8 Ağustos 2014 Cuma

Yasin Öztekin Galatasaray'da


Galatasaray'ın kanayan yarası kanatlar. Son 2-3 sezona baktığımızda da Galatasaray'ın transferde asıl yatırımı bu bölgeye oluyordu ama beklenen bir türlü alınamadı. Hem futbolcuların beklentiyi verememesi, hem yaşanan sakatlıklar derken bu sezona yine asıl yatırımın kanatlara yapıldığını görüyoruz.

Bruma'nın dönüşü önemliydi, Amrabat'ın da Malaga performansının ardından ve kulübede 3 yabancı hakkı bulundurma imkanından sonra takımda kalmayı hak ettiğini düşünüyorum. Bu iki futbolcu bir rotasyonu oluşturuyor, birbirlerini yedekleyecekler ve gayet kaliteli bir rotasyon.

Olcan Adın'ın da alınabilecek en iyi yerli olduğunu düşünüyorum ve bu transfer Galatasaray adına olmazsa olmazdı ama Bruma & Amrabat rotasyonu misali Olcan Adın'ı da alternatif altına almak gerekiyordu. Aydın Yılmaz'larla olacak bir iş değil bu, Galatasaray'ın kanat rotasyonu yine de yetersizdi ve bir hamle gerekiyordu.

Alınabilecek isimler de belli. Gökhan Töre, Erkan Zengin, Jimmy Durmaz veya Yasin Öztekin. Gökhan Töre'yi almak imkansıza yakındı, çünkü Beşiktaş'ta oynama isteği vardı ve öyle oldu. Jimmy Durmaz'ın maliyeti başlangıçta yüksekti ama sonrasında epey düştü. Buna rağmen transferi düşünülmedi. Erkan Zengin için ise yaş ve Eskişehirspor'un dayatmaları sorun çıkardı ve Yasin Öztekin transferi gerçekleşmiş oldu.

Ben Erkan Zengin yanlısıydım. Tarık Çamdal & Erkan Zengin paketi 6 milyon avro'ydu ama bu değerlendirilmedi. Şimdi Tarık Çamdal'a 3 milyon avro önerildi ve Yasin Öztekin'e 2.5 milyon avro ödendi. Toplamda da 5.5 milyon avro'luk bir maliyet ama Erkan Zengin alınmadı. Oysa şapkadan tavşan çıkarabilecek ender yerli futbolculardandı ve oyunda olduğu her dakikanın büyük heyecan uyandırdığı isimler. Her an ne yapabileceğini tahmin dahi edemezsiniz.

Yasin Öztekin'in en büyük artısı Dortmund altyapısından gelmekte. Gençlerbirliği'nin bizlere sunduğu gurbetçilerden biri ve o yükselişi de Trabzonspor transferini sağladı ama Trabzonspor formasıyla işler beklenildiği gibi gitmedi. Devamında Kayseri Erciyesspor ve sadece bir sezon gösterdiği performansla Galatasaray'a transfer olmayı başardı. Değerini de kaça katladı siz düşünün, geçen sezonun başında sadece 500 bin avro'ydu, şimdi 2.5 milyon avro.

Fazlasıyla denge sorunu yaşayan isimlerden. Bu anlamda Yiğit Gökoğlan'la kıyaslamak istemem ama transfer şartları da fazlasıyla benziyor. Yasin Öztekin'in kanatlarda ve 2. forvet oynayabilme özelliği var. Bu anlamda gol ve asist istatistikleri hiç fena değil, iyi oynadığı maçlarda da durdurulması güç bir isim ama aynı istikrarı ne ölçüde yakalayabileceği soru işareti. Kariyeri boyunca da en büyük sorunu hep bu oldu.

Tabii daha fazla tecrübe kazandı, olgunlaştı. Galatasaray'ın da yerli bir kanat oyuncusuna ihtiyacı vardı. 5+3'lü ortamda şans bulacaktır ama beklentiyi minumum düzeyde tutma gerekliliğini düşünüyorum.

Kısacası negatif baktığım bir transfer, daha iyi bir transfer gelebilirdi ama Yasin Öztekin tercih edildi. Bir de, Prandelli'nin bu futbolcuyu çok beğendiği söylentileri uzun zamandır var ama ne derece doğru bilmiyorum. Hayırlısı olsun diyelim, umarım yanılırım..


2 yorum:

  1. merak ettim tarıkı kaç kez izledin?ne özelliği var ?

    YanıtlaSil
  2. yiğit gökoğlan veri transfer. bari 4 sene garanti imzalamasaydınız. sabriye yaptıkları gibi senede 20 maç ilk onbirde oynarsa sözleşmesi uzar gibi madde koysalardı. seneye takasta kullanırlar. kimse de istemez. boşuna harcanan para. bu kadar kanat topçusu varken bu paraları saçmak hele hele kayseri takımına mallık bence. yada birilerinin cebine giriyor bu paralar. para yok diyorsunuz saçma sapan transfer yapıyorsunuz. alt yapıdan bir adamı takıma monte et yedekte o dursun. bu adam kupa maçları haricinde oynayamaz. onuda genç elemanlarla hallet. hajroviç olayından sonra bu transfer de iyice soğuttu takımdan. bir tek hoca var bu takımda yönetime rağmen bişeyler yapabilecek. önümüzdeki günler çok kötü günlere gebe. ünal başkanın suyu buharlaşıyor. aldığından çok daha kötü yerde takımı bırakıp kaçmaz inşallah.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir