp gitmesini beklediğim bir isim. Çıkış noktası Galatasaray olabilirdi.

2001-2002 sezonunun ana özelliği, kiralık olarak transfer edilen futbolculardı. Transfer ettiğimiz hemen hemen bütün yabancılar kiralık olarak gelmişti, bir de o listeye Sergen Yalçın'ı ekleyelim. Yerli olarak Ümit Karan'ı hatırlıyorum bir de Ayhan Akman. Bonservisiyle gelen isimler onlardı. 
Sıkıntılı bir dönem, ekonomik sorunların ortaya çıktığı, Uefa kadrosunun önemli isimlerinin de takımdan ayrıldığı dönem. Bu anlamda Lucescu'nun en başarılı sezonudur, enkaz olabilecek bir yapı benliğini kaybetmedi ve Galatasaray'ın Galatasaray olduğu sezonlara bir yenisi daha yazıldı. Şampiyonluk bir yana, Avrupa'da yaptıklarıyla.

Bu ekonomik tablo da göz önüne alınarak Berkant Göktan'ı bonservisiyle transfer etmek önemli işti. Sonrasına baktığımızda ise Berkant Göktan'ın Galatasaray formasıyla geçirdiği 3 sezon var. Potansiyeline oranla beklentiyi karşılayamadığı ama çok da kötü geçti diyemediğim sezonlar. Galatasaray formasıyla daha uzun bir geleceği olabilirdi, Galatasaray yönetimi de istedi bunu ama o Yıldırım Demirören'ın Beşiktaş'ına gitmeyi tercih etti, Galatasaray'la sözleşme uzatmadı. O transfer deryasında da kayboldu gitti, Beşiktaş formasıyla varlık gösteremedi. 

Devamında da Almanya'da geçen bir kariyer. O düşüş içerisinde 2006-2008 yılları arasında 1860 Münih formasıyla kötü işler yapmadı aslında, hiç fena değildi ama hastalıklar, kötü alışkanlıklar derken futboldan da koptu, en son bıraktığımda budizm'e adamıştı kendisini, şu an nerede ne yapar sorusuna verilebilecek bir cevap yok.

Türk Milli Takımı'nın hemen hemen her yaş grubunda forma giydi ama hiç A Milli olamadı. Galatasaray günlerinde (özellikle Lucescu ile) çok önemli Şampiyonlar Ligi maçları da oynadı. Fatih Terim ile çok yıldızı barışmadı ama şans bulduğu dönemler oldu, Almanya'da oynanan bir Juventus maçı vardır, belki de Galatasaray kariyerinin en iyi maçıydı. Bu tip akılda kalan maçları da var ama o dönemin Ümit Karan, Volkan Arslan, Suat Usta ve Berkant Göktan gurbetçi tayfası da unutulmayacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir